autor:

Doina  Varga

» » Prajituri

Ecler Doina

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 martie 2010

Ingrediente
pentru aluat:, 200 g faina, 100 g ulei de palmier, 4 oua, 250 ml lapte (apa), 1 lingurita zahar, 1 varf de cutit sare, 1 plic zahar vanilat, , pentru crema:, 1 plic praf de cremsnit, 750 ml lapte, , pentru frisca:, 1 plic praf de frisca, 200 ml lapte, , pentru decor:, 100 g ciocolata (glazura de ciocolata), bombonele, perlute, susan, granule de ciocolata

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

38 voturi

Mod de preparare

Puneti la fiert laptele (apa) cu uleiul de palmier. Cantariti bine toate ingredientele, pentru ca este important sa nu gresiti, nu merge la ochi. Adaugati zaharul vanilat, praful de sare si zaharul.
Cand clocoteste adaugati toata faina deodata, luati de pe foc si amestecati energic cu telul sau mixati pana se desprinde de pe marginile cratitei, apoi mutati totul intr-un castron.
Dupa ce s-a racorit, adaugati ouale unul cate unul si mixati sau frecati cu telul, dupa fiecare ou, pana ce aluatul se desprinde de pe marginile castronului.
Ungeti o tava cu ulei de palmier, puneti aluatul intr-o pompa de spritat (sau intr-un cornet) si asezati in tava tava baghete de 7-8 cm lungime, la distanta de 2 cm intre ele pentru ca vor creste. Dati tava la cuptorul bine preincalzit, la foc mediu, pentru 30 minute. Nu deschideti deloc cuptorul, pentru ca se lasa aluatul!!! Daca arde cuptorul, puneti inca o tava dedesubt, iar tava cu ecleruri pe la jumatatea cuptorului.
In timp ce se coc baghetele, preparati crema de vanilie: bateti cu mixerul praful de cremsnit cu laptele 3-4 minute. Preparati si frisca: bateti cu mixerul praful de frisca cu laptele 4-5 minute. Puneti la topit in bain marie ciocolata cu 3-4 linguri de apa sau preparati glazura de ciocolata conform indicatiilor de pe plic.
Scoateti tava din cuptor, lasati sa se racoreasca, taiati fiecare bagheta lateral, dar nu de tot, umpleti-le cu crema si cu putina frisca. Asezati-le pe un platou si puneti pe fiecare ecler cate o lingurita de frisca.
Decorati-le cu ciocolata topita (sau glazura). Daca doriti, puteti folosi cateva bombonele, perlute, seminte de susan, granule de ciocolata, etc.
Ti se topesc in gura, sunt foarte aromate, aspectuoase si de mare efect. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ecler Doina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Snickers

Prajitura Snickers

Pentru blat: se bat albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul pana ce acesta se topeste.

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Briose cu sirop de menta

Briose cu sirop de menta

Intr-un bol amestecam ingredientele uscate, inafara de zahar. In alt bol frecam ouale cu zaharul,

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Butnaru , 04 august 2013

    Care e temperatura la care se coc, Multumesc.

  • Fara foto

    Elena Butnaru , 25 iulie 2013

    Cred ca sint delicioase.Multumesc pt reteta.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iulie 2010

    O bunatate !

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 08 iulie 2010

      Arata foarte bine si cred ca sunt si foarte gustoase!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

      Ce bine arata !

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

      am salvat ;multumesc de reteta

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2010

      Grozave am salvat!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      Foarte bune, apetisante!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      Multumesc mult de aprecieri si de sfaturi.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      Sunt foarte bune mai ales daca e crema facuta in casa.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      Multumesc mult pentru aprecieri. Ramona, poti folosi ulei, unt, margarina, ce grasime vrei. Orice crema de vanilie instant, budinca sau crema din oua, faina si lapte cu zahar si zahar vanilat, depinde cum ai timp si ce ai la indemana. Eu m-am grabit si am folosit crema de cremsnit. De obicei fac eu crema.

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      Frumoase eclerele si tare bune!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      Se salveaza reteta! Arata minunat si cred ca si gustul este pe masura!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      Foarte bune! Si aspectoase!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      f.pacatoase!il pot face si cu ulei normal si o crema tip de budinca nu?salvat.

    • vio.vio

      vio.vio (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

      arata super trebuie incercat

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

      Asa cum ne-ai obisnuit , o prejitura delicioasa si aspectuoasa!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

38 voturi

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 200 g faina
  • 100 g ulei de palmier
  • 4 oua
  • 250 ml lapte (apa)
  • 1 lingurita zahar
  • 1 varf de cutit sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • pentru crema:
  • 1 plic praf de cremsnit
  • 750 ml lapte
  • pentru frisca:
  • 1 plic praf de frisca
  • 200 ml lapte
  • pentru decor:
  • 100 g ciocolata (glazura de ciocolata)
  • bombonele
  • perlute
  • susan
  • granule de ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Prajitura fina