Dulceata din coaja de pepene verde

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg coaja de pepene verde
  • 1 kg de zahar
  • 1/2 l apa
  • zeama de la o lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/4 l otet

Mod de preparare

Tai coaja de pepene cu un strat foarte subtire din miezul rosu, apoi o cureti de partea verde si o tai cuburele.

Pui cubuletele de pepene la fiert in 2l de apa cu 250 ml otet si le lasam sa fiarba in clocot cam 1 ora (sau pana cand cuculetele de coaja pepene se inmoaie si capata un aspect transparent) le lasam sa se raceasca , apoi se strecora, se limperzeste bine sub un jet de apa rece. Le vom cantari apoi sa fie cam 1 kg. Zaharul se va dizolva in 1/2 l apa si cand siropul incepe sa de-a in clocot adaugam cuburelele de pepene , iar dupa 5-10minute de fierbere vom adauga zeama de lamaie, vanilia si mai fierbem pana se leaga dulceata.

Cand e gata se ea cratita de pe foc si o vom acoperi cu un prosop umed si bine stors dupa care o turnam in borcane bine uscate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise