autor:

Angy_Borzasi

» » Prajituri

Eclere cu crema de vanilie

Autor: Angy_Borzasi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Angy_Borzasi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 martie 2013

Ingrediente
125g faina alba, 250 ml apa, 100 ml ulei, 3 oua, un praf de sare, Crema:, 2 oua, 60g amidon, 700 ml lapte, 100g zahar, 400 ml frisca, Glazura:, 100g ciocolata cu lapte, 50g unt

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza. Punem din nou cratita la foc mic si amestecam pana cand se desprinde de pe fundul cratitei.

Lasam sa se raceasca dupa care adaugam ouale amestecand dupa fiecare pana cand se omogenizeaza. Cu ajutorul unui pos facem bastonase intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Dam la cuptorul praincalzit aproximativ 30 de minute pana cand cojile se rumenesc,

Crema: Amestecam ouale cu amidonul esenta de vanilie si un pic de lapte. Laptele ramas il punem la fiert. Cand incepe sa fiarba adaugam amestecul de oua si lasam sa fiarba pana cand se ingroasa amestecand mereu. Luam de pe foc si adaugam zaharul. Cand crema s-a racit adaugam 200 ml de frisca batuta spuma .

Cand cojile s-au racit le taiem in doua le umplem cu crema de vanilie si cu restul de frisca batuta spuma .

Le decoram cu glazura de ciocolata (topim pe baie de abur ciocolata impreuna cu untul)
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Eclere / gogosele cu crema de vanilie si frisca

Eclere / gogosele cu crema de vanilie si frisca

Inainte de venirea pe lume a fiicei mele stateam destul de mult prin bucatarie, pregatind diverse

10 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse
Eclere cu crema de vanilie si frisca

Eclere cu crema de vanilie si frisca

Mod de preparare Pentru coji Se fierbe apa cu uleiul si sarea se adauga faina in bloc si se amesteca,se

187 voturi    28 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Alex , 14 ianuarie 2018

    Punem la fiert apa dar in ingrediente se citeste clar :LAPTE

  • carmencita

    carmencita (Chef de cuisine) , 13 martie 2013

    buna, nu inteleg aluatul se face cu lapte sau cu apa? la ingrediente ai pus lapte si apoi ai spus ca se pune la fiert apa cu uleiul......

  • Fara foto

    Onofrei (Maestru bucatar) , 13 martie 2013

    si vanilia din CREMA DE VANILIE, unde-i?

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 125g faina alba
  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 2 oua
  • 60g amidon
  • 700 ml lapte
  • 100g zahar
  • 400 ml frisca
  • Glazura:
  • 100g ciocolata cu lapte
  • 50g unt

Raporteaza reteta

Retete
de Angy_Borzasi
Rotoli de parizer si branza topita

Rotoli de parizer si branza topita

Luati o felie de parizer peste care se pune felia de branza topita (felia de parizer de preferinta

3 voturi    3 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza
Tort Mimoza

Tort Mimoza

Blatul: Batem spuma albusurile cu un praf de sare dupa care adaugam zaharul si continuam sa batem

9 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort "Cuib cu oua"

Tort "Cuib cu oua"

Pentru inceput taiem marunt capsuni si ii amestecam cu 2 linguri de zahar ,ii punem intr-o strecuratoare

11 voturi    10 comentarii
2h
Torturi

Alex

Punem la fiert apa dar in ingrediente se citeste clar :LAPTE

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu caise si zmeura Prajitura cu caise si zmeura

•Ouale se bat energic cu zaharul brun, zaharul vanilinat si un praf de sare. Se adauga alternand uleiul si laptele de cocos. •Dupa

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu capsuni Prajitura cu capsuni

Aceasta este o prajitura de sezon, pe care o putem prepara fie cu capsuni, fie cu cirese. Eu am folosit capsunile care au dat prajiturii

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Chec