Din smochinul din fatza blocului am cules azi dimineata aproximativ un kilogram de smochine.Am facut dulceata foarte rapid, dar nu am lasat fructele taiate in jumatate cu zahar, ci doar le-am amestecat cu 3/ 4 de kg de zahar. Fiind coapte, zaharul este asimilat imediat. Am adaugat 1 pliculetz de zahar vanilinat, cateva feliute de lamaie si un strop de esenta de vanilie.Apoi, doua lingurite de scortisoara.
Nu se lasa pe foc decat vreo 10 minute, astfel incat fructele sa fie detectabile, in forma lor initiala.
Lasati dulceata sa se \"odihneasca\" cam 20 minute, apoi puneti un pliculetz de conservant obisnuit.
O puneti apoi in borcane si....va lingeti pe degete!
PS: Am renuntat de foarte mult timp la dulceturile din comert!
Reteta de gogosi glazurate. Gogosi glazurate reteta simpla si delicioasa. Gogosi americane glazurate. Reteta de Donuts....
Gogosi glazurateCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii