autor:

dicarmencitta1957

» » Prajituri

Ecler

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iulie 2009

Ingrediente
Ingrediente:, , Ecler:, , unt 100 g,, faina 125 g,, jumatate de lingurita cu sare,, oua 4 buc,, apa 125 ml,, , Crema de ciocolata:, , o cana cu lapte rece,, trei linguri de zahar,, doua linguri de cacao,, o lingura de faina,, esenta rom,, unt 50 g,, frisca batuta 300 ml,, , Glazura:, , patru linguri cacao,, sase linguri de apa.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Eclerele:



Puneti untul cu apa si sarea la foc si cand da in clocot adaugati faina si amestecati bine. Dupa omogenizare, luati vasul de pe foc si raciti-l intr-o cratita cu apa.

Apoi, adaugati pe rand ouale, puneti compozitia in tava sub forma de bastonase (cu o forma daca aveti sau cu o punga sparta la un colt) si bagati-le in cuptor la 180 grade C pentru aprox. 30 de min.

Dupa ce se racesc taiati-le pe mijloc.



Crema de ciocolata:



Amestecati toate ingredientele intr-o cratita pusa la foc potrivit pana se ingroasa. Adaugati esenta de rom si 50 de grame de unt, amestecati si lasati sa se raceasca.



Glazura:



Fierbeti cele 4 linguri de cacao in 6 linguri de apa fara zahar.



Mod de ansamblare:



Treceti capacele de la ecler prin glazura calda iar pe baza eclerului puneti crema de ciocolata, apoi frisca si capacul cu glazura.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ecler" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
ecler cu frisca

ecler cu frisca

Aluatul oparit Se pune apa cu sarea si uleiul la fiert, in momentul cand a inceput sa fiarba, se

27 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri
Ecler Sidy

Ecler Sidy

Intr-o olita se pune la fiert apa, grasimea si sarea.Cind da primul clocot, se trage de pe foc si

14 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

    Vreau s-o testez.Cand am s-o fac am sa va spun cum a iesit.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2009

    foarte bune

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 26 iulie 2009

    Si eu le fac dar cu crema de vanilie de obicei... La cele cu crema de ciocolata ar merge o glazura alba...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 26 iulie 2009

      Si eu le fac dar cu crema de vanilie de obicei...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 08 iulie 2009

      Imi plac foarte mult eclerele.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • Ecler:
  • unt 100 g,
  • faina 125 g,
  • jumatate de lingurita cu sare,
  • oua 4 buc,
  • apa 125 ml,
  • Crema de ciocolata:
  • o cana cu lapte rece,
  • trei linguri de zahar,
  • doua linguri de cacao,
  • o lingura de faina,
  • esenta rom,
  • unt 50 g,
  • frisca batuta 300 ml,
  • Glazura:
  • patru linguri cacao,
  • sase linguri de apa.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

zana b. (Chef de cuisine)

Vreau s-o testez.Cand am s-o fac am sa va spun cum a iesit.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura de morcov cu crema custard