Tai coaja de pepene cu un strat foarte subtire din miezul rosu, apoi o cureti de partea verde si o tai cuburele.
Pui cubuletele de pepene la fiert in 2l de apa cu 250 ml otet si le lasam sa fiarba in clocot cam 1 ora (sau pana cand cuculetele de coaja pepene se inmoaie si capata un aspect transparent) le lasam sa se raceasca , apoi se strecora, se limperzeste bine sub un jet de apa rece. Le vom cantari apoi sa fie cam 1 kg. Zaharul se va dizolva in 1/2 l apa si cand siropul incepe sa de-a in clocot adaugam cuburelele de pepene , iar dupa 5-10minute de fierbere vom adauga zeama de lamaie, vanilia si mai fierbem pana se leaga dulceata.
Cand e gata se ea cratita de pe foc si o vom acoperi cu un prosop umed si bine stors dupa care o turnam in borcane bine uscate.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii