autor:

Varadi Silvia

» » Dulciuri diverse

Eclere cu crema de vanilie

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 septembrie 2010

Ingrediente
12 linguri faina, 1 lingura zahar, 2 pahare lapte,, 200 gr.unt, 8 oua, crema de vanilie, Pentru crema, 1 litru lapte, 50 gr.unt, 8 galbenusuri, 6 linguri amidon de porumb, 6 linguri.zahar,un praf sare.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

47 voturi

Mod de preparare

Se pune in cratita untul,laptele,un praf de sare,zaharul,se aseaza pe foc mic si cand incepe sa clocoteasca se toarna toata faina o data si se amesteca repede si bine pana se formeaza o coca rotunda,dar fara sa fiarba.Se lasa cateva minute sa se raceasca si se aduga ouale unul cate unul.Aluatul se pune intr-o punga taiata la varf si se modeleaza bastonase in tava la distanta intre ele.Se tin la cuptor circa 30 min.Cind s-au racit se taie pe lung si se umplu cu crema dorita.



Crema:

Se pune laptele la foc sa se incalzesca,dar atentie sa fie doar caldut,(altfel riscam sa facem omleta).Separat se amesteca galbenusurile cu un praf de sare,zaharul si amidonul,apoi se toarna in fir subtire laptele caldut.Totul se transfera inapoi in craticioara si se pune pe foc mic pana se ingroasa,amestecand continu sa nu se lipeasca crema de vas.Cand s-a ingrosat,se da de pe foc si se adauga untul,se amesteca bine pana se topeste,se acopera vasul cu o folie sa nu prinda crusta si se lasa sa se raceasca bine de tot.Apoi se pot umple eclerele.Se orneaza dupa gust, cu glazura de ciocolata sau zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Eclere cu crema de budinca de vanilie si frisca

Eclere cu crema de budinca de vanilie si frisca

Se pune untul la topit intr-o cratita pe foc. Cand s-a topit, se adauga apa. Dupa un clocot, cel

24 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Eclere cu crema de vanilie

Eclere cu crema de vanilie

Cojile pentru eclere: Intr-o craticioara puneti apa la fiert impreuna cu uleiul si sarea.

51 voturi    18 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Moni-Sabin Bucurei , 29 mai 2015

    bune

  • Fara foto

    Nykoleta Creanga , 25 aprilie 2015

    dar cele doua pahare de lapte de la aluat ? alea unde le pui?

  • Fara foto

    Monica Darandoi , 01 octombrie 2014

    Super super bune!!!!!!

    • Fara foto

      Mariana Marin , 21 august 2014

      bun

    • Fara foto

      Dana Valean , 20 august 2014

      daca iti mai aduci aminte noi faceam gogosile cu apa si unsoare

    • Fara foto

      Dana Valean , 20 august 2014

      ai perfecta dreptate

    • Fara foto

      Floarea Neacsu , 19 august 2014

      bune

    • Fara foto

      Dana David , 06 ianuarie 2014

      o sa incerc.sper sa iasa

    • Fara foto

      Lacramioara Munteanu , 26 iunie 2013

      bun bun

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 iulie 2011

      Silvia sunt perfecte, imi plac foarte mult.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iulie 2011

      Bine mai arata ,te invita sa le mananci !

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2010

      wow ce bine arata ... la ce bine arata si la gust cred sunt fff bune!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2010

      Aromate si grozav de aspectuoase!***** Am salvat reteta.

    • Danutza_Retetegg

      Danutza_Retetegg (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2010

      Foarte bine arata! Delicioase!!!

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2010

      salvata si 5***** ador eclerele

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2010

      Silvye este una din prajiturile din care as putea manca zilnic....Minunate sunt, mai ales cu crema de vanilie ! Arata excelent...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2010

      Ii plac foarte mult ,au un aspect deosebit!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

47 voturi

Ingrediente

  • 12 linguri faina
  • 1 lingura zahar
  • 2 pahare lapte,
  • 200 gr.unt
  • 8 oua
  • crema de vanilie
  • Pentru crema
  • 1 litru lapte
  • 50 gr.unt
  • 8 galbenusuri
  • 6 linguri amidon de porumb
  • 6 linguri.zahar,un praf sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Silvia sunt perfecte, imi plac foarte mult.

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Crema de Vanilie cu Frisca Crema de Vanilie cu Frisca

Se freaca galbenusurile cu 100 g zahar, se dilueaza cu lapte, apoi se pune pe bain-marie si se bate continuu pana se ingroasa. Se ia

12 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Cornuri bicolore Cornuri bicolore

Preparare: Din lapte, drojdie, 50 gr zahar si 4 lg de faina, am facut o maia pe care am lasat-o sa creasca, apoi am adaugat ouale batute

22 voturi    6 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Dulceata de nuci verzi