Eclere

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Eclere

Ingrediente

  • Aluat: 125 gr.faina,100 gr ulei,unt sau margarina,250 gr apa,3 oua mari sau 4 mai mici o jumatate lingurita sare,
  • Crema: 2 pachete budinca de vanilie
  • Glazura: o ciocolata cu lapte

Mod de preparare

Intr-o olita se pun la fiert apa uleiul si sarea.Cand da primul clocot se adauga toata faina luandu-se de pe foc se amesteca repede trecand iar pe foc dar nu direct pe flacara se mai amesteca de cateva ori pina ce aluatul se dezlipeste de pe fundul vasului.Se lasa sa se raceasca si cand e aproape rece se pun ouale intregi pe rand amestecand bine dupa fiecare pana se incorporeaza in aluat.

Intr-o tava neunsa se pun bilute cu lingurita la o distanta de 2cm unele de altele.Cuptorul trebuie sa fie incins la maxim dinainte.Cuptorul nu se deschide 20 de minute sub nici o forma altfel nu vor mai creste si vor ramane cleioase la mijloc.Aceste preparate trebuiesc sa fie goale la mijloc.Se coc 30 de minute.

CREMA: 2 pachete de budinca de vanilie,se va pregati dupa instructiunile de pe plic .Dupa ce se racesc se taie usor pe mijloc si se umplu cu crema

GLAZURA: o ciocolata cu lapte se topeste la bain-marie si cu lingurita se fac cerculete deasupra lor dupa imaginatia fiecaruia.

Daca nu doriti sa le umpleti imediat puteti sa le puneti intr-o punguta de plastic la frigider unde se pot pastra mai mult timp

Aceasta reteta o am dintr-o carte de bucate mai veche a dnei Silviei Jurcovan

Sant o bunatate fragede si pufoase

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise