Se aleg prune mari, frumoase si tari. Se rup coditele, se spala si se curata de coaja (pentru a indeparta coaja se pun fructele intr-o sita si se introduc cu totul intr-un vas cu apa clocotita pt. 1 min. Se scot apoi si se pun intr-un vas cu apa rece. Dupa aceasta operatie fructele se curata foarte usor.) Se introduc prunele in apa de var sau in solutie de bicarbonat unde se tin 2-3 ore. Se clatesc apoi cu apa rece, se scot samburii cu un betisor si se pun la zvantat pe un prosop curat. Samburii se inlocuiesc cu miez de nuci verzi fara pielita. Prunele se introduc in siropul de zahar bine legat, impreuna cu batonul de vanilie si se fierb la foc iute. Cand este aproape gata se adauga feliile de lamaie, iar cand e suficient de legata, se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca dupa care se pune in borcane. Se pun capace speciale sau se leaga cu celofan.
Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataReteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...
Ciorba de gaina cu taitei de casaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii