Dulceata de prune cu nuci

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -o farfurie plina cu prune curatate
  • -1kg zahar
  • -3 pahare cu apa
  • -20-30 nuci
  • -o jumatate baton de vanilie
  • -o jumatate lamaie

Mod de preparare

Se aleg prune mari, frumoase si tari. Se rup coditele, se spala si se curata de coaja (pentru a indeparta coaja se pun fructele intr-o sita si se introduc cu totul intr-un vas cu apa clocotita pt. 1 min. Se scot apoi si se pun intr-un vas cu apa rece. Dupa aceasta operatie fructele se curata foarte usor.) Se introduc prunele in apa de var sau in solutie de bicarbonat unde se tin 2-3 ore. Se clatesc apoi cu apa rece, se scot samburii cu un betisor si se pun la zvantat pe un prosop curat. Samburii se inlocuiesc cu miez de nuci verzi fara pielita. Prunele se introduc in siropul de zahar bine legat, impreuna cu batonul de vanilie si se fierb la foc iute. Cand este aproape gata se adauga feliile de lamaie, iar cand e suficient de legata, se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca dupa care se pune in borcane. Se pun capace speciale sau se leaga cu celofan.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise