autor:

LARISA

» » , Aluaturi si Foietaje, Prajituri

Eclere

Autor: LARISA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LARISA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 noiembrie 2009

Ingrediente
Pt aluat:, 250ml apa sau lapte(eu am pus apa), 100ml ulei, 1 praf de sare, 2 linguri zahar, 150g faina, 4 oua, 1 varf lingurita amoniac (eu nu l-am pus deloc), , Pt umplut:, 1 budinca de vanilie, 400ml lapte, 4 linguri zahar, 100g unt, 200ml frisca batuta, , Pt ornat:, 50g ciocolata

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Pt aluat am pus apa, uleiul, praful de sare si zaharul intr- cratita, am lasat sa dea un clocot, apoi am dat cratita deoparte si am pus toata faina (cernuta inainte) amestecand repede pana s-a dezlipit de cratita.
Am adaugat ouale pe rand si am amestecat bine dupa fiecare ou.
Apoi am pus aluatul pe hartie de copt
Eu le-am copt cam 40 minute pana s-au rumenit, fara sa deschid usa la cuptor.
Am preparat budinca, calduta am amestecat-o cu untul moale, apoi am lasat-o la racit. Am batut frisca.
Am umplut cojile de ecler cu budinca si frisca si le-am ornat cu ciocolata topita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Eclere

Eclere

Punem apa la fiert impreuna cu untul/margarina si sarea. Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata

52 voturi    17 comentarii
1h
Prajituri
Eclere

Eclere

Se pune apa cu untul intr-o craticioara la foc mic. Cand incepe sa fiarba se da la o parte si se

14 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Pt aluat:
  • 250ml apa sau lapte(eu am pus apa)
  • 100ml ulei
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri zahar
  • 150g faina
  • 4 oua
  • 1 varf lingurita amoniac (eu nu l-am pus deloc)
  • Pt umplut:
  • 1 budinca de vanilie
  • 400ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 100g unt
  • 200ml frisca batuta
  • Pt ornat:
  • 50g ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de LARISA
Salata greceasca

Salata greceasca

Salata se spala se curata si se taie fisii late de 2 cm. Ouale se fierb tare si se lasa la racit

12 voturi    4 comentarii
20 min
Salate reci
Pizza casei

Pizza casei

: Se freaca drojdia cu o jumatate lingurita de zahar pana cand se lichefiaza. Se dilueaza cu laptele

12 voturi    5 comentarii
2h
Paste si pizza
Ciorba cu taitei de casa

Ciorba cu taitei de casa

Oasele se spala si se pun la fiert intr-o olala cu 2 l apa. Daca la inceputul fierberii apare spuma,

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Pandispan cu mere