Ingrediente
125g faina alba, 250 ml apa, 100 ml ulei, 3 oua, un praf de sare, Crema:, 2 oua, 60g amidon, 700 ml lapte, 100g zahar, 400 ml frisca, Glazura:, 100g ciocolata cu lapte, 50g unt
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
5 voturi
Mod de preparare
Lasam sa se raceasca dupa care adaugam ouale amestecand dupa fiecare pana cand se omogenizeaza. Cu ajutorul unui pos facem bastonase intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Dam la cuptorul praincalzit aproximativ 30 de minute pana cand cojile se rumenesc,
Crema: Amestecam ouale cu amidonul esenta de vanilie si un pic de lapte. Laptele ramas il punem la fiert. Cand incepe sa fiarba adaugam amestecul de oua si lasam sa fiarba pana cand se ingroasa amestecand mereu. Luam de pe foc si adaugam zaharul. Cand crema s-a racit adaugam 200 ml de frisca batuta spuma .
Cand cojile s-au racit le taiem in doua le umplem cu crema de vanilie si cu restul de frisca batuta spuma .
Le decoram cu glazura de ciocolata (topim pe baie de abur ciocolata impreuna cu untul)