Drob din ficatei de pasare

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Drob din ficatei de pasare

Ingrediente

  • - 1/2 kg ficatei de pasare
  • - 60 g unt
  • - 1 ceapa mijlocie
  • - 1 morcov
  • - 1 legatura usturoi verde
  • - 2 legaturi ceapa verde
  • - 1 legatura marar
  • - 1 legatura patrunjel
  • - 7 oua (4 crude pentru compozitie si 3 fierte tari pentru pus in tava, dupa ce am pus compozitia)
  • - 6-7 ciuperci champignon de marime mijlocie, intregi, spalate si curatate de pielita
  • - sare si piper dupa gust
  • -2-3 foi de dafin

Mod de preparare

Am incercat anul acesta sa fac meniul pentru masa de Paste, asortat; din carne de manzat(roast-beef la cuptor), miel(o ciorba de miel cu legume proaspete) si de pui(drob de ficatei si inimi de pasare).

Nu vad de ce, noi cei ce mancam si apreciem drobul de miel, preparat din organe, trebuie sa ne bucuram de gustul specific al maruntaielor de miel in fiecare an, la Sarbatoarea Pastelui? De ce sa nu incercam si gustul unui alt drob cu o alta compozitie, cum ar fi din ficatei si inimi de pasare...etc??Reteta nu este costisitoare si nici nu necesita tehnici complicate, nemaipunind la socoteala ca suporta amprente personale dupa gustul si placerea fiecaruia.

Deci, iata un delicios drob din ficatei si inimi de pasare,(puteti folosi si pipotele, daca doriti), pe care il puteti savura de Paste, dar si atunci cand aveti pofta de un preparat consistent si usor, deopotriva.

Cum preparam acest drob de pasare??, deci sa trecem la treaba!

Ficateii si inimile de pasare se vor curata si se vor spala bine, apoi se vor scurge de apa, dupa care se vor pune la fiert in apa cu sare, foile de dafin, ceapa si morcovul intregi.Le vom lasa sa fiarba cu aproximatie 20-25 min., dupa care vom scurge totul de apa si vom da la robot impreuna cu untul care in prealabil a fost pus la temperatura camerei.Intre timp vom taia toate verdeturile pe care le vom pune intr-un vas si le vom amesteca cu pasta de ficatei obtinuta.Apoi vom adauga ouale, vom condimenta si sara dupa gust si vom amesteca totul bine.Compozitia rezultata o vom imparti in doua, prima jumatate din compozite o vom pune intr-o tava de cozonac, captusita cu hartie de copt.Apoi din loc in loc, vom pune cele 3 oua fierte, intregi si printre ele ciupercile, apoi vom turna deasupra cealalta jumatate de compozitie.Tava o vom da la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 1-1,5 ore, timp pana cand drobul este bine legat, iar deasupra este frumos rumenit.Putem face testul cu scobitoarea ca la un chec.Il vom lasa in tava s-il vom scoate cand este perfect rece.Se va servi cald sau rece, dupa preferinta.

Este un aperitiv gustos si usor, eu chiar v-il recomand, nu numai de Sarbatorile Pascale ci si in oricare zi a anului..!

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor