autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

DULCEATA DE TRANDAFIRI

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 iunie 2009

Ingrediente
700g petale de trandafiri (parfumati) ,, 1 kg zahar,, 1/2 l apa, , 1 lingura miere de albine (100 g),, zeama de la o lamaie mare (50 ml) sau 100g. glucoza,, 2 cuisoare,, 1-2 bucati scortisoara nemacinata,, vanilie.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

1.Petalele de trandafir se freaca intr-un castron cu 30 g. zahar si cu zeama sau sarea de lamaie,care au rolul de a intari petalele fragile,pentru ca acestea sa nu se imoaie la fiert si de a inviora culoarea.
2.Zaharul se pune la fiert cu 1/2 l apa, se amesteca pe foc, pina cind se topeste si, cind siropul da in clocot, se adauga petalele impreuna cu toata zeama lasata,scortisoara si cuisoarele. Petalele frecate s-au intarit, de aceea trebuie sa fiarba mai mult.
3. Dulceata se fierbe, pina cind se leaga. Va avea culoare rosiatica si petalele vor pluti in tot siropul pina in fundul cratitei; atunci cratita se ia de pe foc,se pune fierbinte in borcane ,se capseaza si se lasa in haine pana a doua zi.

Obs:Scortisoara (baton)si cuisoarele se scot la sfarsitul fierberii dulcetei.
Daca ti-a placut reteta noastra "DULCEATA DE TRANDAFIRI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Briose cu visine si dulceata de trandafiri

Briose cu visine si dulceata de trandafiri

Pentru briose, spargem ouale intr-un bol, presaram putina sare si adaugam zaharul peste ele. Eu am

5 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Tort cu spuma si dulceata de trandafiri

Tort cu spuma si dulceata de trandafiri

Spalam ouale cu apa calda si separam albusurile de galbenusuri. Intr-un castron, mixam albusurile

2 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

  • 8 comentarii

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

    Foarte fina!

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

    Ai dreptate, cojile de portocala parfumeaza dulceata , dar o prefer nealterata, ca sa se simta bine aroma si gustul de trandafir.

  • Anca Bordeianu

    Anca Bordeianu (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

    Si eu fac aceasta reteta dar mai pun si coji de portacale pentru mai multa savoare.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 iunie 2009

      O super-gustoasa-parfumata dulceata.Felicitari.

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 19 iunie 2009

      E dulceata copilariei mele, iar sotul meu o adora in clatite.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009

      Waw da ce buna e ulceata de trendafir. Imi plae la clatte, sau la fursecuri de Craciun

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009

      Cuisoarele si scortisoara merg cu multe dulceturi , in special , cu cele florale :de trandafiri, de viorele, de flori de salcam etc.Ai observat, se foloseste scortisoara nemacinata si cuisoarele intregi, pe care le scoatem la sfarsitul fierberii.Nu vor altera cu nimic parfumul petalelor de trandafir.

    • Liliana Barbu (Chef de cuisine) , 07 iunie 2009

      Scortisoara si cuisoare la dulceata de trandafiri? Ei sunt si asa foarte aromati, de ce sa le luam savoarea naturala? Cuisoare si vanilie se preteaza la dulceata de nuci verzi...Ma rog, de gustibus...non disputamdum!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 700g petale de trandafiri (parfumati) ,
  • 1 kg zahar,
  • 1/2 l apa
  • 1 lingura miere de albine (100 g),
  • zeama de la o lamaie mare (50 ml) sau 100g. glucoza,
  • 2 cuisoare,
  • 1-2 bucati scortisoara nemacinata,
  • vanilie.

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte fina!

Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu ness