autor:

silviana maftei

» » Prajituri

ecler cu frisca

Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iulie 2008

Ingrediente
500 ml apa, 250 ml ulei, sare, 500 g faina, 11-12 oua, , 1 plic de puding de vanilie, lapte pt puding, , 500 g frisca batuta, 2 linguri zahar vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

27 voturi

Mod de preparare

Aluatul oparit
Se pune apa cu sarea si uleiul la fiert, in momentul cand a inceput sa fiarba, se pune toata faina si se amesteca energic sa se incorporeze faina, se bate cu mixerul cu spirala pt coca si se adauga ouale treptat.
Se toarna cu posul cu sprit fasii de 10-13 cm lungime (pe hartie de copt) si 3-4 cm grosime, se coc la 180 grade la cuptorul electric pt 35-40 min.
Nu se deschide usa cuptorului inainte de coacere, pt ca se lasa si nu mai creste.

Se lasa la racit, se taie capacelele, se pune crema de vanilie, frisca, capacelele, se pudreaza cu zahar vanilat.
Daca ti-a placut reteta noastra "ecler cu frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Ecler cu crema de vanilie si frisca

Ecler cu crema de vanilie si frisca

Se pune apa la fiert intr-un vas cu sarea, zaharul si untul. Cand a dat in clocot se stinge focul,

9 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu budinca si fructe Claudia

Prajitura cu budinca si fructe Claudia

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un varf de cutit de sare Galbenususrile se mixeaza bine

11 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Ionescu_Mariana

    Ionescu_Mariana (Chef de cuisine) , 23 mai 2016

    interesanta,dar parerea mea cam multe oua

  • Fara foto

    Liliana Bodnariu , 24 iulie 2015

    asa le fac si eu

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009

    Foarte reusite eclerele tale. Eu le fac rotunde.

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 14 iunie 2009

      Foarte bună reţeta de Eclere. Şi sunt atât de bune... yami, yami...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 aprilie 2009

      Ce bine arata eclerele Silvianei si ale lui Sidy!

    • Fara foto

      3qtftywefdy , 26 februarie 2009

      E buna.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 03 iulie 2008

      Deasupra se poate pune si glazura de cacao, Nutela sau Finetti.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

27 voturi

Ingrediente

  • 500 ml apa
  • 250 ml ulei
  • sare
  • 500 g faina
  • 11-12 oua
  • 1 plic de puding de vanilie
  • lapte pt puding
  • 500 g frisca batuta
  • 2 linguri zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de silviana maftei
Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii intr-un vas de 10-12 litri de plastic sau de sticla se pun florile de soc,zaharul,apa

82 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Sucuri si compoturi de fructe
Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

-se separa albusurile de galbenuri si se pun in doua vase de aprox 1,5 litri -albusurile cu zaharul

67 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
cremsnit cu stafide

cremsnit cu stafide

aluatul pt foi ouale, uleiul,smintina,se amesteca se pune atita faina cit sa rezulte un aluat

12 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Ionescu_Mariana (Chef de cuisine)

interesanta,dar parerea mea cam multe oua

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura Desteapta