autor:

xtyna

» » Dulciuri diverse

Dulceata de coaja de portocale

Autor: xtyna (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 octombrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: xtyna (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 octombrie 2012

Ingrediente
coaja de la o portocala, 7-8 linguri zahar, 1 plic zahar vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 50 min

9 voturi

Mod de preparare

Se spala foarte bine portocala, apoi se curata de coaja.
Coaja se taie cubulete mici (eu am mai taiat si cu formele de biscuiti si am folosit-o la ornat prajituri), se amesteca cu zaharul si se lasa pana a doua zi la frigider. A doua zi se pune la foc, se adauga si zaharul vanilat si se fierbe pana coaja de portocala nu mai este iute, devine usor transparenta si se leaga siropul. La nevoie la fiert se adauga cate putina apa, daca coja de portocala nu si-a lasat suficient sirop. Apa se va evapora la fiert.
Eu o folosesc la crema de ciocolata, biscuiti, la ornat, iar siropul il diluez cu apa, baietelului meu ii place tare mult sa bea, de asemenea este buna cu unt dimineata la micul dejun.

Cantitatile sunt orientative, de obicei fac "din ochi", cum imi vine pe moment pentru ca nu fac cantitati mari, dar de fiecare data este delicioasa!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de coaja de portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Biscuiti cu dulceata de coaja de portocale

Biscuiti cu dulceata de coaja de portocale

Oul, zaharul si sarea se bat pana se albesc. Apoi se adauga vanilia, praful de copt stins cu zeama

9 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

5.6L Digital TimeSelect

- 14 %
699.99 lei
599.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 50 min

9 voturi

Ingrediente

  • coaja de la o portocala
  • 7-8 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de xtyna
Macrou in folie la cuptor

Macrou in folie la cuptor

Se ia macroul, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, se umple cu feliute subtiri de lamaie

36 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste
Eclere

Eclere

Se pune apa cu untul intr-o craticioara la foc mic. Cand incepe sa fiarba se da la o parte si se

14 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tocanita de ciuperci cu vita

Tocanita de ciuperci cu vita

Se pune uleiul intr-o cratita la incins, se caleste putin (doar pana se inmoaie) ceapa dupa care

24 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Zabaglione