Eclere

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
ridicata
Eclere

Ingrediente

  • Cojile de ecler:
  • 375 ml apa
  • 200 ml ulei
  • 1 lingurita rasa sare
  • 550 gr faina
  • 15 oua
  • Crema:
  • 400 ml lapte
  • 6 oua
  • 2 cani zahar
  • 2 cutii Amidon alimentar Gustin
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 75 grame cacao
  • ciocolata menaj alba 1 kg
  • ciocolata menaj neagra 1 kg
  • Opional: 300 ml frisca lichida

Mod de preparare

Mai intai doresc sa va mentionez faptul ca din cantitatile de mai sus vor iesi intre 50 si 60 de eclere. Acum sa incepem prepararea! Se da drumul la cuptor dupa care se taie ciocolata bucatele si se pune in doua oale separate cu diametrul de aproximativ 15 cm dupa care se aseaza pe aragaz pe ochiurile din spate incat toata caldura din cuptor sa topeasca ciocolata.

COJILE: Se pune apa la fiert cu sarea si uleiul iar cand a dat in clocot se pune toata faina deodata si se amesteca foarte bine pana devine un aluat oparit. Se lasa la racit dupa care se adauga cele 15 oua cate 2-3 odata si se amesteca pana se formeaza un aluat moale si uniform. In tava de la cuptor se formeaza cojile in forma de piscoturi de 10 cm lungime cu ajutorul unui posh si a unei forme cu jumatate capat zimtat si jumatate drept (cojile se formeaza cu partea zimtata in sus) Se coace astfel tot aluatul pana ce acestea devin goale in interior.

CREMA: Dupa ce se baga prima tura de coji la cuptor se pune un tuci sau o oala cu fund mai gros pe foc si se aduce la punctul de fierbere laptele. Dupa ce laptele devine fierbinte se adauga, fara sa se ia oala de pe foc, zaharul, amidonul, zaharul vanilat, cacao si galbenusurile celor 6 oua. Se amesteca continuu cu un tel pana ce se ingroasa si se ia de pe foc. Se adauga albusurile batute spuma tare, se amesteca, iar la sfarsit se poate pune un strat de lapte pentru a nu face crusta pana terminati de copt cojile.

Dupa ce toate cojile sunt coapte, se taie capacul si se umple cu crema cu ajutorul unui posh. Se pune capacul inapoi si se trag prin ciocolata topita (jumatate prin ciocolata alba si jumatate prin ciocolata neagra). Ciocolata va fi amestecata cu putin ulei (pentru fluidizare si luciu). Se lasa pe o suprafata plana la uscat si cu ajutorul unei linguri se formeaza dungi din ciocolata de culoare opusa. Pentru cele cu ciocolata neagra se vor forma dungi de culoare alba si invers.

OPTIONAL: Se pot face si cu frisca insa trebuie sa tineti cont ca dupa umplerea cu crema nu mai trebuie pus capacul (acesta va fi pus dupa umplerea cu frisca tot cu ajutorul unui posh). Cele pe care le alegeti sa le faceti cu frisca nu se mai trag prin ciocolata, ci li se var face doar modelul de deasupra cu ciocolata neagra. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise