autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

Dulcata de ceapa

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 ianuarie 2011

Ingrediente
Ingrediente(pentru 2 borcane):, 2 kg.ceapa,, 700g.zahar,, 40ml.vin alb sec,, 40ml. otet ,, 2 catei de usturoi mari,, 5 cuisoare,, 300ml.apa

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

1 vot

Mod de preparare

1.Se curata ceapa si se taie rondele fine.Se curata usturoiul si se zdrobeste.
2.Intr-o cratita, se pune vinul alb,otetul, zaharul,cuisoarele,usturoiul, apoi rondelele de ceapa si se lasa sa fiarba ,la foc potrivit,circa 1 ora, pana scade bine zeama.
3.Se amesteca din cand in cand .Cand este gata , se pune in borcane si se pastreaza cel putin 2 zile,in frigider.Se serveste la friptura rece, vanat, gratar, pe paine etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulcata de ceapa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Ecleruri

Ecleruri

Se fierbe apa impreuna cu uleiul si sarea 2-3 minute. Apoi se adauga faina treptat, amestecand continuu

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Briose dietetice

Briose dietetice

Se bat ouale bine si se adauga toate ingredientele pentru blat. Se lasa 15-20 minute pentru a se

3 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2011

    Este foarte gustoasa, merita s-o faci.

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2011

    interesanta reteta ;trebuie salvata

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente(pentru 2 borcane):
  • 2 kg.ceapa,
  • 700g.zahar,
  • 40ml.vin alb sec,
  • 40ml. otet ,
  • 2 catei de usturoi mari,
  • 5 cuisoare,
  • 300ml.apa

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Vekas (Chef de cuisine)

Este foarte gustoasa, merita s-o faci.

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Mini tarte cu crema de pepene galben (melon curd )