Se incalzeste cuptorul la 180 de grade sau 200.
Se pun ingridentele intr-un bol si se framanta un aluat care este putin lipicios -se mai adauga putina faina.Se imparte aluatul in trei foi-fiecare foaie se intinde bine sa fie subtire de 3mm si se presara zahar pe el. Cu ajutorul sucitorului se preseaza zaharul in aluat. Se taie aluatul fasii si se formeaza bucatele dreptunghiulare sau romb si se pun pe o tava tapetata cu pergament sau hartie de copt. Se coc 10 minute la foc puternic pana se auresc. Se pastreaza intr-o cutie inchisa ermetic . Sunt minunate la cafea la ceai.
In afara de aceasta varianta se pot face si altfel - nu se intinde o foaie de aluat, ci se taie bucatele si cu mana le dam o forma-ies putin mai groase si se coc mai mult cam 15-20 de minute. Alor mei le-a placut varianta asta mai mult. Incercati-o si voi!
Reteta de spuma de capsuni. Spuma de capsuni cu albusuri gatite. Reteta de spuma de capsuni cu bezea italiana. Retete cu...
Spuma de capsuniReteta de gem de cirese fara conservanti. Gem de cirese retea simpla si usor de preparat.
Gem de cireseDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii