autor:

Gina de Jong

» » Dulciuri diverse

Dulceata de coacaze rosii

Autor: Gina de Jong (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gina de Jong (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 septembrie 2013

Ingrediente
Coacaze rosii 2kg (numai fructele, nu cu tot cu ciorchine), Zahar 1kg., Zeama de la o lamaie., Apa 1 litru.

Dificultate: Redusa Timp: 3h 15 min

17 voturi

Mod de preparare

In primul rand,fructele trebuie bine spalate cu apa rece si lasate la scurs, apoi pregatim oala(de 4-5 litri sa fie) in care punem apa cu zaharul si zeama de lamaie la fiert,cand apa incepe sa dea in clocot adaugam fructele,din momentul acela lasam focul minim, amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn(fara metal).



Dupa cel putin 2 ore incepem sa controlam daca a inceput sa se inchege dulceata, controland cu putin de dulceata pusa pe farfurie, cand aceasta sta inchegata pe farfurie oprim focul.Inainte de a pune in borcane, am trecut dulceata prin strecuratoare sa-i scot semintele.



Dulceata se pune calda in borcane de masuri diferite (de care aveti),apoi borcanele pline fara capac se pun in cuptor la foc de 80 de grade inca o jumatate de ora pentru a face o crusta deasupra dulcetei.



Dupa ce le scoatem din cuptor punem capacele si le lasam pana se racesc bine intr-o camera mai calda (in bucatarie ),dupa ce s-au racit borcanele se pun in camara la loc racoros si intunecos.



Va doresc sa aveti pofta si spor la preparat dulceata...
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de coacaze rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Pancakes cu ricotta si stafide

Pancakes cu ricotta si stafide

Intr-un bol incapator amestecati faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Intr-un

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Bile cu vişine şi Oreo

Bile cu vişine şi Oreo

Biscuiţii se sfărâmă cu ajutorul robotului de bucătărie şi se amestecă cu crema de brânză. Ce

6 voturi    4 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    doina , 28 iunie 2015

    de ce asa de multa apa? fierbe prea mult, "mimim 2 ore".

  • Fara foto

    ioana , 21 iunie 2015

    de ce trebuie ca lingura sa fie din lemn?? Oala in care fierbe dulceata e si ea tot din lemn??

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2013

    foarte buna...eu as pune si lamaia taiata cubulete mici ,da o aroma aparte:))

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2013

      Ce mai,foarte delicios!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h 15 min

17 voturi

Ingrediente

  • Coacaze rosii 2kg (numai fructele
  • nu cu tot cu ciorchine)
  • Zahar 1kg.
  • Zeama de la o lamaie.
  • Apa 1 litru.

Raporteaza reteta

Retete
de Gina de Jong
Chec rotund (Tulband cake )

Chec rotund (Tulband cake )

Intr-un castron mare (de preferat de plastic sau sticla),se pun ouale intregi cu zaharul,se bat cu

8 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Carne de pui cu sos de ciuperci si orez cu legume

Carne de pui cu sos de ciuperci si orez cu legume

Se prajeste carnea de pui in putin ulei,pana se rumeneste bine ,separat punem o oala cu apa pentru

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Chiftele si piure de cartofi cu andiva verde

Chiftele si piure de cartofi cu andiva verde

Chiftele:se amesteca carnea tocata cu usturoiul tocat marunt(sau pisat)se adauga ardeiul iute, sare,boia

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

doina

de ce asa de multa apa? fierbe prea mult, "mimim 2 ore".

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Acoperis de casa