autor:

Varadi Silvia

» » Dulciuri diverse

DULCEATA DE CIRESE AMARE

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 iunie 2009

Ingrediente
3 kg cirese amare, 2,5kg zahar, 3 cm baton de vanilie, 1 bucata de unt cat o nuca, zeama de la o lamaie., 8 borcane (450g borcanul)

Dificultate: Redusa Timp: 6h

7 voturi

Mod de preparare

Se spala si se curta ciresele de codite si smburi.Se ia o oala mai mare si cu fundul mai gros in care se aseaza pe rand cate un strat de cirese si unul de zahar pana se terima ciresele.Se lasa sa stea cateva ore(eu le-am lasat 4 ore)ca ciresele sa-si lase zeama.Se pune oala pe foc,dar atentie trebuie pusa pe flacara o tabla mai groasa,nu este bine ca oala sa fie pusa direct pe flacara.Se fierb la foc mare la incepu,cand incepe sa fiarba se adauga zeama de lamaie,batonul de vanilie si bucatica de unt.(untul are proprietatea de a impiedica dulceta sa faca acea spuna)Se fierbe la foc mare circa 30 de minute,apoi se reduce flacara si se mai tine pe foc mic pana se leaga bine siropul.Se toarna fierninte in borcane,se pun capacele.Intre timp incalzim cuptorul la temperatura mare,micsoram la minim flacara si bagam borcanele in cuptor si le lai lasam asa cu focul mic pentru 15 minute.Stingem flacara si le lasam in cuptor pana se racesc.Apoi le punem la camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "DULCEATA DE CIRESE AMARE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga

1 vot    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare (sau salbatice)

Dulceata de cirese amare (sau salbatice)

Se curata ciresele de codite, se spala, se scurg, apoi ajutandu-ne de o agrafa de par, le indepartam

0 voturi    0 comentarii
45 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

4.5L DuraCeramic Manual

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei

Straightener 24mm

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

    Felicitari,iammmi,yammmi, vreau si eu.

Dificultate

Redusa

Timp

6h

7 voturi

Ingrediente

  • 3 kg cirese amare
  • 2,5kg zahar
  • 3 cm baton de vanilie
  • 1 bucata de unt cat o nuca
  • zeama de la o lamaie.
  • 8 borcane (450g borcanul)

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

20 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
dicarmencitta1957

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Felicitari,iammmi,yammmi, vreau si eu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Tarta cu fructe de toamna