Apa, impreuna cu uleiul si sarea se pune la fiert. La primul clocot, se ia de pe foc oala si se pune toata faina, se amesteca repede , se aseaza oala iar pe foc(nu direct pe flacara) si se mai amesteca pina ce se aluatul se dezlipeste de fundul oalei. Se raceste pe apa rece, amestecind continuu iar cind este aproape rece, se pun ouale pe rind, pina ce se inglobeaza toate in aluat si acesta devine omogen, destul de moale.
Din aluat, cu cornetul se fac bastonase de circa 10 cm, care se aseaza in tava neunsa si la distanta de 3 cm intre ele. Se coc 30 de minute, primele 10 minute la foc mare si 20 de minute nu se deschide usa cuptorului.
Ele cresc frumos si devin aurii. Se scot din cuptor si se lasa la racit la cald, in bucatarie.
Taiate pe jumatate pe lungime, se vor umple cu crema de vanilie 9( 3 galbenusuri se bat bine cu 200 g de zahar pe o cratita cu apa clocotita, pina ce compozitia arata ca o smintina subtire, se da de pe foc, se adauga vanilia si se lasa la racit. Cind compozitia este aproape rece, se inglobeaza untul pina la omogenizare) sau, mai rapid, cu o budinca de vanilie imbogatita cu un pachet de unt.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii