Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Dulce cu curmale

Ingrediente

  • 500 gr de curmale taiate fara samburi
  • 1/2-3/4 pahar zahar-depinde cat de dulce vrei sa fie
  • 100 gr de margarina
  • 200 gr de orez umflat
  • 1 pahar fulgi de cocos
  • esenta de vanilie sau rom dupa dorinta

Mod de preparare

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine o compozitie cremoasa. Se ia de pe foc si se adauga mirodeniile si putin cocos macinat si orezul umflat pana se cuprinde tot si compozitia este omogena.

Pe o tava, se pune hartia de copt si se unge foarte putin cu ulei si se intinde compozitia cu curmale, dandu-i o forma egala din toate partile- ca o nuga.

Se lasa sa se raceasca si se taie romburi sau cum doriti si se presara cocos deasupra.

Este un dulce gustos si sanatos.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura