autor:

Lia Maria

» » Prajituri

Eclere

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 ianuarie 2012

Ingrediente
Aluat:, 375ml apa, 245ml ulei, Un varf de sare, 250g faina, 8 oua, Crema:, 250g margarina/unt, 200g zahar, 45g faina, 1L lapte, 1 fiola esenta vanilie, Glazura:, 100g nutella, 50g unt

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

16 voturi

Mod de preparare

Punem pe foc, intr-un vas, apa, uleiul si praful de sare, cand da in clocot adaugam faina si amestecam energic cam 2’, dupa care dam cratita la rece.
Intre timp pregatim crema: topim untul, adaugam zaharul, amestecam usor si lasam sa se topeasca dupa care punem faina, omogenizam si la final turnam laptele si esenta. Lasam sa fiarba pana se ingroasa ca o budinca, dar amestecam usor sa nu se prinda de fundul cratitei. Punem un capac (sa nu se formeze crusta) si dam la rece.
Revenim la aluatul care intre timp s-a racit si ameste-cand intruna, incorporam ouale, unul cate unul, pana le terminam pe toate.
Tapetam doua tavi cu hartie de copt, punem aluat intr-un pos si formam eclerele, rotunde sau lunguete, lasand spatiu intre ele.
Dam la cuptorul dinainte incalzit pentru 30-35’.
Sectionam eclerele reci, in doua si le umplem cu crema de vanilie. Deasupra ornam cu glazura pe care am obtinut-o amestecand( pe aburi) nutella cu untul.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Eclere

Eclere

Apa impreuna cu uleiul se pun intr-o oala la fiert,cand da in clocot se adauga faina toata odata,se

3 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Eclere cu crema de vanilie si frisca

Eclere cu crema de vanilie si frisca

Pentru inceput vom face cojile eclerelor.Pentru aceasta vom turna intr-un vas apa si uleiul si se

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine):

    Sunt nemaipomenit de bune!

  • claudia

    claudia (Chef de cuisine):

    Eu am facut-o multi ani in urma, eee mi-nu-na-ta. Super buna reteta. Complimente. Pupici

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Alexandru Cheorean , 09 aprilie 2015

    perfect

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 03 februarie 2012

    Arata foarte bine si cred ca sunt super delicioase!*****

  • www.divainbucatarie.ro

    www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 03 februarie 2012

    Arata bine si sunt tare delicioase!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 02 februarie 2012

      Super apetisante!***** La fav...

    • Gabri...Ela

      Gabri...Ela (Chef de cuisine) , 01 februarie 2012

      Ah, ce pofta mi-ai facut! Bune, bune!

    • Alexanca

      Alexanca (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2012

      Minunat prezentate ca de obicei!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2012

      Multumesc mult draga mea. pupici

    • Pur_si_simplu_papa_bun

      Pur_si_simplu_papa_bun (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2012

      O minunatie!! Sunt superbe!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

16 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 375ml apa
  • 245ml ulei
  • Un varf de sare
  • 250g faina
  • 8 oua
  • Crema:
  • 250g margarina/unt
  • 200g zahar
  • 45g faina
  • 1L lapte
  • 1 fiola esenta vanilie
  • Glazura:
  • 100g nutella
  • 50g unt

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

mihai (Chef de cuisine)

Arata foarte bine si cred ca sunt super delicioase!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura barfitoare