autor:

GABRIELA

» » Prajituri

Ecler

Autor: GABRIELA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: GABRIELA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 martie 2009

Ingrediente
ALUAT:, 125 g faina, 100 g unt, 250 ml apa, 3 oua, sare

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Apa se pune la fiert (intr-o oala de 1 l), cu untul si sarea. In momentul in care clocoteste, se adauga faina deoadata si se amesteca pana se dezlipeste coca de pe vas. Se ia de pe foc si se amesteca pana se raceste. Se adauga apoi ouale pe rand amestecand continuu.
Intr-o tava se pun gramajoare la distanta de 2 cm. Se introduce la cuptor la foc mare, cu cuptorul incins in prealabil.
In primele 10 minute nu se deschide cuptorul deoarece gogosile nu vor mai creste. Sunt coapte cand au o crusta aurie, sunt usoare si suna a gol cand le lovim de masa.

CREMA:
Se poate face crema de vanilie, ciocolata sau frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ecler" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
ECLER

ECLER

Coji: Se fierb uleiul si apa in clocot. Se da jos cratita de pe foc si se adauga imediat faina,

8 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tort Ecler

Tort Ecler

Apa se fierbe împreuna cu uleiul. După ce a clocotit adaugăm făina amestecând foarte repede.

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • ALUAT:
  • 125 g faina
  • 100 g unt
  • 250 ml apa
  • 3 oua
  • sare

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate

Margarina moale se mixeaza cu zaharul pudra, cu oul, apoi se adauga si galbenusurile si la sfarsit, faina amestecata cu amidonul. Se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura Ciresica cu bezea Prajitura Ciresica cu bezea

Se mixeaza galbenusurile cu un praf de sare si zahar, se adauga uleiul, laptele si apoi faina, amoniacul stins cu suc de lamaie. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Pascute