Eclere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Eclere

Ingrediente

  • Pt. forma eclerelor trebuie:
  • 250 ml apa
  • 50 ml ulei
  • 150 g faina
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • Pt crema:
  • 2 plicuri de crema pt tarte
  • 500 ml lapte
  • un plic de ness
  • 3-5 lg de zahar
  • 250-500 ml frisca
  • Pt decor:
  • 1 plic de glazura cu gust de ciocolata

Mod de preparare

Pt. prepararea formelor de eclere facem astfel:

- se pune apa cu uleiul si praful de sare la fiert pana cand dau in clocot, iar apoi se adauga faina mestecandu-se pana cand coca se dezlipeste de pe vas.

- se lasa putin sa se raceasca apoi se adauga ouale unul cate unul.

- se pune coca in posh sau punga si se fac dormele de ecler pe o tava tapetata sau cu foaie de copt.

Se da la cuptor pana se rumenesc.

Dupa ce s-au copt se scot din tava, se tau copacelele, iar coca din miljoc se scoate.

Se umplu cu crema facuta astfel:

-500 ml de lapte rece se amesteca cu plicurile de crema de tarte, zaharul si nessul.

-se pune frisca peste crema, copacelele se pun la loc si se orneaza cu glazura.

E un deliciu!!

Pofta Buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise