autor:

tania

» » Aperitive

Drob din ficatei de pasare

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 mai 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 mai 2016

Ingrediente
- 1/2 kg ficatei de pasare, - 60 g unt, - 1 ceapa mijlocie, - 1 morcov, - 1 legatura usturoi verde, - 2 legaturi ceapa verde, - 1 legatura marar, - 1 legatura patrunjel, - 7 oua (4 crude pentru compozitie si 3 fierte tari pentru pus in tava, dupa ce am pus compozitia), - 6-7 ciuperci champignon de marime mijlocie, intregi, spalate si curatate de pielita, - sare si piper dupa gust, -2-3 foi de dafin

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Am incercat anul acesta sa fac meniul pentru masa de Paste, asortat; din carne de manzat(roast-beef la cuptor), miel(o ciorba de miel cu legume proaspete) si de pui(drob de ficatei si inimi de pasare).
Nu vad de ce, noi cei ce mancam si apreciem drobul de miel, preparat din organe, trebuie sa ne bucuram de gustul specific al maruntaielor de miel in fiecare an, la Sarbatoarea Pastelui? De ce sa nu incercam si gustul unui alt drob cu o alta compozitie, cum ar fi din ficatei si inimi de pasare...etc??Reteta nu este costisitoare si nici nu necesita tehnici complicate, nemaipunind la socoteala ca suporta amprente personale dupa gustul si placerea fiecaruia.
Deci, iata un delicios drob din ficatei si inimi de pasare,(puteti folosi si pipotele, daca doriti), pe care il puteti savura de Paste, dar si atunci cand aveti pofta de un preparat consistent si usor, deopotriva.
Cum preparam acest drob de pasare??, deci sa trecem la treaba!
Ficateii si inimile de pasare se vor curata si se vor spala bine, apoi se vor scurge de apa, dupa care se vor pune la fiert in apa cu sare, foile de dafin, ceapa si morcovul intregi.Le vom lasa sa fiarba cu aproximatie 20-25 min., dupa care vom scurge totul de apa si vom da la robot impreuna cu untul care in prealabil a fost pus la temperatura camerei.Intre timp vom taia toate verdeturile pe care le vom pune intr-un vas si le vom amesteca cu pasta de ficatei obtinuta.Apoi vom adauga ouale, vom condimenta si sara dupa gust si vom amesteca totul bine.Compozitia rezultata o vom imparti in doua, prima jumatate din compozite o vom pune intr-o tava de cozonac, captusita cu hartie de copt.Apoi din loc in loc, vom pune cele 3 oua fierte, intregi si printre ele ciupercile, apoi vom turna deasupra cealalta jumatate de compozitie.Tava o vom da la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 1-1,5 ore, timp pana cand drobul este bine legat, iar deasupra este frumos rumenit.Putem face testul cu scobitoarea ca la un chec.Il vom lasa in tava s-il vom scoate cand este perfect rece.Se va servi cald sau rece, dupa preferinta.
Este un aperitiv gustos si usor, eu chiar v-il recomand, nu numai de Sarbatorile Pascale ci si in oricare zi a anului..!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob din ficatei de pasare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Conopida pane cu sos de iaurt si smantana

Conopida pane cu sos de iaurt si smantana

Conopida curatata de cotoare se spala, se desface in buchetele si se fierbe in apa cu sare pe foc

19 voturi    9 comentarii
50 min
Aperitive
Dovlecei cu cas gratinati

Dovlecei cu cas gratinati

Spalam, dovleceii si ii taiem cuburi potrivite. Ii punem intr-o sita, ii presaram cu sare si ii

13 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • - 1/2 kg ficatei de pasare
  • - 60 g unt
  • - 1 ceapa mijlocie
  • - 1 morcov
  • - 1 legatura usturoi verde
  • - 2 legaturi ceapa verde
  • - 1 legatura marar
  • - 1 legatura patrunjel
  • - 7 oua (4 crude pentru compozitie si 3 fierte tari pentru pus in tava
  • dupa ce am pus compozitia)
  • - 6-7 ciuperci champignon de marime mijlocie
  • intregi
  • spalate si curatate de pielita
  • - sare si piper dupa gust
  • -2-3 foi de dafin

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

1 vot    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

3 voturi    2 comentarii
35 min
Aperitive
BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

Mod de preparare BAME CU CARNE DE VITA Carnea de vita se spala si se portioneaza. Ceapa se curata,

1 vot    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Cum se fierbe porumbul Cum se fierbe porumbul

Cand doriti sa fierbeti porumbul congelat,il introduceti direct in apa fiarta sau il fierbeti la aburi,astfel isi ca pastra culoarea

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Frittata cu broccoli, ciuperci si pui