autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

Dulceata de lapte

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 ianuarie 2011

Ingrediente
Ingrediente:(pentru 2 borcane), 1 l. lapte,, 500g.zahar,, 4 pachete zahar vanilinat sau 1 baton de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 2h 10 min

32 voturi

Mod de preparare

1.Se pune laptele cu zaharul si vanilia intr-o cratita.
2.Se lasa sa dea in clocot si, din acel moment,se fierbe 2 ore.
3.Important!Se agita cratita din 10 in 10 minute.Cand compozitia capata o culoare caramel, se scoate batonul de vanilie-daca s-a folosit-.Este gata dulceata cand compozitia este ca o pasta(de ex.ca nutela din comert)
4.Se tine dulceata 2 zile in frigider,inainte de folosire.

Nota:Se poate obtine dulceata de lapte cu ciocolata, atunci se adauga in compozitie 50g.ciocolata rasa:
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de lapte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura savuroasa cu dulceata de lapte nuci si migdale

Prajitura savuroasa cu dulceata de lapte nuci si migdale

Blat: Separam ouale si batem spuma albusurile cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam puternic

8 voturi    9 comentarii
3h 20 min
Prajituri
Gris cu lapte si dulceata de cirese amare

Gris cu lapte si dulceata de cirese amare

Puneti laptele cu zaharul si coaja de lamaie la fiert la foc mic. Amestecati sa nu se afume, sa nu

27 voturi    7 comentarii
15 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    renato (Bucatar sef):

    buna ziua!am folosit cam un litru si jumatate de lapte,zahar 500g si un baton de vanilie...totul bun si frumos,a capatat o culoare ca de caramel si am scos batonul de vanilie..dar cand se apropiau cele 2 ore in care trebuia sa fie gata s-a stricat compozitia,s-au facut brobonele,nu mai era o compozitie cremoasa...unde am gresit?ms

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    myre , 09 septembrie 2013

    si mie mi s-a branzit nu stiu de ce.dar cand s-a mai racit putin am vrut s-o arunc dar m-am gandit sa mai incerc sa o mixez si spre surprinderea mea o devenit cremoasa.

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2011

    Da, ai dreptate, Marta, ceva de genul laptelui condensat ca si consistenta, dar gustul dulcetii de lapte este mai bun.

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2011

    esre asemanator cu laptele condensat,nu?

Dificultate

Redusa

Timp

2h 10 min

32 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:(pentru 2 borcane)
  • 1 l. lapte,
  • 500g.zahar,
  • 4 pachete zahar vanilinat sau 1 baton de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

myre

si mie mi s-a branzit nu stiu de ce.dar cand s-a mai racit putin am vrut s-o arunc dar m-am gandit sa mai incerc sa o mixez si spre surprinderea mea o devenit cremoasa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Foitaj cu gem, rapid si bun