autor:

LARISA

» » , Aluaturi si Foietaje, Prajituri

Eclere

Autor: LARISA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LARISA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 noiembrie 2009

Ingrediente
Pt aluat:, 250ml apa sau lapte(eu am pus apa), 100ml ulei, 1 praf de sare, 2 linguri zahar, 150g faina, 4 oua, 1 varf lingurita amoniac (eu nu l-am pus deloc), , Pt umplut:, 1 budinca de vanilie, 400ml lapte, 4 linguri zahar, 100g unt, 200ml frisca batuta, , Pt ornat:, 50g ciocolata

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Pt aluat am pus apa, uleiul, praful de sare si zaharul intr- cratita, am lasat sa dea un clocot, apoi am dat cratita deoparte si am pus toata faina (cernuta inainte) amestecand repede pana s-a dezlipit de cratita.
Am adaugat ouale pe rand si am amestecat bine dupa fiecare ou.
Apoi am pus aluatul pe hartie de copt
Eu le-am copt cam 40 minute pana s-au rumenit, fara sa deschid usa la cuptor.
Am preparat budinca, calduta am amestecat-o cu untul moale, apoi am lasat-o la racit. Am batut frisca.
Am umplut cojile de ecler cu budinca si frisca si le-am ornat cu ciocolata topita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Eclere

Eclere

Punem pe foc, intr-un vas, apa, uleiul si praful de sare, cand da in clocot adaugam faina si amestecam

16 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Eclere cu creme de vanilie si glazura de ciocolata

Eclere cu creme de vanilie si glazura de ciocolata

COJILE Se pune apa cu sarea la fiert, iar in momentul cand fierbe cu clocot de adauga toata faina

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Pt aluat:
  • 250ml apa sau lapte(eu am pus apa)
  • 100ml ulei
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri zahar
  • 150g faina
  • 4 oua
  • 1 varf lingurita amoniac (eu nu l-am pus deloc)
  • Pt umplut:
  • 1 budinca de vanilie
  • 400ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 100g unt
  • 200ml frisca batuta
  • Pt ornat:
  • 50g ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de LARISA
Salata greceasca

Salata greceasca

Salata se spala se curata si se taie fisii late de 2 cm. Ouale se fierb tare si se lasa la racit

12 voturi    4 comentarii
20 min
Salate reci
Pizza casei

Pizza casei

: Se freaca drojdia cu o jumatate lingurita de zahar pana cand se lichefiaza. Se dilueaza cu laptele

12 voturi    5 comentarii
2h
Paste si pizza
Ciorba cu taitei de casa

Ciorba cu taitei de casa

Oasele se spala si se pun la fiert intr-o olala cu 2 l apa. Daca la inceputul fierberii apare spuma,

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu caise si zmeura Prajitura cu caise si zmeura

•Ouale se bat energic cu zaharul brun, zaharul vanilinat si un praf de sare. Se adauga alternand uleiul si laptele de cocos. •Dupa

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu capsuni Prajitura cu capsuni

Aceasta este o prajitura de sezon, pe care o putem prepara fie cu capsuni, fie cu cirese. Eu am folosit capsunile care au dat prajiturii

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Budinca de prune