autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

Dulceata de lapte

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 ianuarie 2011

Ingrediente
Ingrediente:(pentru 2 borcane), 1 l. lapte,, 500g.zahar,, 4 pachete zahar vanilinat sau 1 baton de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 2h 10 min

32 voturi

Mod de preparare

1.Se pune laptele cu zaharul si vanilia intr-o cratita.
2.Se lasa sa dea in clocot si, din acel moment,se fierbe 2 ore.
3.Important!Se agita cratita din 10 in 10 minute.Cand compozitia capata o culoare caramel, se scoate batonul de vanilie-daca s-a folosit-.Este gata dulceata cand compozitia este ca o pasta(de ex.ca nutela din comert)
4.Se tine dulceata 2 zile in frigider,inainte de folosire.

Nota:Se poate obtine dulceata de lapte cu ciocolata, atunci se adauga in compozitie 50g.ciocolata rasa:
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de lapte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura savuroasa cu dulceata de lapte nuci si migdale

Prajitura savuroasa cu dulceata de lapte nuci si migdale

Blat: Separam ouale si batem spuma albusurile cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam puternic

8 voturi    9 comentarii
3h 20 min
Prajituri
Babka cu dulceata de lapte si fistic

Babka cu dulceata de lapte si fistic

Într-un vas încăpător sau direct în bolul mixerului se cerne făina, se adaugă

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • renato (Bucatar sef):

    buna ziua!am folosit cam un litru si jumatate de lapte,zahar 500g si un baton de vanilie...totul bun si frumos,a capatat o culoare ca de caramel si am scos batonul de vanilie..dar cand se apropiau cele 2 ore in care trebuia sa fie gata s-a stricat compozitia,s-au facut brobonele,nu mai era o compozitie cremoasa...unde am gresit?ms

  • 3 comentarii

  • myre , 09 septembrie 2013

    si mie mi s-a branzit nu stiu de ce.dar cand s-a mai racit putin am vrut s-o arunc dar m-am gandit sa mai incerc sa o mixez si spre surprinderea mea o devenit cremoasa.

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2011

    Da, ai dreptate, Marta, ceva de genul laptelui condensat ca si consistenta, dar gustul dulcetii de lapte este mai bun.

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2011

    esre asemanator cu laptele condensat,nu?

Dificultate

Redusa

Timp

2h 10 min

32 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:(pentru 2 borcane)
  • 1 l. lapte,
  • 500g.zahar,
  • 4 pachete zahar vanilinat sau 1 baton de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

myre

si mie mi s-a branzit nu stiu de ce.dar cand s-a mai racit putin am vrut s-o arunc dar m-am gandit sa mai incerc sa o mixez si spre surprinderea mea o devenit cremoasa.

Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Clatite umplute cu miere si nuca