autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

Dulceata din flori de papadie

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 aprilie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 aprilie 2012

Ingrediente
250g. flori de papadie(alese ,petala cu petala),, 1 1/2 l. apa,, 750g. zahar pentru fiecare litru de apa,, sucul de la o lamaie,, 2 portocale

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

11 voturi

Mod de preparare

1.Se spala portocalele si se taie in bucatele fara a fi decojite.
2.Se spala florile de papadie si se pun intr-un prosop de bucatarie si se usuca prin presare.
3.Se pune apa(1 litru si jumatate) cu florile de papadie si cu portocalele la fiert pentru o ora.Se strecoara.Se cantareste sucul ramas dupa fierbere ,se adauga sucul de lamaie si zaharul corespunzator cantitatii de suc.Se amesteca bine si dupa ce zaharul s-a dizolvat, se pune sa se raceasca.
4.Rece, dulceata se pune in borcane.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din flori de papadie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu mere si aluat foietaj

Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar

2 voturi    8 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
trandafiri din ciocolata

trandafiri din ciocolata

Se topeste ciocolata pe baie marina, cand e gata se toarna deodata toata glucoza si se amesteca cu

9 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 04 mai 2012

    Din pacate, nu am imagini, dar ai dreptate, asa arata ca un jeleu.Multumesc pentru urari.O zi buna si tie!

  • LUBITA

    LUBITA (Chef de cuisine) , 03 mai 2012

    Foarte buna si aromata aceasta dulceata(banuiesc),dar as fi vrut sa vad si niste poze pentru ca dupa cele citite,seamana mai mult cu un jeleu de papadie si mi-as dori sa fac si eu,pentru ca-mi plac provocarile si-mi place sa gatesc tot ce este nou pentru mine;o zi buna si spor la bucatarit!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

11 voturi

Ingrediente

  • 250g. flori de papadie(alese ,petala cu petala),
  • 1 1/2 l. apa,
  • 750g. zahar pentru fiecare litru de apa,
  • sucul de la o lamaie,
  • 2 portocale

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Vekas (Chef de cuisine)

Din pacate, nu am imagini, dar ai dreptate, asa arata ca un jeleu.Multumesc pentru urari.O zi buna si tie!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Gogosi glazurate cu ciocolata alba