autor:

Fara foto

» » Retete de post

Drob de vinete si dovlecei de post

Autor: ailicec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ailicec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 iunie 2009

Ingrediente
2 vinete, 2 dovlecei, ardei gras: verde, rosu, galben, 3 cepe potrivite, pesmet, 3 linguri amidon, sare, piper, mirodenii in functie de gust: marar, tarhon, patrunjel, margarina, ulei, pasta de rosii dupa gust, dar nu prea multa

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Vinetele si dovlecei se curata de coaja, se taie in rondele si se calesc in ulei, se pun apoi la scurs.

Ceapa se taie marunt si se caleste bine, se scurge de ulei si se lasa sa se raceasca.



Ardeii se toc in bucatele mici - este bine ca ardeiul sa fie de mai multe culori pentru ca dau un aspect foarte frumos. Toate ingredientele se amesteca, se adauga sare, piper, mirodenii dupa gust, amidonul si 2 linguri de pesmet, pasta de rosii.



O tava de chec se unge cu margarina si se tapeteaza cu pesmet, mult pesmet, sa fie ca o pelicula, si se adauga compozitia si deasupra se presara pesmet. Eu folosesc pesmet macinat mai mare deoarece se da impresia unei retele de paianjen.



Se coace la foc mic pana se rumeneste usor, se rastoarna si se lasa sa se raceasca, se taie in felii ca pe chec.



Este foarte aspectoasa datorita culorii vii a ardeiului care se pastreaza in timpul coacerii. Pentru perioada de post este buna deoarece este satioasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de vinete si dovlecei de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Zacusca de fasole

Zacusca de fasole

Fasolea se spala si se alege dupa care se pune la inmuiat in apa rece pentru vreo 12 ore (eu am pus

3 voturi    2 comentarii
2h
Retete de post
Paste cu ton

Paste cu ton

In primul rand punem la foc o oala cu apa in care punem sare (la 5 lt de apa o lingurita plina). Intr-o

3 voturi    0 comentarii
40 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei

Crockpot Express

- 25 %
999.99 lei
749.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 2 vinete
  • 2 dovlecei
  • ardei gras: verde
  • rosu
  • galben
  • 3 cepe potrivite
  • pesmet
  • 3 linguri amidon
  • sare
  • piper
  • mirodenii in functie de gust: marar
  • tarhon
  • patrunjel
  • margarina
  • ulei
  • pasta de rosii dupa gust
  • dar nu prea multa

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Bolognez vegan Bolognez vegan

Intai pregatim lintea-o clatim si o fierbem aparte aproximativ jumatate de ora -ea trebuie sa fie al dente. Intr-o cratita lata, dar

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pilaf cu sos de ciuperci (de post) Pilaf cu sos de ciuperci (de post)

Pentru perioada Postului va propun pilaf cu sos de ciuperci si salata de varza alba si rosie. Este o mancare de Post, satioasa si sanatoasa. Mod

2 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Delicii de post de la bloggeri
Ciorba de paste cu zeama de varza si tarhon(de post)