autor:

Milica_Leoreanu

» » Prajituri

Eclere

Autor: Milica_Leoreanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Milica_Leoreanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 februarie 2013

Ingrediente
Ingrediente coji:200 ml.ulei,400 ml.apa,400gr.faina,un praf de sare, oua, Ingrediente crema: 1lt.lapte,300gr.zahar,3oua,10 lg.faina,2 fiole esenta de vanilie,un praf de sare.

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Apa impreuna cu uleiul se pun intr-o oala la fiert,cand da in clocot se adauga faina toata odata,se amesteca energic,apoi se da deoparte si se lasa sa se racoreasca.Cand sa racit se adauga ouale pe rand se pune un ou si se amesteca bine pana ce se absoarbe tot ,apoi se adauga celalalt ou si tot asa pana se termina toate ouale.Trebuie sa iasa un aluat cleios care se tine de lingura.Se pune intr-un pos cu varf si se formeaza betigase de grosimea degetului mic,intr-o tava tapetata cu hartie de copt,se da la cuptorul preincalzit si cu focul dat la maxim aproximativ10min.apoi se da focul la jumatate si se mai lasa cca.20min.ATENTIE!Primele 10min. nu se deschide usa cuptorului,ca riscati sa se lase aluatul.Sunt coapte cand sunt rumenite frumos.Se scot se lasa sa se raceasca si se taie in doua pe lungime dar numai pe o parte nu de tot in asa fel sa fie ca o carte,apoi se umplu cu crema,si pe deasupra le decoram cu ciocolata neagra si alba topita.
Crema:
Laptele se pune la fiert dar se mai pastreaza din el 250ml.Ouale se freaca cu zaharul pana se albeste,apoi se pune faina alternand cu laptele oprit,se amesteca bine sa nu aiba cocoloase si se toarna peste laptele clocotit,amestecandu-se incontinuu sa nu se prinda de fundul oalei,se lasa sa fiarba pana devine ca o ciulama groasa,se da deoparte,se pune vanilia si se lasa sa se racoreasca dar nu prea tare atat cat se poate tine degetul.Se pune in pos si se umplu cojile de ecler.Daca se raceste prea tare iese mai greu prin dui si ne necajim mai mult.
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Eclere cu crema de vanilie

Eclere cu crema de vanilie

-Se pune intr-o craticioara,apa,laptele si untul,pe foc mic si se omogenizeaza,amestecand usor cu

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata

Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata

Pentru inceput vom face cojile: vom pune la fiert apa, uleiul si sarea, cand a inceput sa clocoteasca

3 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 08 februarie 2013

    Delicioase !!! Frumoase fotografii ai reusit !

Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente coji:200 ml.ulei,400 ml.apa,400gr.faina,un praf de sare, oua
  • Ingrediente crema: 1lt.lapte,300gr.zahar,3oua,10 lg.faina,2 fiole esenta de vanilie,un praf de sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Milica_Leoreanu
Rulada cu nuca de cocos

Rulada cu nuca de cocos

Se pun pe foc, intr-o cratita, 2ooml.de lapte cu 200 gr. de zahar si 2-3 lg. de cacao. Se amesteca

12 voturi    6 comentarii
30 min
Prajituri
Savarine

Savarine

Intr-un castron se freaca drojdia cu putin zahar pana se lichefiaza, apoi se dilueaza cu 150 ml.

8 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri
Chec in trei culori

Chec in trei culori

Mod de preparare compozitie galbena:-se separa ouale -galbenusurile

5 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Fara foto

Floare de colt (Chef de cuisine)

Delicioase !!! Frumoase fotografii ai reusit !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Placinta cu Branza