autor:

Georgiana_Ana

» » Dulciuri diverse

Eclere

Autor: Georgiana_Ana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 10 mai 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgiana_Ana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 10 mai 2012

Ingrediente
Cojile de ecler:, 375 ml apa, 200 ml ulei, 1 lingurita rasa sare, 550 gr faina, 15 oua, , Crema:, 400 ml lapte, 6 oua, 2 cani zahar, 2 cutii Amidon alimentar Gustin, 3 pliculete zahar vanilat, 75 grame cacao, , ciocolata menaj alba 1 kg, ciocolata menaj neagra 1 kg, Opional: 300 ml frisca lichida

Dificultate: Ridicata Timp: 5h

14 voturi

Mod de preparare

Mai intai doresc sa va mentionez faptul ca din cantitatile de mai sus vor iesi intre 50 si 60 de eclere. Acum sa incepem prepararea! Se da drumul la cuptor dupa care se taie ciocolata bucatele si se pune in doua oale separate cu diametrul de aproximativ 15 cm dupa care se aseaza pe aragaz pe ochiurile din spate incat toata caldura din cuptor sa topeasca ciocolata.



COJILE: Se pune apa la fiert cu sarea si uleiul iar cand a dat in clocot se pune toata faina deodata si se amesteca foarte bine pana devine un aluat oparit. Se lasa la racit dupa care se adauga cele 15 oua cate 2-3 odata si se amesteca pana se formeaza un aluat moale si uniform. In tava de la cuptor se formeaza cojile in forma de piscoturi de 10 cm lungime cu ajutorul unui posh si a unei forme cu jumatate capat zimtat si jumatate drept (cojile se formeaza cu partea zimtata in sus) Se coace astfel tot aluatul pana ce acestea devin goale in interior.



CREMA: Dupa ce se baga prima tura de coji la cuptor se pune un tuci sau o oala cu fund mai gros pe foc si se aduce la punctul de fierbere laptele. Dupa ce laptele devine fierbinte se adauga, fara sa se ia oala de pe foc, zaharul, amidonul, zaharul vanilat, cacao si galbenusurile celor 6 oua. Se amesteca continuu cu un tel pana ce se ingroasa si se ia de pe foc. Se adauga albusurile batute spuma tare, se amesteca, iar la sfarsit se poate pune un strat de lapte pentru a nu face crusta pana terminati de copt cojile.



Dupa ce toate cojile sunt coapte, se taie capacul si se umple cu crema cu ajutorul unui posh. Se pune capacul inapoi si se trag prin ciocolata topita (jumatate prin ciocolata alba si jumatate prin ciocolata neagra). Ciocolata va fi amestecata cu putin ulei (pentru fluidizare si luciu). Se lasa pe o suprafata plana la uscat si cu ajutorul unei linguri se formeaza dungi din ciocolata de culoare opusa. Pentru cele cu ciocolata neagra se vor forma dungi de culoare alba si invers.



OPTIONAL: Se pot face si cu frisca insa trebuie sa tineti cont ca dupa umplerea cu crema nu mai trebuie pus capacul (acesta va fi pus dupa umplerea cu frisca tot cu ajutorul unui posh). Cele pe care le alegeti sa le faceti cu frisca nu se mai trag prin ciocolata, ci li se var face doar modelul de deasupra cu ciocolata neagra. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Eclere

Eclere

Intr-un vas, punem la fiert apa cu sare. Adaugam untul si lasam sa fiarba un pic. Luam de pe foc

7 voturi    9 comentarii
1h 50 min
Prajituri
Eclere

Eclere

Se incalzeste cuptorul la 220 C.Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava de copt. Intr-o cratita,

1 vot    3 comentarii
35 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marian Porceanu , 29 ianuarie 2014

    si crema din 400 ml lapte nu este suficienta sa umpli 50-60 eclere cate ai zis tu.Sigur ai incurcat cantitatile

  • Fara foto

    Marian Porceanu , 29 ianuarie 2014

    15 oua? 2kg ciocolata? le-ai facut pt vreo nunta sau botez?

  • Fara foto

    Georgiana Stroe , 02 decembrie 2013

    Petronela Galofteanu, gasesti amidonul Gustin la orice supermarket... este cel mai cunoscut!

    • Fara foto

      Georgiana Stroe , 02 decembrie 2013

      Rodica Comaniciu, nu este greseala! Iti ies in jur de 70 eclere. Divizeaza ingredientele daca ti se par prea multe. Familia mea e mare :)

    • Fara foto

      Petronela Galofteanu , 22 noiembrie 2013

      2 cutii de amidon , dar care este cantitate, ca nu tpti putem cumpara din tara amidonul?

    • Fara foto

      Rodica Comaniciu , 20 septembrie 2013

      15 oua, pentru blat, nu e greseala??

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

5h

14 voturi

Ingrediente

  • Cojile de ecler:
  • 375 ml apa
  • 200 ml ulei
  • 1 lingurita rasa sare
  • 550 gr faina
  • 15 oua
  • Crema:
  • 400 ml lapte
  • 6 oua
  • 2 cani zahar
  • 2 cutii Amidon alimentar Gustin
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 75 grame cacao
  • ciocolata menaj alba 1 kg
  • ciocolata menaj neagra 1 kg
  • Opional: 300 ml frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de Georgiana_Ana
Farfalle colorate la cuptor

Farfalle colorate la cuptor

Se pune apa la fiert cu 5 linguri de ulei si sare, iar cand incepe sa clocoteasca se pun funditele

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Raffaelo

Raffaelo

Se freaca cu o lingura de lemn zaharul, pachetul intreg de unt, laptele praf, 2-3 linguri nuca de

3 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Fursecuri cu stafide