autor:

Fara foto

» » Aperitive

Drob din ficăţei de pui în aluat

Autor: Titiana Gutu (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Titiana Gutu (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 mai 2011

Ingrediente
Aluat: 315 g făină albă tip 550 2 linguriţe drojdie uscată 180 ml apă caldă 1 linguriţă sare 1,5 linguri ulei de măsline., Umplutura: 1 kg ficăţei de pui 1 linguriţă sare 1 legătură mărar verde 1 legătură pătrunjel verde 200 g pâine 100 g unt moale 5 ouă 25 ml lapte 8 căţei usturoi zdrobiţi 6 linguri pesmet piper după gust.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

3 voturi

Mod de preparare

Aluat: Se face un aluat dospit din ingredientele menţionate mai sus. Se lasă la crescut, acoperindu-se cu o folie de plastic, până îşi dublează volumul.
Umplutura: Fierbem ficăţeii într-un vas cu apă şi sare, la foc mic, până când nu se mai produce spumă. Mărarul şi pătrunjelul se toacă mărunt. Se pun 2 felii de pâine la înmuiat şi se storc bine. Am pus în mixer toate ingredientele. Trecem ficăţeii prin maşina de carne/tocător şi îi amestecăm bine cu celelalte ingrediente.
Se unge cu margarină un vas Jena (de 2 litri) şi se presară cu făină. Se pune foaia de aluat mai mare decât vasul, iar compoziţia rezultată se pune deasupra. Se răsfrâng marginile aluatului peste umplutură. Am dat-o la cuptor, la 150ºC (la foc mediu), cca 35 minute, apoi se stinge focul şi se mai lasă 5 minute, în cuptor. Se taie felii când se răceşte.
Este un drob foarte fin, cremos. Se poate servi cu o salată de sfeclă roşie şi hrean. Poftă bună !
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob din ficăţei de pui în aluat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Ciuperci umplute cu pasta de mici si feta

Ciuperci umplute cu pasta de mici si feta

Speli ciupercile (fara a curata pielita!), le usuci pe un prosop de bucatarie. Indepartezi coditele,

1 vot    1 comentariu
25 min
Aperitive cu carne
CHIFTELUTE DIN CARNE TOCATA DE CURCAN

CHIFTELUTE DIN CARNE TOCATA DE CURCAN

Se pune carne intr-un bol,se adauga ceapa data pe razatoarea mica,cartoful dat si el tot pe razatoarea

32 voturi    13 comentarii
1h 5 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

3 voturi

Ingrediente

  • Aluat: 315 g făină albă tip 550 2 linguriţe drojdie uscată 180 ml apă caldă 1 linguriţă sare 1,5 linguri ulei de măsline.
  • Umplutura: 1 kg ficăţei de pui 1 linguriţă sare 1 legătură mărar verde 1 legătură pătrunjel verde 200 g pâine 100 g unt moale 5 ouă 25 ml lapte 8 căţei usturoi zdrobiţi 6 linguri pesmet piper după gust.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Crenvursti la cuptor cu smantana si cascaval Crenvursti la cuptor cu smantana si cascaval

Crenvurstii se cresteaza pe o latura, dar nu pana la capete, apoi se pun pe un grilaj si se dau 5 minute la cuptorul incalzit la 180

2 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

1 vot    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
DROB
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide