autor:

Mirela_Vecerdea

» » Dulciuri diverse

Dulciuri de post

Autor: Mirela_Vecerdea (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mirela_Vecerdea (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 martie 2014

Ingrediente
Pentru 4 bucati mari: 4 linguri zahar, 4 linguri gem de prune (sau orice alt gem), 2 linguri ulei de masline (sau de floarea soarelui), 6 linguri suc de portocale (natural sau fanta), 4 linguri pline de faina, 1 lingurita praf de copt, esenta de vanilie, , , , Pentru decor: nuci taiate marunt, nuci intregi, gem de prune

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Zaharul si gemul se omogenizeaza cu ajutorul unui tel pana se topeste aproape tot zaharul. Adaugam uleiul, sucul, esenta de vanilie si amestecam pana se omogenizeaza, apoi incorporam praful de copt, amestecam bine, apoi adaugam faina si amestecam energic.



Compozitia se pune in tava de muffins in care punem hartie speciala sau ungem cu ulei si tapetam cu faina, formele se umplu doar 3/4. Punem tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade pt 20-25 de min sau pana trece testul scobitorii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulciuri de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cookies cu ciocolata

Cookies cu ciocolata

Se incinge cuptorul la 170 grade. Frecam bine untul cu tot zaharul pana acesta se topeste si nu se

1 vot    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Empanadillas cu nuci si miere

Empanadillas cu nuci si miere

Nuca macinata se amesteca cu mierea. Pe jumatate din cercurile de foietaj se pune cam o lingurita

4 voturi    2 comentarii
5 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Mihai_Curelea

    Mihai_Curelea (Maestru bucatar) , 11 februarie 2015

    gustos!

  • Fara foto

    Burlacu Carmelia , 07 martie 2014

    3/4 din capacitatea lacasului pentru briosa nu 3/4 din compozitie!!

  • Burlacu_Carmelia

    Burlacu_Carmelia (Chef de cuisine) , 07 martie 2014

    3/4din capacitatea lacasului pentru briose nu 3/4 din compozitie.

    • Fara foto

      Mariana Mitrofan Dorobantu , 07 martie 2014

      si cealalta 1/4 compozitie unde o punem? la pastrare pentru data viitoare, sa ne dam seama daca ne iese la fel/

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 bucati mari: 4 linguri zahar
  • 4 linguri gem de prune (sau orice alt gem)
  • 2 linguri ulei de masline (sau de floarea soarelui)
  • 6 linguri suc de portocale (natural sau fanta)
  • 4 linguri pline de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru decor: nuci taiate marunt
  • nuci intregi
  • gem de prune

Raporteaza reteta

Retete
de Mirela_Vecerdea
Saratele cu cascaval sau cu chimen

Saratele cu cascaval sau cu chimen

Se amesteca toate ingredientele bine, rezultand un aluat nu foarte tare. Se intinde o foaie nu foarte

6 voturi    6 comentarii
1h
Retete de Craciun

Mihai_Curelea (Maestru bucatar)

gustos!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri fragede cu merisoare uscate si glazura de ciocolata Fursecuri fragede cu merisoare uscate si glazura de ciocolata

1.Se amesteca untul aflat la temperatura camerei cu zaharul turnat treptat,esenta,oul si galbenusurile adaugate cate unul. Se hidrateaza

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Fursecuri vegane cu ciocolata Fursecuri vegane cu ciocolata

In oala mixerului cu suport de ghiara se pun margarina cu zaharul si esenta de vanilie si se freaca pana devine spuma si zaharul nu

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
PLACINTA CU MERE