Modul de preparare:
După ce am spălat măruntaiele, le punem la fiert timp de 20 minute: ficatul într-o crăticioară, iar pipotele şi inimile împreună. Când au fiert, scurgem apa şi le lăsăm să se răcească. Fierbem 2 ouă şi le lăsăm şi pe acestea să se răcească. Curăţăm cele 2 cepe şi le călim, apoi dăm tigaia la o parte. Dăm ficatul de pui, pipotele şi inimile fierte prin maşina de tocat carne. Peste acestea adăugăm ceapa călită, cele 7 ouă, mărarul tocat mărunt; piper şi delicat după gust. Curăţăm usturoiul şi îl zdrobim ca pentru mujdei, apoi îl adăugăm la compoziţia de mai sus şi amestecăm totul foarte bine.
Ungem o tavă de cozonac şi punem în ea hârtie de copt (puteţi folosi o cratiţă în loc de acestă tavă). Luăm foaia de foietaj şi o întindem cu făcăleţul, obţinând o foaie foarte subţire, pe care o punem peste hârtia de copt din tavă, lăsând din ea să atârne peste marginile tăvii. Peste foaia de foietaj, punem din compoziţie, cam până la jumătatea tăvii. Curăţăm cele 2 ouă fierte şi le punem deasupra compoziţiei din tavă, apoi umplem tava, lăsând-o goală de două degete. Acoperim drobul cu foietajul rămas afară din tavă şi-l ungem cu gălbenuş de ou. Introducem tava la cuptor, la foc potrivit şi lăsăm să se coacă. Când s-a rumenit, facem proba cu scobitoarea şi dacă compoziţia nu se lipeşte de scobitoare, scoatem tava din cuptor, lâsând drobul să se răcească în tavă. După ce s-a răcit, îl putem tăia şi servi cu muştar, salată bulgăreasscă, murături, salată de crudităţi etc.
Poftă mare!
Reteta de spuma de capsuni. Spuma de capsuni cu albusuri gatite. Reteta de spuma de capsuni cu bezea italiana. Retete cu...
Spuma de capsuniReteta de gem de cirese fara conservanti. Gem de cirese retea simpla si usor de preparat.
Gem de cireseDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii