autor:

lucica mihaila

» » Dulciuri diverse

Dulceata de soc

Autor: lucica mihaila (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lucica mihaila (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 octombrie 2009

Ingrediente
1 kg zahar, 200 ml apa, 1 lamaie, 2 pliculete zahar vanilat, o farfurie adanca cu bobite de soc (foarte coapte)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

14 voturi

Mod de preparare

Se pune la foc apa cu zaharul. Spalam bobitele de soc si le punem la scurs intr-o strecuratoare. Cand s-a topit zaharul, punem bobitele de soc, coaja de la o lamaie, zaharul vanilat si cateva picaturi de zeama de lamaie. Se fierbe la foc mic o jumatate de ora. Este recomandat sa se faca dulceata intr-un vas mai inalt pentru ca face spuma.
Se pune fierbinte in borcane. Se inchid borcanele si se intorc cu capacul in jos. Se lasa la racit acoperite cu un prosop pana a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de soc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Dulceata de soc si mure

Dulceata de soc si mure

Se poate face numai din soc sau din mure. Dar combinata este mai buna. Ciorchinii de soc, bine copt,

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de soc

Dulceata din fructe de soc

Desfacem bobitele de soc de pe crengute. Vom alege doar fructele bine coapte. Le spalam in doua trei

3 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Piraianu Alexandrina , 27 decembrie 2015

    Acum cand citesc reteta este iarna este 27.12 .2015 a treia zi de Craciun , dar promit solemn ca in primavara am sa fac dulceata din fructe de soc sant curioasa !

  • Fara foto

    Marian , 16 august 2014

    Ce treaba au capsunile cu socul? :)

  • Fara foto

    Ana Larisa Georgescu , 03 iunie 2014

    am facut dulceata de capsuni de la mine din gradina

    • Fara foto

      Marcela Mates , 02 septembrie 2013

      foarte buna am facut si eu.

    • Fara foto

      Raluca Onea , 16 august 2013

      este o dulceata see you o aroma deosebita, am facut si eu.merita incercata deoarece fructele de soc sunt naturale.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2010

      Interesanta reteta nu am mai mancat niciodata!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Am mancat din aceasta dulceata de la Ancuta mea( nora) este delicioasa. Vi-o recomand cu multa placrere. Bravo Lucica !

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Iti multumesc frumos Anca - anul acesta voi face si jeleu dupa reteta ta. Dulceata s-a terminat foarte repede. Trebuie sa fac mai multa :)

    • anca

      anca (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Ma bucur ca cineva s a gandit la aceasta dulceata Este preferata mea si a fratilor mei In fiecare vara cand ma intorc la mama eu si fratele meu strangem cate doua galeti de soc si o ajutam pe mama sa ne faca aceasta minune Stiai ca exista si o varianta de jeleu? Ti o dau :500 ml apa 800g zahar,o farfurie adanca cu boabe de soc vanilie ,coaja de lamaie Se fierbe apa,se aduga boabele 15 min ,se strecoara prin servet,se adauga zaharul si vanila se fierbe pana la legare,coaja de lamaie se pune 5 min inainte de stingerea focului Pofta buna

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      Dar nu e periculoasa, socul e un detoxifiant. Mi se pare interesanta, cred ca e delicioasa.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      Interesant! Chiar nu am stiut ca se poate face si dulceata de soc, dar se pare ca este chiar buna!

    • Fara foto

      nona , 10 decembrie 2009

      e o dulceata excelenta. nici nu stiam ca socul mai face si fructe nu numai flori

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2009

      am mancat odata dulceata din aceasta,dar mine imi e frica sa nu cofund socul ,

    • Fara foto

      lucica mihaila , 02 noiembrie 2009

      Multumesc pentru aprecieri. Pana anul acesta nu am stiut de aceasta dulceata, iar acum sunt foarte incantata ca am descoperit-o. Este intradevar un deliciu.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2009

      O bunatate...

    • Fara foto

      mirey , 01 noiembrie 2009

      Imi place foarte mult dulceata de soc,dar anul acesta am ratat-o.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2009

      Delicioasa

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

14 voturi

Ingrediente

  • 1 kg zahar
  • 200 ml apa
  • 1 lamaie
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • o farfurie adanca cu bobite de soc (foarte coapte)

Raporteaza reteta

Retete
de lucica mihaila
Rulada cu crema diplomat de cacao

Rulada cu crema diplomat de cacao

Rulada: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul in ploaie,se pun galbenusurile,

10 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Papricas cu piept de pui

Papricas cu piept de pui

In uleiul incins se caleste carnea taiata cubulete. Se pune o lingurita de boia dulce si un varf

11 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Cornata

Cornata

Se pun la macerat fructele de coarne cu zaharul. Se pastreaza in camara timp de trei saptamani

23 voturi    6 comentarii
30 min
Cocktailuri si lichioruri

Marian

Ce treaba au capsunile cu socul? :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Negresa cu ciocolata