Ingrediente
1 kg coaja de pepene verde, 1 kg de zahar, 1/2 l apa, zeama de la o lamaie, 1 plic zahar vanilat, 1/4 l otet
Dificultate: Redusa | Timp: 4h
0 voturi
Mod de preparare
Pui cubuletele de pepene la fiert in 2l de apa cu 250 ml otet si le lasam sa fiarba in clocot cam 1 ora (sau pana cand cuculetele de coaja pepene se inmoaie si capata un aspect transparent) le lasam sa se raceasca , apoi se strecora, se limperzeste bine sub un jet de apa rece. Le vom cantari apoi sa fie cam 1 kg. Zaharul se va dizolva in 1/2 l apa si cand siropul incepe sa de-a in clocot adaugam cuburelele de pepene , iar dupa 5-10minute de fierbere vom adauga zeama de lamaie, vanilia si mai fierbem pana se leaga dulceata.
Cand e gata se ea cratita de pe foc si o vom acoperi cu un prosop umed si bine stors dupa care o turnam in borcane bine uscate.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010
Interesanta reteta. Trebuie sa fie un deliciu.