Dulcata de ceapa

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente(pentru 2 borcane):
  • 2 kg.ceapa,
  • 700g.zahar,
  • 40ml.vin alb sec,
  • 40ml. otet ,
  • 2 catei de usturoi mari,
  • 5 cuisoare,
  • 300ml.apa;

Mod de preparare

1.Se curata ceapa si se taie rondele fine.Se curata usturoiul si se zdrobeste.

2.Intr-o cratita, se pune vinul alb,otetul, zaharul,cuisoarele,usturoiul, apoi rondelele de ceapa si se lasa sa fiarba ,la foc potrivit,circa 1 ora, pana scade bine zeama.

3.Se amesteca din cand in cand .Cand este gata , se pune in borcane si se pastreaza cel putin 2 zile,in frigider.Se serveste la friptura rece, vanat, gratar, pe paine etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor