autor:

flori de piatra

» » Aperitive

DROB DE MIEL (IED)

Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Ingrediente
ficat, plamani, inima,rinichi,carne, prapure, 2 legaturi marar, 2 legaturi patrunjel, piper, sare sau condimente pentru drob, 3 oua crude, 3 oua fierte, ulei, otet.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

24 voturi

Mod de preparare

Se pun plamanii, inima, rinichii si carnea la fiert cu putina sare, se spumeaza de cate ori este nevoie. Ficatul se pune separat de celelalte la fiert. Dupa ce s-au fiert bine toate si s-au racit se dau prin masina de tocat carne (de doua ori) si apoi se amesteca f. bine cu sare, piper si cele 3 oua crude.Se pune in acesat compozitie si mararul si patrunjelul verde ,tocate fin si se amesteca bine. Se unge o tava de cozonac cu putin ulei, se aseaza prapurele care s-a tinut in otet diluat cu putina apa pentru a se estompa din miros, si se pune o parte din compozitie.Dupa aceea se pun oualele fierte la o distanta aproximativ egala intre ele si se acopera cu restul compozitiei de drob.Se acopera cu prapurele f. bine, se unge cu putin ulei pe deasupra si se da la cuptor , la foc potrivit. Se considera gata atunci cand se rumeneste usor pe deasupra.
Sfat: se poate face si din ficatei de pui amestecat cu piept de pui mentinand aceleasi condimente si mod de preparare. Prapurele se poate inlocui cu hartie pentru copt sau folie de aluminiu.Pentru siguranta se vor pune mai multe oua crude in compozitie.
Daca ti-a placut reteta noastra "DROB DE MIEL (IED)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Portofele cu ciuperci si carne

Portofele cu ciuperci si carne

Am luat cate o foaie, am stropit –o cu ulei si am indoit-o in doua, pe latime. Am adaugat putin

15 voturi    12 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Strudel oriental Lucica

Strudel oriental Lucica

Caisele taiate cubulete se amesteca intr-un bol,cu sucul de portocale.Carnea se prajeste in ulei,pana

19 voturi    16 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine):

    Interesanta reteta ta,si eu tin prapurele in apa cu otet.O sa-ti scriu si reteta mea de drob. 1-2 buc prapure maruntaiele de la un miel jum kg pipote cu inimioare ceapa verde si usturoi verde dupa gust(eu pun 5-6 legaturi din fiecare) 5-6 legaturi patrunjel verde 5-6 legaturi marar verde 6-7 oua pentru legarea compozitiei 2 oua pentru uns deasupra sare,piper,condimente dupa gust(cimbru,tarhon,busuioc) oua fierte daca doriti sa puneti in mijlocul compozitiei gata preparate. Prapurele se spala f bine si se tine cateva minute in apa rece cu sare si cu otet. Maruntaiele pregatite se pun la fiet in apa rece.Cand da in clocot luati spuma si puneti putina ceapa uscata,putin morcov la fiert sa dea gust. Cand sunt fierte,se scot pentru a se raci,apoi se taie bucati mici. Peste carnea taiata,se adauga ceapa,usturoiul,patrunjelul,mararul si se potriveste de sare si condimente.Se pun ouale pentru legarea compozitiei.Forma se unge foarte bine cu ulei,se aseaza prapurele astfel incat marginile acestuia sa fie pe marginea formei. Se aseaza compozitia si se impacheteaza bine cu marginile prapurelui.Daca doriti puteti pune si oua fierte la mijlocul compozitiei(jumatate compozitie - ouale fierte si din nou compozitie). Se unge cu ou deasupra ,se inteapa putin cu scobitoarea sa nu plesneasca la copt si se coace la foc potrivit.Se serveste rece.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

    Retetele sunt grozave!

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2009

    Eu nu pun otet, insa banuiesc ca este gustos.Paste fericit!

  • titza

    titza (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2009

    Eu toc maruntaiele fierte iar ficatul il dau crud prin masina, ca sa nu iasa drobul uscat, iese astfel cu mult mai fraged. Prapurele il tin doar in apa rece, fara otet. Daca nu avem prapur, putem inveli drobul in aluat, e mai aspectuos decat in hartie sau staniol. Eu fac drobul intr-un vas Jena rotund, dupa ce s-a copt, il las intai sa se raceasca, doar apoi il rastorn pe un platou. Se serveste taiat felii, cu ridichi de luna si ceapa verde.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

24 voturi

Ingrediente

  • ficat
  • plamani
  • inima,rinichi,carne
  • prapure
  • 2 legaturi marar
  • 2 legaturi patrunjel
  • piper
  • sare sau condimente pentru drob
  • 3 oua crude
  • 3 oua fierte
  • ulei
  • otet.

Raporteaza reteta

Retete
de flori de piatra
Iepure cu masline

Iepure cu masline

Se spala iepurele f. bine, se curata de pielite, par, alice si se curge de sangele pe care-l lasa.

20 voturi    3 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Tochitura de vanat

Tochitura de vanat

Maruntaiele se spala bine in apa rece. Se toaca in cubulete potrivite si se pun in uleiul deja incins

16 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Supa cu galuste

Supa cu galuste

Se spala carnea de pasare si se pune la fiert. Se ia spuma pe care o lasa, se adauga ceapa, pastarnacul,

31 voturi    16 comentarii
2h
Supe de carne

mirey (Chef de cuisine)

Retetele sunt grozave!

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Piftie de curcan portionata