Dulceaţă de căpsuni reţetă

Dulceaţă de căpsuni reţetă

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Dulceaţă de căpsuni reţetă

Ingrediente

  • 1 kg de capsuni (capsunile sa fie mai micute),
  • 1 kg de zahar,
  • 1 plic de 20 g de gelifiant clasic

Mod de preparare

Se spala cu detergent 4-5 borcanele mici cu capac, se clatesc bine si se lasa la uscat pe aragazul incins sau in cuptor ca sa se sterilizeze putin. Capsunile se spala, se dau jos coditele cu grija ca sa ramana intregi si se lasa la scurs.

Continutul plicului se amesteca cu 2 linguri de zahar si se adauga peste fructe. Intregul amestec se pune pe foc mediu, se amesteca usor cu o lingura de lemn ca sa nu se sfarame.

Dupa ce clocoteste, se ia vasul de pe foc, se adauga restul de zahar si se pune din nou la fiert,si se spumuieste. Din momentul in care fierbe se mai lasa 1 minut sa fiarba, amestecand continuu, apoi se ia de pe foc.

Se pun borcanele pe o tava de aragaz si se pune dulceata fierbinte in ele, se sigileaza si se intorc cu capacul in jos pentru 5 minute.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura