autor:

Laura_Nechita

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Eclere

Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 februarie 2015

Ingrediente
- pentru cojile de ecler (ies aproximativ 30 coji mari sau 50 coji mici), , - 2 cani cu apa, - 100 gr unt, - 2 cani cu faina alba, - 1 praf sare, - 6-7 oua de gaina (eu am folosit oua de tara), , , pentru crema:, - 1 l lapte proaspat de vaca ( opriti intr-o cana 4-5 linguri lapte), - 4-5 galbenusuri, - 4-5 linguri zahar brut, - 2 linguri amidon porumb, - 1 pastaie vanilie, - 1 cub de unt, , pentru glazura:, - 300 gr ciocolata neagra, - 1 lg rom, - 3-4 linguri lapte

Dificultate: Medie Timp: 1h 50 min

7 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas, punem la fiert apa cu sare. Adaugam untul si lasam sa fiarba un pic. Luam de pe foc si adaugam cu atentie toata faina si incepem sa amestecam energic ca sa se opareasca toata faina si sa se omogenizeze compozitia. Dam la rece (dar nu in frigider), amestecand din cand in cand ca sa se raceasca aluatul.
Pornim cuptorul.
Spalam bine ouale, apoi le spargem si le punem intr-un castron. Preferabil sa spargeti intai fiecare ou intr-un vas mic, astfel ca daca nimeriti un ou vechi, sa nu le compromiteti si pe celelalte. Le batem cu un tel. Aducem vasul cu aluat si cu ajutorul mixerului cu palete pentru aluat, adaugam putin cate putin din ouale batute, mixand bine dupa fiecare transa de ou. Vom obtine un aluat fin, cremos pe care il vom tranfera intr-un poche.
Pregatim o tava cu hartie de copt si formam bastonase dupa cum dorim. Eu am facut si bastonase lungi si forme pentru minieclere.
Le punem la copt,in cuptor, la foc iute (200 grade) si lasam cam 12-15 minute, apoi reducem putin temperatura si le mai lasam in jur de 30 minute.Ele se vor umfla si se vor rumeni frumos. Le scoatem si le lasam la racit pe un gratar.
Intre timp, pregatim crema. Spalam si spargem ouale. Separam galbenusurile intr-o cratita. Adaugam zaharul si amidonul. Despicam pastaia de vanilie, scoatem semintele cu un cutit si le punem peste galbenusuri. Adaugam cateva linguri de lapte si amestecam cu un tel ca sa nu se faca vreun cocolos. Adaugam restul de lapte, pastaia taiata si punem la fiert, amestecand continuu cu telul. Nu uitati sa opriti cateva linguri de lapte.
Lasam la fiert pana incepe sa se lege si sa se ingroase. Mai lasam cateva minute, apoi luam de pe foc si adaugam untul. Amestecam pana se topeste untul, apoi dam crema la rece.
In crema racita adaugam restul de lapte oprit si amestecam pana se omogenizeaza. O sa vedeti ce cremoasa si ce gust proaspat de lapte va avea crema.
Punem la topit ciocolata cu laptele. Amestecam cu o lingura ca sa se omogenizeze si adaugam romul.
Taiem cojile nu chiar de la jumatate, mai degraba taiem un capacel, astfel ca sa incapa multa crema in partea inferioara.
Umplem cojile, asezam capacelele deasupra si le asezam intr-o tava mare. Dupa ce le-am umplut pe toate, le glazuram cu ciocolata.
Le dam la rece. Se pot servi cand doriti, preferabil totusi sa le lasati cateva ore ca sa se contopeasca texturile si aromele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Eclere cu crema de vanilie

Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Eclere cu crema ganache si frisca

Eclere cu crema ganache si frisca

Cojile, cochilia eclerelor : puneti intr-o oala apa, untul, si sarea si lasati pe foc pana incepe

1 vot    2 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Flory Oprea , 21 aprilie 2015

    Delicioase!

  • Fara foto

    Paulica Gazaru , 27 martie 2015

    Paste fericit ! complimente pt.retete ! fi in continuare harnica si inspirata !

  • Fara foto

    Laura Bucur , 23 martie 2015

    La cremã, câte grame are "un cub de unt"?

    • Fara foto

      Laura Nechita , 03 martie 2015

      Am folost o cana obisnuita, 250 ml. Important este sa pastram aceeasi masura si pentru apa si pentru faina.

    • Fara foto

      Alina Dragutu , 03 martie 2015

      Ce timp de cana ai folosit mare sau mica ?

    • Fara foto

      Paulica Gazaru , 13 februarie 2015

      daca litera I este prima din cuvant , nu se foloseste i din a !!!! corect este a incerca nu a ancerca , a invarti nu a anvarti, a invata nu a anvata , etc... etc !!! ai lipsit la lectia asta !!

    • Fara foto

      Laura Nechita , 12 februarie 2015

      Ouale din comert sunt tratate cu substante chimice care le inchid porii sa reziste mai mult. Cele de tara(sa zic asa) sunt usor murdare sau cu fulgi pe ele. Oricum ar fi, eu prefer sa le spal.

    • Fara foto

      Paulica Gazaru , 12 februarie 2015

      DE CE SPELI OUALE INAINTE DE A LE SPARGE?!?!?!!?

    • Fara foto

      Elena Mirita , 11 februarie 2015

      Am sa le ancerc si eu

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

7 voturi

Ingrediente

  • - pentru cojile de ecler (ies aproximativ 30 coji mari sau 50 coji mici)
  • - 2 cani cu apa
  • - 100 gr unt
  • - 2 cani cu faina alba
  • - 1 praf sare
  • - 6-7 oua de gaina (eu am folosit oua de tara)
  • pentru crema:
  • - 1 l lapte proaspat de vaca ( opriti intr-o cana 4-5 linguri lapte)
  • - 4-5 galbenusuri
  • - 4-5 linguri zahar brut
  • - 2 linguri amidon porumb
  • - 1 pastaie vanilie
  • - 1 cub de unt
  • pentru glazura:
  • - 300 gr ciocolata neagra
  • - 1 lg rom
  • - 3-4 linguri lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Laura_Nechita
Chec zebra

Chec zebra

Intr-un castron, am pus in ordine 1 cana lapte, uleiul, zaharul si am amestecat bine cu un tel. Am

41 voturi    43 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Biscuitii se macina fin fie la robot, fie cu ajutorul sucitorului. ( daca nu dispuneti de robot,

16 voturi    6 comentarii
40 min
Prajituri
Cheesecake cu afine si mure

Cheesecake cu afine si mure

Biscutii cu zaharul si fructele de goji i-am rasnit la robot, nu foarte marunt. Am adaugat untul

21 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Briose cu iaurt si ciocolata