autor:

Fara foto

» » Prajituri

ecler cu crema de vanilie

Autor: andreea loreley (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andreea loreley (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 iunie 2008

Ingrediente
pt coji:80 g apa,40 g ulei,80 g faina,3 oua,1 g sare pt crema:40 g zahar,40 g faina,1 ou,300 g lapte, g vanilina ,1 g sare . pt decor:120 g zahat pt fondat.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Cazanel, oala, paleta sau lingura de lemn, vas pt oua, vas pt faina, sita, tava, planseta, pos-dui, cutit, malaxor, chipcea pt fondat, tel.

Se presara tava cu un strat fin de faina. Se pune apa la fiert cu grasimea. Cand clocoteste, se adauga toata faina odata, se retrage de pe foc amestecandu-se pana se omogenizeaza si se tempereaza. Se adauga ouale unul cate unul, apoi se toarna cu posul prevazut cu dui, forme diferite, in functie de cerinte. Se prepara crema in timp ce se coc cojile. Se separa albusul de galbenus. Galbenusurile se amesteca cu sarea, cu jumatate din cantitatea de zahar, cu faina si cu amidonul diluat in apa rece. Se subtiaza cu laptele care a fost fiert separat si apoi temperat pt a evita gelificarea brusca a amidonului.

Se aseaza compozitia obtinuta pe foc si se amesteca continuu pana la proba. Se tempereaza crema obtinuta si se amesteca cu albusurile batute spuma, cu restul de zahar si aromanizate cu vanilina. Se amesteca usor pt a se pastra gradul de afacere a cremei. Se prepara fondantul colorat cu zahar ars. Aluatul oparit se introduce in posul prevazut cu dui si se toarna apoi in forme lungi de 10-12 cm. Se trece cu o croseta pe deasupra aluatului pt a forma un decor. Se introduce tava la cuptor, la o temperatura medie si se coc cu atentie.

Sunt gata cand au crescut ca volum, au culoare rumena-aurie, sunt usoare, iar prin rupere se observa in interior un aspect de fagure. Se scoate tava din cuptor, se lasa sa se raceasca, se taie formele in partea laterala si se introduce crema cu ajutorul posului prevazut cu dui. Se incalzeste fondantul cu care se orneaza la suprafata fiecare ecler.
Daca ti-a placut reteta noastra "ecler cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Ecler cu crema de vanilie si frisca

Ecler cu crema de vanilie si frisca

Se pune apa la fiert intr-un vas cu sarea, zaharul si untul. Cand a dat in clocot se stinge focul,

9 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Prajituri
craciunul

craciunul

stafidele+fructele confiate+nucile+scortisoara+coaja de la lamaie si portocala+untul moale +zaharul

6 voturi    6 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • pt coji:80 g apa,40 g ulei,80 g faina,3 oua,1 g sare pt crema:40 g zahar,40 g faina,1 ou,300 g lapte, g vanilina ,1 g sare . pt decor:120 g zahat pt fondat.

Raporteaza reteta

Retete
de andreea loreley
"Fructe" din biscuiti si nuca de cocos.

"Fructe" din biscuiti si nuca de cocos.

Tai jeleurile cubulete,dai biscuitii prin masina de tocat,apoi le amesteci cu gemul,nuca cocos alba

1 vot    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
acadele cu parmezan

acadele cu parmezan

Se aseaza stiksuri in tava in care am pus hartie de copt,se pune cascaval ra la capatul stiksului,se

4 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
bulz

bulz

Mamaliga se fierbe ,mai groasa,se modeleaza ,cu mainileumede de zer,cuprinzand in interior branza

2 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Mere coapte