Dulceata de gutui pentru copii

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2,5 kg gutui coapte şi frumoase
  • 1kg zahăr

Mod de preparare

Se spală bine gutuile şi se şterg. Se taie cate un căpăcel la fiecare capăt şi se aruncă. Apoi cu un cuţit foarte bine ascuţit se taie fiecare gutuie rotocoale de grosimea unui deget(nu se curăţă nici coaja nici seminţele).

Într-un vas de fiert dulceaţă, de preferinţă o cratiţă smălţuită, se aşază un rând gutui, se presară peste ele zahăr, se procedează aşa până când sunt aşezate toate rotocoalele de gutui, iar peste ele se toarnă apă cât să le acopere. Se lasă să fiarbă la foc foarte mic până când gutuile devin roşii şi aproape transparente.

Nu trebuie să se amestece. Se scutură mereu cratiţa.

Se aşază caldă în borcane încălzite, punând încet câte o felie de gutuie. După ce se umple un borcan,se toarnă deasupra siropul. Se lagă sau capsează a doua zi când siropul se încheagă ca o gelatină.

Se serveşte câte o felie întreagă de gutuie, garnisită cu miez de nucă.

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise