autor:

» » Prajituri

Ecler - reteta originala

Autor: Cristina Paun (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina Paun (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2008

Ingrediente
Aluatul:, 500 ml lapte, 150 g unt, 250 g faina, 5 oua, 2 pliculete zahar vanilat, un praf de sare, , Crema:, 500 ml lapte, 3 oua (galbenusurile), 200 g unt, 4 linguri faina, 150 g zahar, esenta de vanilie

Dificultate: Medie Timp: 1h

429 voturi

Mod de preparare

Aluatul:

Se pune intr-o cratita laptele, untul, sarea, zaharul vanilat si se lasa sa fiarba. Cand clocoteste se pune toata faina deodata si se mai mentine putin pe foc amestecand repede cu o lingura de lemn, apoi se lasa la racit. Se incorporeaza oualele unul cate unul, amestecand bine. Aluatul rezultat se pune in tava neunsa, tapetata cu faina si se da la cuptor cu focul putin mai tare primele 15 min (se ridica mai bine) apoi se lasa focul mai moale. Cand sunt gata se pun pe o farfurie si se lasa sa se raceasca apoi se taie capacul si se umplu cu crema.

Crema:

Se amesteca laptele rece cu zaharul. Separat se desfac cu lingura de lemn galbenusurile dupa care se adauga cate putin tot laptele, amestecand bine. Se pune 100 g unt cu faina intr-o cratita pe foc sa se rumeneasca usor dupa care se lasa putin sa se raceasca si apoi se adauga laptele cate un pic, ca sa se desfaca compozitia (ca la ciulama). Se pune apoi compozitia la fiert si cand crema s-a legat bine se adauga 100 g unt si se lasa la racit.

Cu aceasta crema se umplu eclerurile (optional se poate pune si frisca).

POFTA BUNA
Daca ti-a placut reteta noastra "Ecler - reteta originala" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 27 comentarii

  • Lena Ratan , 18 iunie 2015

    e cea mai buna reteta de ecler. Am incercat si alte;e dar e cea mai savuroasa, crema e speciala .

  • Neferu Alexandru Mihai , 05 iunie 2014

    ffff bune

  • Andreea Ciocan , 08 martie 2014

    hihihhihh:))

    • Lucia , 23 noiembrie 2013

      eu fac cojile asa:250 ml ulei,500 ml apa si un pic de sare si 2 cani de faina,10 -12 oua depinde cat sant de mari.si imi ies cojile foarte bune.

    • alice , 18 octombrie 2013

      E mai mult decit delicios

    • Oana , 13 octombrie 2013

      f buna prajitura incercati cu incredere si atentie

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Anda M are dreptate ,cu frisca sunt mult mai bune !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 22 martie 2010

      Sunt super !

    • cristian , 08 martie 2010

      1. cred ca ar fi de folos daca ne-ar fi comunicata si temperatura de lucru a cuptorului 2. unde anume si cand punem esenta de vanilie. multumesc

    • carmen , 01 martie 2010

      Am facut si eu sunt foarte bune.

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      imi plac foarte mult eclerele dar am facut odata si nu mi-au isit o sa incerc si reteta ta sper sa-mi iese ,ale tale arata super

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      Felicitari!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      Mi-au placut intotdeauna eclerele.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      Foarte bune eclerurile ! Dar eu nu stiam de lapte si de unt in ele....si le fac demult.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      Hmm,ce bunatate...

    • simina , 05 ianuarie 2010

      reteta da rahat nu iese nimic !!

    • Anamaria PRODAN , 02 ianuarie 2010

      da sunt bune dar reteta nu este originala..... mai trebuie lucrat la preparare..... nu te grabi sa judeci o carte dupa coperta

    • abc , 09 octombrie 2009

      ce reteta, nu-i buna de nimic!!!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2009

      Un deliciu...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2009

      Delicioase...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 august 2009

      Bun asa fara frisca. Super!

    • Carp Elena Loredana

      Carp Elena Loredana (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2009

      Imi pare rau sa te contrazic dar aceasta reteta nu e cea originala...poate e originala din punctul tau de vedere ....daca cauti in carti de specialitate(ma refer la cele cu care lucreaza cofetariile )...nu ai sa gasesti ca in aluatul de ecler sa se puna lapte,unt....

    • miroslava gherasim (Bucatar) , 03 ianuarie 2009

      Din reteta lipseste etepa modelarii aluatului.mira

    • vasile bianca , 26 octombrie 2008

      Acesta reteta este foarte buna si o recomand tuturor gospodinelor carora le place sa gateasca. Este super!

    • Cristina Paun (Maestru bucatar) , 05 august 2008

      Trebuie sa aveti grija la consistenta aluatului; daca este prea moale se imprastie sau nu creste cum trebuie. Daca il preparati mai des va veti obisnui. Oricum este foarte gustos!

    • Sad , 10 iulie 2008

      Eclerul este bun,dar,din pacate aluatul nu-mi iese mereu cum trebuie.

    • Anda M. (Chef de cuisine) , 23 iunie 2008

      Totusi sunt mai gustoase daca pe langa crema se adauga si frisca...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

429 voturi

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 500 ml lapte
  • 150 g unt
  • 250 g faina
  • 5 oua
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 3 oua (galbenusurile)
  • 200 g unt
  • 4 linguri faina
  • 150 g zahar
  • esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Lucia

eu fac cojile asa:250 ml ulei,500 ml apa si un pic de sare si 2 cani de faina,10 -12 oua depinde cat sant de mari.si imi ies cojile foarte bune.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu fructe de padure, ciocolata alba si migdale