Se spală bine gutuile şi se şterg. Se taie cate un căpăcel la fiecare capăt şi se aruncă. Apoi cu un cuţit foarte bine ascuţit se taie fiecare gutuie rotocoale de grosimea unui deget(nu se curăţă nici coaja nici seminţele).
Într-un vas de fiert dulceaţă, de preferinţă o cratiţă smălţuită, se aşază un rând gutui, se presară peste ele zahăr, se procedează aşa până când sunt aşezate toate rotocoalele de gutui, iar peste ele se toarnă apă cât să le acopere. Se lasă să fiarbă la foc foarte mic până când gutuile devin roşii şi aproape transparente.
Nu trebuie să se amestece. Se scutură mereu cratiţa.
Se aşază caldă în borcane încălzite, punând încet câte o felie de gutuie. După ce se umple un borcan,se toarnă deasupra siropul. Se lagă sau capsează a doua zi când siropul se încheagă ca o gelatină.
Se serveşte câte o felie întreagă de gutuie, garnisită cu miez de nucă.
Poftă bună!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii