autor:

Fara foto

» » Retete de post

Drob de vinete si dovlecei de post

Autor: ailicec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ailicec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 iunie 2009

Ingrediente
2 vinete, 2 dovlecei, ardei gras: verde, rosu, galben, 3 cepe potrivite, pesmet, 3 linguri amidon, sare, piper, mirodenii in functie de gust: marar, tarhon, patrunjel, margarina, ulei, pasta de rosii dupa gust, dar nu prea multa

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Vinetele si dovlecei se curata de coaja, se taie in rondele si se calesc in ulei, se pun apoi la scurs.

Ceapa se taie marunt si se caleste bine, se scurge de ulei si se lasa sa se raceasca.



Ardeii se toc in bucatele mici - este bine ca ardeiul sa fie de mai multe culori pentru ca dau un aspect foarte frumos. Toate ingredientele se amesteca, se adauga sare, piper, mirodenii dupa gust, amidonul si 2 linguri de pesmet, pasta de rosii.



O tava de chec se unge cu margarina si se tapeteaza cu pesmet, mult pesmet, sa fie ca o pelicula, si se adauga compozitia si deasupra se presara pesmet. Eu folosesc pesmet macinat mai mare deoarece se da impresia unei retele de paianjen.



Se coace la foc mic pana se rumeneste usor, se rastoarna si se lasa sa se raceasca, se taie in felii ca pe chec.



Este foarte aspectoasa datorita culorii vii a ardeiului care se pastreaza in timpul coacerii. Pentru perioada de post este buna deoarece este satioasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de vinete si dovlecei de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Ciuperci umplute cu ceapa verde si rosii

Ciuperci umplute cu ceapa verde si rosii

Spalam ciupercile, le stergem cu un prosop curat si indepartam coditele. Foile de ceapa verde le

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de post
Tocanita de ceapa de post

Tocanita de ceapa de post

Ceapa se curata,se spala, se toaca marunt sau se taie pestisori si se pune intr-o cratita cu putin

26 voturi    13 comentarii
2h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 15 %
189.99 lei
161.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 2 vinete
  • 2 dovlecei
  • ardei gras: verde
  • rosu
  • galben
  • 3 cepe potrivite
  • pesmet
  • 3 linguri amidon
  • sare
  • piper
  • mirodenii in functie de gust: marar
  • tarhon
  • patrunjel
  • margarina
  • ulei
  • pasta de rosii dupa gust
  • dar nu prea multa

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Chec de post in trei culori Chec de post in trei culori

Într-un castron se adauga toate ingredientele, zahărul, uleiul, apa, făina, praful copt, zahărul vanilinat şi mixăm toate

0 voturi    0 comentarii
50h
Dulciuri diverse
Cum se face coliva de grau fiert Cum se face coliva de grau fiert

Cum se face coliva de grau fiert Graul se pune la muiat pentru cateva ore, apoi se asaza intr-o oala mai mare, se acopera cu 4 cesti

4 voturi    2 comentarii
3h
Retete de post
Paste din orez cu sparanghel