3 dovlecei (mai mari, cam de 1 kg bucata) se spala, se curaţa de coaja si de seminţe si se taie cubuleţe (ca la dulceaţa de gutui), se amesteca cu sarea de lamaie.
Se lasa 2 - 3 ore.
Din zahar si 2 (doua) pahare de apa se leaga siropul, caruia i se ia spuma. Intre timp se mai amesteca prin cuburile de dovlecei, se spala, apoi se scurg si se pun în siropul care fierbe cu feliile de lamaie si esenţa. Se continua fierberea la foc potrivit.
Este gata cand, punand o picatura pe farfurie, aceasta nu mai curge, are culoare aurie, iar bucaţile sunt aurii si transparente.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii