Eclere cu crema de vanilie

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Eclere cu crema de vanilie

Ingrediente

  • 125g faina alba
  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 2 oua
  • 60g amidon
  • 700 ml lapte
  • 100g zahar
  • 400 ml frisca
  • Glazura:
  • 100g ciocolata cu lapte
  • 50g unt

Mod de preparare

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza. Punem din nou cratita la foc mic si amestecam pana cand se desprinde de pe fundul cratitei.

Lasam sa se raceasca dupa care adaugam ouale amestecand dupa fiecare pana cand se omogenizeaza. Cu ajutorul unui pos facem bastonase intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Dam la cuptorul praincalzit aproximativ 30 de minute pana cand cojile se rumenesc,

Crema: Amestecam ouale cu amidonul esenta de vanilie si un pic de lapte. Laptele ramas il punem la fiert. Cand incepe sa fiarba adaugam amestecul de oua si lasam sa fiarba pana cand se ingroasa amestecand mereu. Luam de pe foc si adaugam zaharul. Cand crema s-a racit adaugam 200 ml de frisca batuta spuma .

Cand cojile s-au racit le taiem in doua le umplem cu crema de vanilie si cu restul de frisca batuta spuma .

Le decoram cu glazura de ciocolata (topim pe baie de abur ciocolata impreuna cu untul)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise