Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ingrediente
inima, ficatul si plaminii de la miel, 1 buc. ceapa, 1 buc. morcov, 1 buc. radacina patrunjel, 3-4 oua, o mina ceapa verde, marar si patrunjel verde, o foaie de aluat, sare, piine, piper si ulei
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 15 min
Mod de preparare
Se pune intr-un vas apa cu putina sare si cind clocoteste se adauga maruntaiele de miel curatate, spalate si se lasa sa fiarba 5-7 minute. Se ia spuma, se adauga morcovul si patrunjelul impreuna cu ceapa intreaga. Cind carnea este fiarta, se ia vasul la o parte si se trece prin masina de tocat impreuna cu miezul de piine, bine inmuiat si stors. Se combina carnea tocata cu ceapa verde, cu marar si patrunjel, apoi se potriveste de sare, de piper si se pun ouale. Se omogenizeaza bine amestecul si intr-o cratita unsa cu ulei se asaza foaia de aluat. Se acopera si peretii vasului. Se pune tocatura, se acopera cu foaia de aluat, se unge cu ulei si se da la cuptor. Cind este gata, se rastoarna drobul pe un platou si se taie in felii late.
Se serveste cu salata de primavara
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Se pun la fiert pipotele, inimile și ficățeii spălați și curățați bine, cu puțină sare.
1 vot
0 comentarii
1h 30 min
Anul acesta mi-am dorit să pregătesc un drob mai deosebit, astfel că l-am pregătit în foi
1 vot
2 comentarii
2h 20 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentata de: mirey