autor:

Fara foto

» » Prajituri

Eclere

Autor: Gabriela M. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabriela M. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 martie 2013

Ingrediente
• 150 ml lapte, • 100 ml apa, • un praf de sare, • 1 plic zahar vanilat, • 65 gr unt sau margarina Rama, • 150 gr faina, cernuta, • 4 oua, Umplutura si decor, • 2 plicuri pudding (din comert), preparat comform intructiunilor de pe ambalaj, •500ml frisca lichida, 200g ciocolata (pentru glazura de deasupra)

Dificultate: Medie Timp: 35 min

1 vot

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 220 C.Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava de copt.
Intr-o cratita, pe foc potrivit, se dau in clocot laptele, apa, sarea, zaharul si untul/margarina.Se ia cratita de pe foc si se adauga toata faina o data.Se amesteca repede pana cand aluatul formeaza un bulgare mare si se desprinde de pe fundul vasului.Se lasa aluatul sa se raceasca.
Se adauga ouale, cate unul pe rand, amestecand bine dupa fiecare adaugare.Pe tava pregatita se formeaza din aluat niste batoane,care se ung putin cu lapte deasupra.Se dau la cuptor 10 minute, se reduce temperatura cuptorului la 200C, se lasa inca 10 minute, apoi se reduce temperatura la 180ᵒC si se mai lasa inca 10 minute.Se lasa eclerele sa se raceasca, apoi se umplu cu pudding.
Se pune frisca batuta peste pudding dupa care totpim ciocolata si pune la 200g o lingurita de ulei sa aibe luciu,dupa care daf fiecare capacel de la ecler prin aceasta ciocolata
Se lasa la rece si se servesc a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Eclere Laly.

Eclere Laly.

Preparare: Se fierbe apa cu uleiul si sarea se adauga faina in bloc si se amesteca bine,pana se

24 voturi    11 comentarii
1h
Prajituri
Mini eclere cu crema de vanilie si struguri

Mini eclere cu crema de vanilie si struguri

Prepararea cojilor Intr-un vas punem apa ,sarea si untul, dam la foc si tinem pana in momentul in

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lucia Mihaela Manole Tatomir , 17 octombrie 2013

    conecteza-te madaaaa

  • Fara foto

    Madalina-Raluca Stefan , 17 octombrie 2013

    da-mi si mie reteta pe privat Mihaela :*

  • Fara foto

    Lucia Mihaela Manole Tatomir , 16 octombrie 2013

    EU STIU RETETA CU APA SI ULEI SI IES FOARTE BUNE

Dificultate

Medie

Timp

35 min

1 vot

Ingrediente

  • • 150 ml lapte
  • • 100 ml apa
  • • un praf de sare
  • • 1 plic zahar vanilat
  • • 65 gr unt sau margarina Rama
  • • 150 gr faina
  • cernuta
  • • 4 oua
  • Umplutura si decor
  • • 2 plicuri pudding (din comert)
  • preparat comform intructiunilor de pe ambalaj
  • •500ml frisca lichida
  • 200g ciocolata (pentru glazura de deasupra)

Raporteaza reteta

Retete
de Gabriela M.
Prajitura Greta Garbo

Prajitura Greta Garbo

Intr-un vas se amesteca drojdia cu zahar, pana se lichefiaza, se adauga untul moale, ouale intregi

8 voturi    2 comentarii
45 min
Prajituri
Prajitura cu mere si biscuiti

Prajitura cu mere si biscuiti

Stafidele se pun la înmuiat în puţin rom. Merele se dau pe răzătoare şi se pun la fiert împreună

4 voturi    1 comentariu
30 min
Prajituri
Cozonac cu nuca,cacao si rahat

Cozonac cu nuca,cacao si rahat

Se pregateste maiaua din putin lapte caldut(100ml),drojdia si putina faina,pana se face ca o ciulama.se

0 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Prajitura marmorata cu visine si bezea