Drob de pui in aluat de foietaj

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Drob de pui in aluat de foietaj

Ingrediente

  • - 800 g ficatei de pasare
  • - 400 g piept de pui dezosat
  • - 400 g aluat de foietaj
  • - 5 oua crude
  • - 3 oua fierte
  • - 1/2 buc. ardei rosu si verde
  • - 2 legaturi usturoi
  • - 3 legaturi ceapa
  • - 1 legatura marar
  • - 1 legatura patrunjel
  • -sare
  • -piper
  • -boia iute( optional)
  • -50 g unt
  • -un galbenus pentru uns

Mod de preparare

Spalam si curatam ficateii si ii punem sa fiarba.Ii lasam la fiert circa 10-15 min. Indepartam spuma care se formeaza.

Spalam pieptul de pui si il punem la fiert in apa cu putina sare.Il lasam la fiert circa 15 -20 min. Indepartam spuma care se formeaza.

Cand ficateii si pieptul de pui s-au fiert, ii scoatem intr-o strecuratoare si ii lasam sa se raceasca.

Cand se racesc, jumatate ii dam prin masina de tocat iar jumatate ii taiem cubulete.

Ceapa, usturoiul si ardeiul le tocam marunt, la cutit.

Punem untul intr-o cratita, iar cand se incinge adaugam ceapa, usturoiul si ardeiul, si le lasam la calit 5-10 minute.La sfarsit adaugam si verdeata tocata marunt. Cand se racesc amestecam cu ficateii si pieptul de pui, adaugam cele 5 oua batute bine, condimentam cu sare, piper si boia.

Aluatul de foietaj se intinde putin cu sucitorul si se aseaza intr-o tava ( eu am folosit un vas termorezistent de 23x13x7 cm) . Se lasa marginile mai mari ,sa atarne peste marginile tavii . Se aseaza jumatate din compozitia de carne si ficatei , se pun ouale fierte, taiate cubulete si se acopera cu restul de amestec. Marginile de aluat se taie fasii de cca. 1 cm latime si se aduc una peste cealalta deasupra. Se unge aluatul cu galbenus de ou si se da tava la cuptorul incalzit, pentru cca o ora, la foc mediu. Cand se raceste, se feliaza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise