autor:

Georgiana Cosac

» » Dulciuri diverse

Eclere

Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 martie 2009

Ingrediente
Coca: 1 cana ulei, 1 1/4 cani de apa, 2 cani faina (mai cu varf), 7 oua, 1 praf sare., Crema de vanilie: 4 oua, 8 linguri zahar, 1 litru lapte, 4 pliculete zahar vanilat, 1 esenta vanilie, 1/2 pachet margarina, 7 linguri faina., Decor: frisca sau ciocolata

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Coca: Sarea cu apa si uleiul se pun la fiert. Cand da in clocot se pune faina. Se amesteca bine cu telul. Se da la o parte. Se lasa la racit pana e foarte putin calduta. Se pun ouale pe rand si se incorporeaza bine. Cu ajutorul unui cornet, se pune coca in tava sub forma de betisoare. Prima tava se unge cu un strop de ulei. Restul, nu.
Crema de vanilie: Laptele se fierbe, se pun zaharul vanilat si esenta de vanilie. Se ia de pe foc si se lasa sa se odihneasca cu capacul pus.
Separat, se freaca ouale cu zaharul si faina. Apoi, dupa ce s-a racorit laptele se pune treptat in compozitie pentru a o subtia. Apoi se goleste tot in laptele ramas. Se pune pe bain-marin la foc mic. Se amesteca continuu pana se ingroasa. Se lasa la racit. Cand e aproape rece se incorporeaza margarina.
Cojile de ecler se taie intr-o parte pe lungime, se umplu cu crema de vanilie si se decoreaza cu frisca sau ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Eclere cu crema de vanilie

Eclere cu crema de vanilie

-Se pune intr-o craticioara,apa,laptele si untul,pe foc mic si se omogenizeaza,amestecand usor cu

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Eclere

Eclere

Mod de preparare Se pune apa cu uleiul si cu sarea pe foc (flacara mica), iar cand incepe sa clocoteasca

4 voturi    6 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Coca: 1 cana ulei
  • 1 1/4 cani de apa
  • 2 cani faina (mai cu varf)
  • 7 oua
  • 1 praf sare.
  • Crema de vanilie: 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 1 litru lapte
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • 1 esenta vanilie
  • 1/2 pachet margarina
  • 7 linguri faina.
  • Decor: frisca sau ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de Georgiana Cosac
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Apa si zaharul se fierb pe foc mic pana cand zaharul se topeste complet. Laptele si cacaoa cernute

129 voturi    7 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac

Prajitura cu mac

Blatul: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, dupa care se adauga treptat zaharul, macul,

218 voturi    15 comentarii
1h
Prajituri
Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

Zaharul si apa se fierb. Dupa ce s-a topit zaharul se pune cacaoa. Se ia de pe foc si se pune margarina

13 voturi    6 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Prăjitură zebră din albușuri cu vișine și ciocolată