autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

Dulcata de ceapa

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 ianuarie 2011

Ingrediente
Ingrediente(pentru 2 borcane):, 2 kg.ceapa,, 700g.zahar,, 40ml.vin alb sec,, 40ml. otet ,, 2 catei de usturoi mari,, 5 cuisoare,, 300ml.apa

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

1 vot

Mod de preparare

1.Se curata ceapa si se taie rondele fine.Se curata usturoiul si se zdrobeste.
2.Intr-o cratita, se pune vinul alb,otetul, zaharul,cuisoarele,usturoiul, apoi rondelele de ceapa si se lasa sa fiarba ,la foc potrivit,circa 1 ora, pana scade bine zeama.
3.Se amesteca din cand in cand .Cand este gata , se pune in borcane si se pastreaza cel putin 2 zile,in frigider.Se serveste la friptura rece, vanat, gratar, pe paine etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulcata de ceapa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2011

    Este foarte gustoasa, merita s-o faci.

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2011

    interesanta reteta ;trebuie salvata

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente(pentru 2 borcane):
  • 2 kg.ceapa,
  • 700g.zahar,
  • 40ml.vin alb sec,
  • 40ml. otet ,
  • 2 catei de usturoi mari,
  • 5 cuisoare,
  • 300ml.apa

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Vekas (Chef de cuisine)

Este foarte gustoasa, merita s-o faci.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tarta de...