autor:

Fara foto

» » Prajituri

ecler cu crema de vanilie

Autor: andreea loreley (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andreea loreley (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 iunie 2008

Ingrediente
pt coji:80 g apa,40 g ulei,80 g faina,3 oua,1 g sare pt crema:40 g zahar,40 g faina,1 ou,300 g lapte, g vanilina ,1 g sare . pt decor:120 g zahat pt fondat.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Cazanel, oala, paleta sau lingura de lemn, vas pt oua, vas pt faina, sita, tava, planseta, pos-dui, cutit, malaxor, chipcea pt fondat, tel.

Se presara tava cu un strat fin de faina. Se pune apa la fiert cu grasimea. Cand clocoteste, se adauga toata faina odata, se retrage de pe foc amestecandu-se pana se omogenizeaza si se tempereaza. Se adauga ouale unul cate unul, apoi se toarna cu posul prevazut cu dui, forme diferite, in functie de cerinte. Se prepara crema in timp ce se coc cojile. Se separa albusul de galbenus. Galbenusurile se amesteca cu sarea, cu jumatate din cantitatea de zahar, cu faina si cu amidonul diluat in apa rece. Se subtiaza cu laptele care a fost fiert separat si apoi temperat pt a evita gelificarea brusca a amidonului.

Se aseaza compozitia obtinuta pe foc si se amesteca continuu pana la proba. Se tempereaza crema obtinuta si se amesteca cu albusurile batute spuma, cu restul de zahar si aromanizate cu vanilina. Se amesteca usor pt a se pastra gradul de afacere a cremei. Se prepara fondantul colorat cu zahar ars. Aluatul oparit se introduce in posul prevazut cu dui si se toarna apoi in forme lungi de 10-12 cm. Se trece cu o croseta pe deasupra aluatului pt a forma un decor. Se introduce tava la cuptor, la o temperatura medie si se coc cu atentie.

Sunt gata cand au crescut ca volum, au culoare rumena-aurie, sunt usoare, iar prin rupere se observa in interior un aspect de fagure. Se scoate tava din cuptor, se lasa sa se raceasca, se taie formele in partea laterala si se introduce crema cu ajutorul posului prevazut cu dui. Se incalzeste fondantul cu care se orneaza la suprafata fiecare ecler.
Daca ti-a placut reteta noastra "ecler cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Ecler cu crema de vanilie si frisca

Ecler cu crema de vanilie si frisca

Se pune apa la fiert intr-un vas cu sarea, zaharul si untul. Cand a dat in clocot se stinge focul,

9 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Mille - Feuille

Mille - Feuille

CREME PATISSIERE: Puneti zaharul vanilat, ouale si faina intr-un castron peste care adaugati

4 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • pt coji:80 g apa,40 g ulei,80 g faina,3 oua,1 g sare pt crema:40 g zahar,40 g faina,1 ou,300 g lapte, g vanilina ,1 g sare . pt decor:120 g zahat pt fondat.

Raporteaza reteta

Retete
de andreea loreley
"Fructe" din biscuiti si nuca de cocos.

"Fructe" din biscuiti si nuca de cocos.

Tai jeleurile cubulete,dai biscuitii prin masina de tocat,apoi le amesteci cu gemul,nuca cocos alba

1 vot    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
acadele cu parmezan

acadele cu parmezan

Se aseaza stiksuri in tava in care am pus hartie de copt,se pune cascaval ra la capatul stiksului,se

4 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
bulz

bulz

Mamaliga se fierbe ,mai groasa,se modeleaza ,cu mainileumede de zer,cuprinzand in interior branza

2 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza
Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Tarta cu banane Tarta cu banane

Untul il topim si il lasam sa se raceasca Intre timp macinam biscuitii sau ii zdrobim bine si ii amestecam cu zaharul pudra si cu ciocolata

23 voturi    1 comentariu
30 min
Prajituri
Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Rulouri cu budinca