autor:

Fara foto

» » Aperitive

Drob din ficăţei de pui în aluat

Autor: Titiana Gutu (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Titiana Gutu (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 mai 2011

Ingrediente
Aluat: 315 g făină albă tip 550 2 linguriţe drojdie uscată 180 ml apă caldă 1 linguriţă sare 1,5 linguri ulei de măsline., Umplutura: 1 kg ficăţei de pui 1 linguriţă sare 1 legătură mărar verde 1 legătură pătrunjel verde 200 g pâine 100 g unt moale 5 ouă 25 ml lapte 8 căţei usturoi zdrobiţi 6 linguri pesmet piper după gust.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

3 voturi

Mod de preparare

Aluat: Se face un aluat dospit din ingredientele menţionate mai sus. Se lasă la crescut, acoperindu-se cu o folie de plastic, până îşi dublează volumul.
Umplutura: Fierbem ficăţeii într-un vas cu apă şi sare, la foc mic, până când nu se mai produce spumă. Mărarul şi pătrunjelul se toacă mărunt. Se pun 2 felii de pâine la înmuiat şi se storc bine. Am pus în mixer toate ingredientele. Trecem ficăţeii prin maşina de carne/tocător şi îi amestecăm bine cu celelalte ingrediente.
Se unge cu margarină un vas Jena (de 2 litri) şi se presară cu făină. Se pune foaia de aluat mai mare decât vasul, iar compoziţia rezultată se pune deasupra. Se răsfrâng marginile aluatului peste umplutură. Am dat-o la cuptor, la 150ºC (la foc mediu), cca 35 minute, apoi se stinge focul şi se mai lasă 5 minute, în cuptor. Se taie felii când se răceşte.
Este un drob foarte fin, cremos. Se poate servi cu o salată de sfeclă roşie şi hrean. Poftă bună !
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob din ficăţei de pui în aluat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Drob din carne tocata de vita

Drob din carne tocata de vita

Amestecati compozitia. Se pune intr-o forma tapetata cu hartie sau cu nitel unt. Deasupra puneti

12 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Foietaje

Foietaje "Cocktail"

Se intinde aluatul, se taie in fâsii micute cât sã intre un cremvursti. Peste

5 voturi    9 comentarii
30 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

3 voturi

Ingrediente

  • Aluat: 315 g făină albă tip 550 2 linguriţe drojdie uscată 180 ml apă caldă 1 linguriţă sare 1,5 linguri ulei de măsline.
  • Umplutura: 1 kg ficăţei de pui 1 linguriţă sare 1 legătură mărar verde 1 legătură pătrunjel verde 200 g pâine 100 g unt moale 5 ouă 25 ml lapte 8 căţei usturoi zdrobiţi 6 linguri pesmet piper după gust.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Platou ţărănesc