autor:

gicuta

» » Aperitive

Drob de pui in aluat de foietaj

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 mai 2015

Ingrediente
- 800 g ficatei de pasare, - 400 g piept de pui dezosat, - 400 g aluat de foietaj, - 5 oua crude, - 3 oua fierte, - 1/2 buc. ardei rosu si verde, - 2 legaturi usturoi, - 3 legaturi ceapa, - 1 legatura marar, - 1 legatura patrunjel, -sare, -piper, -boia iute( optional), -50 g unt, -un galbenus pentru uns

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

7 voturi

Mod de preparare

Spalam si curatam ficateii si ii punem sa fiarba.Ii lasam la fiert circa 10-15 min. Indepartam spuma care se formeaza.



Spalam pieptul de pui si il punem la fiert in apa cu putina sare.Il lasam la fiert circa 15 -20 min. Indepartam spuma care se formeaza.



Cand ficateii si pieptul de pui s-au fiert, ii scoatem intr-o strecuratoare si ii lasam sa se raceasca.



Cand se racesc, jumatate ii dam prin masina de tocat iar jumatate ii taiem cubulete.



Ceapa, usturoiul si ardeiul le tocam marunt, la cutit.



Punem untul intr-o cratita, iar cand se incinge adaugam ceapa, usturoiul si ardeiul, si le lasam la calit 5-10 minute.La sfarsit adaugam si verdeata tocata marunt. Cand se racesc amestecam cu ficateii si pieptul de pui, adaugam cele 5 oua batute bine, condimentam cu sare, piper si boia.



Aluatul de foietaj se intinde putin cu sucitorul si se aseaza intr-o tava ( eu am folosit un vas termorezistent de 23x13x7 cm) . Se lasa marginile mai mari ,sa atarne peste marginile tavii . Se aseaza jumatate din compozitia de carne si ficatei , se pun ouale fierte, taiate cubulete si se acopera cu restul de amestec. Marginile de aluat se taie fasii de cca. 1 cm latime si se aduc una peste cealalta deasupra. Se unge aluatul cu galbenus de ou si se da tava la cuptorul incalzit, pentru cca o ora, la foc mediu. Cand se raceste, se feliaza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de pui in aluat de foietaj" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Drob de pui in aluat de foietaj

Drob de pui in aluat de foietaj

Pipotele si inimile se curata bine si se spala. Se pun la fiert in apa cu putina sare. Ficatul se

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Retete de Pasti
Piept de pui pane

Piept de pui pane

La pieptul de pui se scoate pielea si osul si se taie felii subtiri. Se presara piper si vegeta si

3 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mary , 31 mai 2019

    Este super aceasta reteta !

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

7 voturi

Ingrediente

  • - 800 g ficatei de pasare
  • - 400 g piept de pui dezosat
  • - 400 g aluat de foietaj
  • - 5 oua crude
  • - 3 oua fierte
  • - 1/2 buc. ardei rosu si verde
  • - 2 legaturi usturoi
  • - 3 legaturi ceapa
  • - 1 legatura marar
  • - 1 legatura patrunjel
  • -sare
  • -piper
  • -boia iute( optional)
  • -50 g unt
  • -un galbenus pentru uns

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

14 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

24 voturi    8 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

20 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Fara foto

Mary

Este super aceasta reteta !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat) Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat)

1. Pentru inceput facem aluatul, amestecand toate ingredientele enumerate...va trebui sa aiba consistenta unui aluat pentru placinte:

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Crenvursti la cuptor cu smantana si cascaval Crenvursti la cuptor cu smantana si cascaval

Crenvurstii se cresteaza pe o latura, dar nu pana la capete, apoi se pun pe un grilaj si se dau 5 minute la cuptorul incalzit la 180

2 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Drob din piept de pui cu ciuperci