Aluat: Se face un aluat dospit din ingredientele menţionate mai sus. Se lasă la crescut, acoperindu-se cu o folie de plastic, până îşi dublează volumul.
Umplutura: Fierbem ficăţeii într-un vas cu apă şi sare, la foc mic, până când nu se mai produce spumă. Mărarul şi pătrunjelul se toacă mărunt. Se pun 2 felii de pâine la înmuiat şi se storc bine. Am pus în mixer toate ingredientele. Trecem ficăţeii prin maşina de carne/tocător şi îi amestecăm bine cu celelalte ingrediente.
Se unge cu margarină un vas Jena (de 2 litri) şi se presară cu făină. Se pune foaia de aluat mai mare decât vasul, iar compoziţia rezultată se pune deasupra. Se răsfrâng marginile aluatului peste umplutură. Am dat-o la cuptor, la 150ºC (la foc mediu), cca 35 minute, apoi se stinge focul şi se mai lasă 5 minute, în cuptor. Se taie felii când se răceşte.
Este un drob foarte fin, cremos. Se poate servi cu o salată de sfeclă roşie şi hrean. Poftă bună !

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii