autor:

maria

» » Prajituri

Eclere

Autor: maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iunie 2010

Ingrediente
Aluat: 125 gr.faina,100 gr ulei,unt sau margarina,250 gr apa,3 oua mari sau 4 mai mici o jumatate lingurita sare,, Crema: 2 pachete budinca de vanilie, Glazura: o ciocolata cu lapte

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Intr-o olita se pun la fiert apa uleiul si sarea.Cand da primul clocot se adauga toata faina luandu-se de pe foc se amesteca repede trecand iar pe foc dar nu direct pe flacara se mai amesteca de cateva ori pina ce aluatul se dezlipeste de pe fundul vasului.Se lasa sa se raceasca si cand e aproape rece se pun ouale intregi pe rand amestecand bine dupa fiecare pana se incorporeaza in aluat.

Intr-o tava neunsa se pun bilute cu lingurita la o distanta de 2cm unele de altele.Cuptorul trebuie sa fie incins la maxim dinainte.Cuptorul nu se deschide 20 de minute sub nici o forma altfel nu vor mai creste si vor ramane cleioase la mijloc.Aceste preparate trebuiesc sa fie goale la mijloc.Se coc 30 de minute.

CREMA: 2 pachete de budinca de vanilie,se va pregati dupa instructiunile de pe plic .Dupa ce se racesc se taie usor pe mijloc si se umplu cu crema

GLAZURA: o ciocolata cu lapte se topeste la bain-marie si cu lingurita se fac cerculete deasupra lor dupa imaginatia fiecaruia.

Daca nu doriti sa le umpleti imediat puteti sa le puneti intr-o punguta de plastic la frigider unde se pot pastra mai mult timp

Aceasta reteta o am dintr-o carte de bucate mai veche a dnei Silviei Jurcovan

Sant o bunatate fragede si pufoase
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Eclere cu crema de vanilie

Eclere cu crema de vanilie

-Se pune intr-o craticioara,apa,laptele si untul,pe foc mic si se omogenizeaza,amestecand usor cu

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Mini eclere

Mini eclere

Micute si dragute, perfecte pentru o zi de rasfat culinar! Si cum muream de pofta dupa eclere , era

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 02 august 2010

    Foarte bine ai prezentat reteta pentru gogoselele pentru ecler. Aceleasi gogosele mai mici si mai rotunde le poti folosi pentru chou a la creme sau la profiterol.

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    O bunatate!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    Bun venit ! in randul gustosilor. Felicitari ! pentru reteta foarte frumos prezentata...*****

    • Fara foto

      maria , 29 iunie 2010

      nici eu nu le-am mai facut demult dar copiii mi-au adus aminte de ele si ma-au convins sa le fac pentru placerea lor si a mea desigur.......

    • maria

      maria (Chef de cuisine) , 22 iunie 2010

      va multumesc tuturor pentru aprecieri

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

      Super !

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

      Arata foarte bine.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

      Imi plac foarte mult,si reteta ta arata tare bine,bravo.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

      Foarte bune!

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

      Foarte bune.*****

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

      O bunatate...

    • fragolina bianca

      fragolina bianca (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

      Eclerele sunt pasiunea mea,dar nu le-am mai facut demult de frica de a nu intra in costum.M-ai tentat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

      Tare bune mai sunt:))yummy!!!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • Aluat: 125 gr.faina,100 gr ulei,unt sau margarina,250 gr apa,3 oua mari sau 4 mai mici o jumatate lingurita sare,
  • Crema: 2 pachete budinca de vanilie
  • Glazura: o ciocolata cu lapte

Raporteaza reteta

Retete
de maria
coronita umpluta cu branza

coronita umpluta cu branza

Pentru aluat am procedat asa: am cernut faina intr-un lighenas,am pregatit drojdia cu o lingurita

4 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
placinta din aluat dospit cu crema de smantana

placinta din aluat dospit cu crema de smantana

cum preparam: intr-un vas se freaca drojdia cu zaharul pana cand se lichefiaza se adauga untul moale

1 vot    2 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
supa de rosii cu taitei de casa

supa de rosii cu taitei de casa

Se taie ceapa marunt,morcovii si telina se rad pe razatoarea mare se pun intr-o oala (am folosit

9 voturi    9 comentarii
1h 45 min
Supe de legume

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Foarte bine ai prezentat reteta pentru gogoselele pentru ecler. Aceleasi gogosele mai mici si mai rotunde le poti folosi pentru chou a la creme sau la profiterol.

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec in doua culori Chec in doua culori

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Pune cele 300 g zahar impreuna cu apa la fiert intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite acrisoare