Dulceaţă de căpsuni reţetă

Dulceaţă de căpsuni reţetă

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Dulceaţă de căpsuni reţetă

Ingrediente

  • 1 kg de capsuni (capsunile sa fie mai micute),
  • 1 kg de zahar,
  • 1 plic de 20 g de gelifiant clasic

Mod de preparare

Se spala cu detergent 4-5 borcanele mici cu capac, se clatesc bine si se lasa la uscat pe aragazul incins sau in cuptor ca sa se sterilizeze putin. Capsunile se spala, se dau jos coditele cu grija ca sa ramana intregi si se lasa la scurs.

Continutul plicului se amesteca cu 2 linguri de zahar si se adauga peste fructe. Intregul amestec se pune pe foc mediu, se amesteca usor cu o lingura de lemn ca sa nu se sfarame.

Dupa ce clocoteste, se ia vasul de pe foc, se adauga restul de zahar si se pune din nou la fiert,si se spumuieste. Din momentul in care fierbe se mai lasa 1 minut sa fiarba, amestecand continuu, apoi se ia de pe foc.

Se pun borcanele pe o tava de aragaz si se pune dulceata fierbinte in ele, se sigileaza si se intorc cu capacul in jos pentru 5 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mancare de stevie

Mancare de stevie

Reteta de mancare de stevie. Mancare de stevie reteta simpla si delicioasa. Cum se face mancarea de stevie. Retete cu stevie.

Mancare de stevie
Salata de cartofi cu smantana

Salata de cartofi cu smantana

Reteta de salata de cartofi cu smantana. Salata de cartofi cu smantana si usturoi reteta simpla. Retete de salata de cartofi....

Salata de cartofi cu smantana
Pasca poloneza

Pasca poloneza

Pasca poloneza
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor