autor:

Georgeta Nedelcu

» » Aperitive

Drob din carne de pui imbracat in foietaj

Autor: Georgeta Nedelcu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 martie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgeta Nedelcu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 martie 2016

Ingrediente
300 g ficat de pui, 300 g pipote de pui, 300 g inimi de curcan, 1 foaie foietaj, 75 g unt, 9 ouă, piper şi delicat după gust, 2 chite de mărar proaspăt, 2 cepe mari, 2 chite ceapă verde, 2 căpăţâni usturoi.

Dificultate: Medie Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Modul de preparare:

După ce am spălat măruntaiele, le punem la fiert timp de 20 minute: ficatul într-o crăticioară, iar pipotele şi inimile împreună. Când au fiert, scurgem apa şi le lăsăm să se răcească. Fierbem 2 ouă şi le lăsăm şi pe acestea să se răcească. Curăţăm cele 2 cepe şi le călim, apoi dăm tigaia la o parte. Dăm ficatul de pui, pipotele şi inimile fierte prin maşina de tocat carne. Peste acestea adăugăm ceapa călită, cele 7 ouă, mărarul tocat mărunt; piper şi delicat după gust. Curăţăm usturoiul şi îl zdrobim ca pentru mujdei, apoi îl adăugăm la compoziţia de mai sus şi amestecăm totul foarte bine.

Ungem o tavă de cozonac şi punem în ea hârtie de copt (puteţi folosi o cratiţă în loc de acestă tavă). Luăm foaia de foietaj şi o întindem cu făcăleţul, obţinând o foaie foarte subţire, pe care o punem peste hârtia de copt din tavă, lăsând din ea să atârne peste marginile tăvii. Peste foaia de foietaj, punem din compoziţie, cam până la jumătatea tăvii. Curăţăm cele 2 ouă fierte şi le punem deasupra compoziţiei din tavă, apoi umplem tava, lăsând-o goală de două degete. Acoperim drobul cu foietajul rămas afară din tavă şi-l ungem cu gălbenuş de ou. Introducem tava la cuptor, la foc potrivit şi lăsăm să se coacă. Când s-a rumenit, facem proba cu scobitoarea şi dacă compoziţia nu se lipeşte de scobitoare, scoatem tava din cuptor, lâsând drobul să se răcească în tavă. După ce s-a răcit, îl putem tăia şi servi cu muştar, salată bulgăreasscă, murături, salată de crudităţi etc.



Poftă mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob din carne de pui imbracat in foietaj" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Bruschete cu rosii, ardei si za'atar

Bruschete cu rosii, ardei si za'atar

Se amesteca intr-un bol untul moale scos din timp din frigider cu 1/3lingurita de sare si se adauga

4 voturi    1 comentariu
25 min
Aperitive
Ciuperci la grill

Ciuperci la grill

Se spala ciupercile se curata si se rupe codita, apoi se sareaza.Le punem pe grill si le lasam la

7 voturi    2 comentarii
1h 40 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 300 g ficat de pui
  • 300 g pipote de pui
  • 300 g inimi de curcan
  • 1 foaie foietaj
  • 75 g unt
  • 9 ouă
  • piper şi delicat după gust
  • 2 chite de mărar proaspăt
  • 2 cepe mari
  • 2 chite ceapă verde
  • 2 căpăţâni usturoi.

Raporteaza reteta

Retete
de Georgeta Nedelcu
Drob Talmoş-Balmoş

Drob Talmoş-Balmoş

Lintea o punem de seara pana dimineata la inmuiat. A doua zi o punem la fiert, apoi curatam si spalam ceapa uscata, morcovul,

3 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive
Aperitiv din legume

Aperitiv din legume

Mod de preparare: Curăţăm legumele şi le spălăm bine. Ceapa uscată o tocăm mărunt şi

2 voturi    3 comentarii
20 min
Aperitive
Musaca de legume cu carne tocată

Musaca de legume cu carne tocată

Curatam si spalam legumele. Tocam ceapa, mararul si ardeii grasi. Morcovii si cartofii ii dăm pe

0 voturi    4 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Gustare etajata