Eclere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Eclere

Ingrediente

  • Ingrediente coji:200 ml.ulei,400 ml.apa,400gr.faina,un praf de sare,10 oua
  • Ingrediente crema: 1lt.lapte,300gr.zahar,3oua,10 lg.faina,2 fiole esenta de vanilie,un praf de sare.

Mod de preparare

Apa impreuna cu uleiul se pun intr-o oala la fiert,cand da in clocot se adauga faina toata odata,se amesteca energic,apoi se da deoparte si se lasa sa se racoreasca.Cand sa racit se adauga ouale pe rand se pune un ou si se amesteca bine pana ce se absoarbe tot ,apoi se adauga celalalt ou si tot asa pana se termina toate ouale.Trebuie sa iasa un aluat cleios care se tine de lingura.Se pune intr-un pos cu varf si se formeaza betigase de grosimea degetului mic,intr-o tava tapetata cu hartie de copt,se da la cuptorul preincalzit si cu focul dat la maxim aproximativ10min.apoi se da focul la jumatate si se mai lasa cca.20min.ATENTIE!Primele 10min. nu se deschide usa cuptorului,ca riscati sa se lase aluatul.Sunt coapte cand sunt rumenite frumos.Se scot se lasa sa se raceasca si se taie in doua pe lungime dar numai pe o parte nu de tot in asa fel sa fie ca o carte,apoi se umplu cu crema,si pe deasupra le decoram cu ciocolata neagra si alba topita.

Crema:

Laptele se pune la fiert dar se mai pastreaza din el 250ml.Ouale se freaca cu zaharul pana se albeste,apoi se pune faina alternand cu laptele oprit,se amesteca bine sa nu aiba cocoloase si se toarna peste laptele clocotit,amestecandu-se incontinuu sa nu se prinda de fundul oalei,se lasa sa fiarba pana devine ca o ciulama groasa,se da deoparte,se pune vanilia si se lasa sa se racoreasca dar nu prea tare atat cat se poate tine degetul.Se pune in pos si se umplu cojile de ecler.Daca se raceste prea tare iese mai greu prin dui si ne necajim mai mult.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise