Dulceata de coacaze rosii

Timp pregatire
195 minute
Complexitate
redusa
Dulceata de coacaze rosii

Ingrediente

  • Coacaze rosii 2kg (numai fructele, nu cu tot cu ciorchine)
  • Zahar 1kg.
  • Zeama de la o lamaie.
  • Apa 1 litru.

Mod de preparare

In primul rand,fructele trebuie bine spalate cu apa rece si lasate la scurs, apoi pregatim oala(de 4-5 litri sa fie) in care punem apa cu zaharul si zeama de lamaie la fiert,cand apa incepe sa dea in clocot adaugam fructele,din momentul acela lasam focul minim, amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn(fara metal).

Dupa cel putin 2 ore incepem sa controlam daca a inceput sa se inchege dulceata, controland cu putin de dulceata pusa pe farfurie, cand aceasta sta inchegata pe farfurie oprim focul.Inainte de a pune in borcane, am trecut dulceata prin strecuratoare sa-i scot semintele.

Dulceata se pune calda in borcane de masuri diferite (de care aveti),apoi borcanele pline fara capac se pun in cuptor la foc de 80 de grade inca o jumatate de ora pentru a face o crusta deasupra dulcetei.

Dupa ce le scoatem din cuptor punem capacele si le lasam pana se racesc bine intr-o camera mai calda (in bucatarie ),dupa ce s-au racit borcanele se pun in camara la loc racoros si intunecos.

Va doresc sa aveti pofta si spor la preparat dulceata...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise