autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

dulceata de capsuni

Autor: andreea loreley (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andreea loreley (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 iunie 2008

Ingrediente
1 kg capsuni,1 kg zahar,1 lamaie.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se pun capsunele in strecuratoare si se spala sub dus de apa la robinet.Apoi se scot coditele.Se aseaza intr-o cratita alternandcapsuni si zahar.Se pune la fiert la foc iute,apoi se da foc domol si se lasa sa fiarba incet pana ce siropul este legat ca pentru dulceata.Se toarna zeama de la 1 lamaie,se pune la foc iute sa mai dea 2-3 clocote;se lasa sa se raceasca.Se pune in borcane,se acopera cu celofan,se leaga si se pune la camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "dulceata de capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Dulceata de capsuni

Dulceata de capsuni

Capsunile curatate se amesteca cu zaharul gelifiant si se zdrobesc bine. Se pun pe foc, invartindu-se

19 voturi    9 comentarii
1h
Sucuri si compoturi de fructe
clatite cu dulceata de capsuni

clatite cu dulceata de capsuni

se bat albusurile spuma cu zaharul,se amesteca cu galbenusurile.se adauga laptele, praful de copt

13 voturi    9 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • tradaro

    tradaro (Chef de cuisine) , 15 mai 2009

    Este o reteta pe care o prepar si eu cu exceptia ca eu pun si niste apa.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 1 kg capsuni,1 kg zahar,1 lamaie.

Raporteaza reteta

Retete
de andreea loreley
"Fructe" din biscuiti si nuca de cocos.

"Fructe" din biscuiti si nuca de cocos.

Tai jeleurile cubulete,dai biscuitii prin masina de tocat,apoi le amesteci cu gemul,nuca cocos alba

1 vot    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
acadele cu parmezan

acadele cu parmezan

Se aseaza stiksuri in tava in care am pus hartie de copt,se pune cascaval ra la capatul stiksului,se

4 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
bulz

bulz

Mamaliga se fierbe ,mai groasa,se modeleaza ,cu mainileumede de zer,cuprinzand in interior branza

2 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza
tradaro

tradaro (Chef de cuisine)

Este o reteta pe care o prepar si eu cu exceptia ca eu pun si niste apa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Prajitura cu branza dulce de vaci