autor:

Varadi Silvia

» » Prajituri

ECLERE CU CIOCOLATA

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 aprilie 2009

Ingrediente
12 linguri faina,1 lingura zahar,2 pahare lapte, gr.unt,8 oua,crema de ciocolata, vanilie dupa gust., Pentru crema:1 litru lapte,150 gr.unt,6 oua,6 linguri amidon de porumb,4 linguri caco,250 gr.zahar,un praf sare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

52 voturi

Mod de preparare

Se pune in cratita untul,laptele,un praf de sare,zaharul,se aseaza pe foc mic si cand incepe sa clocoteasca se toarna toata faina o data si se amesteca repede si bine pana se formeaza o coca rotunda,dar fara sa fiarba.Se fasa cateva minute sa se raceasca si se aduga oualele unul cata unul.Aluatul se pune intr-o punga taiata la varf si se modeleaza bastonase in tava la distanta intre ele.Se tin la cuptor circa 30 min.Cind sau racit se taie pe lung si se umplu cu crema dorita.Si se orneaza cu sos de ciocolata.
Crema:se amesteca oualele cu zaharul,cacao si amidonul cu 200 ml.lapte rece.Separat se pune la fier restul de lapte si cand a dat in clocot se toarna compozitia din amidon,se amesteca continu pana se ingroase si fierbe.Se ia de pe foc si se adauga untul,se lasa la racit.Pentru cine doreste, poate folosi sarlota de cacao din comert si urmeaza instructiunile dupa pachet.
Daca ti-a placut reteta noastra "ECLERE CU CIOCOLATA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Eclere cu creme de vanilie si glazura de ciocolata

Eclere cu creme de vanilie si glazura de ciocolata

COJILE Se pune apa cu sarea la fiert, iar in momentul cand fierbe cu clocot de adauga toata faina

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Eclere cu crema de ciocolata

Eclere cu crema de ciocolata

Aluatul: Intr-o cratita punem apa si uleiul. Le punem pe foc, iar cand da in clocot turnam toata

3 voturi    3 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • emadina

    emadina (Chef de cuisine):

    Super buna reteta. Imi aduce aminte de copilarie cand mancam cate o tava intreaga. Asta era prajitura pe care o mancam atunci cel mai des. Azi e prima oara cand incerc sa o fac chiar eu. Dar am de gand sa pun si niste ciocolata rasa in compozitia cremei de ciocolata.

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    maria mihalache , 23 noiembrie 2009

    Delicioase,delicioase.....................

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009

    Felicitari! Arata superb

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

    Imi plac foarte tare.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009

      Felicitari ! un singur lucru nu-mi place la eclere...se termina foarte repede !!!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 23 iunie 2009

      Asa este,la cele cu ciocolata eu nu pun frisca.

    • tradaro

      tradaro (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Arata excelent, la ecler nu se pune frisca. Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 iunie 2009

      Minunate...,merge si putina frisca deasupra.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 13 mai 2009

      Sunt super!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

52 voturi

Ingrediente

  • 12 linguri faina,1 lingura zahar,2 pahare lapte, gr.unt,8 oua,crema de ciocolata, vanilie dupa gust.
  • Pentru crema:1 litru lapte,150 gr.unt,6 oua,6 linguri amidon de porumb,4 linguri caco,250 gr.zahar,un praf sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

maria mihalache

Delicioase,delicioase.....................

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Rulada cu gem de capsuni Rulada cu gem de capsuni

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, apoi se incorporeaza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema fina de branza si fructe Prajitura cu crema fina de branza si fructe

1.Se prepara primul blat mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul,esenta se incorporeaza si galbenusurile zdrobite si frecate

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
tarta cu caise