autor:

Daniela

» » Dulciuri diverse

Ecler

Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 martie 2011

Ingrediente
100 ml ulei,, 3 oua (trebuie sa fie mari, iar daca sint mici atunci se pun 4 oua) ,, 125 g faina, 250ml apa, o jumatate lingurita de sare., , Pentru umplutura:, crema de vanilie (3 galbenusuri,200 g zahar, vanilie si 200 g unt) sau budinca de vanilie imbogatita cu un pachet de unt proaspat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

13 voturi

Mod de preparare

Apa, impreuna cu uleiul si sarea se pune la fiert. La primul clocot, se ia de pe foc oala si se pune toata faina, se amesteca repede , se aseaza oala iar pe foc(nu direct pe flacara) si se mai amesteca pina ce se aluatul se dezlipeste de fundul oalei. Se raceste pe apa rece, amestecind continuu iar cind este aproape rece, se pun ouale pe rind, pina ce se inglobeaza toate in aluat si acesta devine omogen, destul de moale.

Din aluat, cu cornetul se fac bastonase de circa 10 cm, care se aseaza in tava neunsa si la distanta de 3 cm intre ele. Se coc 30 de minute, primele 10 minute la foc mare si 20 de minute nu se deschide usa cuptorului.

Ele cresc frumos si devin aurii. Se scot din cuptor si se lasa la racit la cald, in bucatarie.

Taiate pe jumatate pe lungime, se vor umple cu crema de vanilie 9( 3 galbenusuri se bat bine cu 200 g de zahar pe o cratita cu apa clocotita, pina ce compozitia arata ca o smintina subtire, se da de pe foc, se adauga vanilia si se lasa la racit. Cind compozitia este aproape rece, se inglobeaza untul pina la omogenizare) sau, mai rapid, cu o budinca de vanilie imbogatita cu un pachet de unt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ecler" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
ecler cu frisca

ecler cu frisca

Aluatul oparit Se pune apa cu sarea si uleiul la fiert, in momentul cand a inceput sa fiarba, se

27 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri
Ecler Sidy

Ecler Sidy

Intr-o olita se pune la fiert apa, grasimea si sarea.Cind da primul clocot, se trage de pe foc si

14 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • raluka

    raluka (Chef de cuisine):

    Tocmai am terminat eclerele.Au iesit suuper bune.Eu am folosit pentru umplutura crema pentru prajituri cu gust de vanilie.Sunt foarte bune!!

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    AdeLyna Ade , 13 noiembrie 2014

    ce bine arata, trebuie sa fie gustoase! maine le incerc!

  • Fara foto

    Iulian Patrahau , 01 septembrie 2014

    foarte bune

  • Fara foto

    Ana Filppu , 24 mai 2014

    Temperatura sobei in C or F please multam anticipat

    • Fara foto

      Miorita Mihai , 23 mai 2014

      sant cele mai gustoase

    • Maria_Cotoiu

      Maria_Cotoiu (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2014

      Voi face eclere delicioase!

    • Fara foto

      Florentina Neculae , 10 martie 2014

      forte bune! :*

    • Fara foto

      Viorica Dieac , 24 februarie 2014

      gustoase cui ii plac il ivit sa guste

    • Daniela

      Daniela (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2013

      Mikaelacorina, Gineta, imi cer scuze pentru eroare, nu a fost intentionata. Cantitatea corecta de apa este de 250 ml. Gineta, apa se pune la fiert odata cu uleiul, am spus asta. Am remarcat indignarea cu care m-ai admonestat pentru greseala facuta. Eu am uitat sa trec pe lista ingredientelor cantitatea corecta de apa, tu ai scris incorect din punct de vedere gramatical, se mai intampla si la case mai mari sa greseasca cineva....

    • Croitor_Gineta

      Croitor_Gineta (Bucatar) , 15 septembrie 2013

      heeei,apa ai uitat sa specifici cita,si unde se pune,fiti mai atente daca tot postoti reteteee

    • Fara foto

      mikaelacorina (Bucatar) , 10 mai 2012

      Dar cantitatea de apa din compozitia aluatului de ecler?

    • raluka

      raluka (Chef de cuisine) , 06 martie 2011

      Hmm.. arata super bine.FELICITARI!!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

13 voturi

Ingrediente

  • 100 ml ulei,
  • 3 oua (trebuie sa fie mari
  • iar daca sint mici atunci se pun 4 oua) ,
  • 125 g faina
  • 250ml apa
  • o jumatate lingurita de sare.
  • Pentru umplutura:
  • crema de vanilie (3 galbenusuri,200 g zahar
  • vanilie si 200 g unt) sau budinca de vanilie imbogatita cu un pachet de unt proaspat

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela
Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Se oparesc 100 g de faina cu 200 ml. lapte fierbinte iar dupa ce se raceste se adauga drojdia

23 voturi    18 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fasole frecata, cu pirgalas si  slanina  prajita

Fasole frecata, cu pirgalas si slanina prajita

Fasolea se spala si se pune la inmuiat in apa calduta pentru 24 de ore (trebuie sa fie bine infoiata). Se

11 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Papricas din carne de gaina si ciuperci

Papricas din carne de gaina si ciuperci

Se caleste ceapa pina staluceste putin, se adauga carnea si se caleste si ea pina se coaguleaza

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Maria_Cotoiu (Chef de cuisine)

Voi face eclere delicioase!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pere posate in vin roze Pere posate in vin roze

Se curata perele si se pun la fiert intr-un litru de vin roze impreuna cu mierea, scortisoara, anasonul, cardamomul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Rulada cu ciocolata sau dulceata