autor:

Melian

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Eclere cu crema de vanilie

Autor: Melian (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Melian (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 octombrie 2013

Ingrediente
250 gr de faina, 100 ml ulei, 300 ml apa, 5 oua, 3 plicuri de zahar vanilat, un praf de sare, , Pentru crema:, , 2 oua, 100 gr zahar, 1 plic zahar vanilat, 2 linguri de faina cu varf, 500ml lapte, esenta de vanilie, , Pentru glazura, , 50 gr unt, 100 gr ciocolata cu lapte, 1 lingura apa, 1 lingura ulei, 2 linguri de cacao

Dificultate: Medie Timp: 45 min

61 voturi

Mod de preparare

Cojile pentru eclere:
Intr-o craticioara puneti apa la fiert impreuna cu uleiul si sarea.
Amestecati faina cu zaharul vanilat
Cand apa fierbe luati craticioara de pe foc si adaugati faina. Amestecati energic pana ce compozitia se desprinde cu usurinta de pe craticioara.
Adaugati ouale pe rand, unul cate unul amestecand cu un mixer dupa fiecare, pana se incorporeaza.
Cu lingura puneti compozitia intr-o punga sau posh si dati forma eclerelor intr-o tava tapetata cu hartie.
Adaugati suficienta compozitie ca acestea sa nu va iasa foarte joase.
Coaceti cojile la 180 grade timp de 25 de minute.

Crema de vanilie:
Puneti ouale intr-o craticioara si le bateti bine. Adaugati zaharul si zaharul vanilat
Turnati apoi faina si amestecati pana la omogenizare
Infierbantati laptele si il adaugati treptat peste compozitia preparata inainte.
Puneti oala pe foc, adaugati esenta de vanilie si lasati sa se ingroase compozitia amestecand tot timpul pentru a nu se lipi.
Cand compozitia s-a ingrosat suficient adaugati untul taiat si amestecati pana acesta s-a topit.

Glazura:
Amestecati toate ingredientele si le puneti la bain Marie pana s-au topit.
Puteti pune si direct pe foc insa cu mare grija sa nu se incinga foarte tare. Luati de pe foc atunci cand ciocolata incepe sa se topeasca si amestecati continuu pana ce toate ingredientele s-au topit si incorporat. Daca este nevoie mai puneti pe foc pentru cateva secunde.

Daca doriti, deasupra cremei de vanilie puteti pune si frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Eclere / gogosele cu crema de vanilie si frisca

Eclere / gogosele cu crema de vanilie si frisca

Inainte de venirea pe lume a fiicei mele stateam destul de mult prin bucatarie, pregatind diverse

9 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse
Eclere cu crema de vanilie si frisca

Eclere cu crema de vanilie si frisca

Pentru inceput vom face cojile eclerelor.Pentru aceasta vom turna intr-un vas apa si uleiul si se

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • Anca_Lup

    Anca_Lup (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2015

    În loc de ulei eu pun unsoare,e mai gustos si cresc msi bine,le fac f.des.Încercati si vs veti convinge!

  • Fara foto

    Daniela Prisacariu , 15 octombrie 2014

    Delicioase daca le fac altii pt. ca mie nu mi-au iesit niciodata"cojile" pt. eclere.

  • Fara foto

    Florica Serban , 03 octombrie 2014

    Eu cred ca untul era pentru crema caci in glazura se pune o lingura de ulei ca sa nu devina casanta cand se raceste.

    • Fara foto

      Florica Serban , 03 octombrie 2014

      Da, asa va iesi crema mai "pufoasa ".

    • Fara foto

      Angela Enache , 02 octombrie 2014

      totul suna usor de facut dar mai ramane sa iti si iasa.am mai luat plasa

    • Fara foto

      Mihaela Mika , 26 iulie 2014

      sa inteleg ca se pune unt si crema nu doar in glazura? ca nu este specificat in crema la ingrediente dar este la modul de preparare....

    • Fara foto

      Mioara Mataoan , 10 ianuarie 2014

      Delicioase daca le fac altii pt. ca mie nu mi-au iesit niciodata"cojile" pt. eclere.

    • Fara foto

      Stela Lili Tudor , 10 ianuarie 2014

      Delicioase daca le fac altii pt. ca mie nu mi-au iesit niciodata"cojile" pt. eclere.

    • Fara foto

      Ionel Gina Ion , 10 ianuarie 2014

      o cana ulei, una si jumatate de apa,un praf de sare ,doua cani de faina si 9 oua.Intr-o cratita antiaderenta se pune apa ,uleiul si sarea si se fierbe in clocot.SE IA DUPA FOC si se rastoarna cantitatea de faina si se amesteca bine ,bine.Se lasa sa se raceasca,dupa care incorporezi ouale ,unul cite unul. dupa ce le bagi in cuptor nu deschizi cuptorul pana nu sunt gata.umpli cu crema de vanilie si deasupra ciocolata

    • Fara foto

      Irina Prasacu , 12 decembrie 2013

      Delicioase daca le fac altii pt. ca mie nu mi-au iesit niciodata"cojile" pt. eclere.

    • Fara foto

      Nicoleta Anton , 12 decembrie 2013

      Delicioase daca le fac altii pt. ca mie nu mi-au iesit niciodata"cojile" pt. eclere.

    • Fara foto

      Ionel Gina Ion , 12 decembrie 2013

      eu am o alta reteta si ies o nebunie!!!!!

    • Fara foto

      Simina Evlanov , 29 noiembrie 2013

      super

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 08 octombrie 2013

      buneeee!!!!!

    • Fara foto

      Melian Retete Culinare , 07 octombrie 2013

      Delicioase daca le fac altii pt. ca mie nu mi-au iesit niciodata"cojile" pt. eclere.

    • Fara foto

      Danut Ivan , 07 octombrie 2013

      caramelul cum se pregateste?(glazura)

    • Fara foto

      Gabriela Si Ionel Odaiasu , 06 octombrie 2013

      buneee

    • Fara foto

      Veronica Grebenisan , 05 octombrie 2013

      eu as bate albusurile spuma si le as amesteca apoi in crema

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

61 voturi

Ingrediente

  • 250 gr de faina
  • 100 ml ulei
  • 300 ml apa
  • 5 oua
  • 3 plicuri de zahar vanilat
  • un praf de sare
  • Pentru crema:
  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri de faina cu varf
  • 500ml lapte
  • esenta de vanilie
  • Pentru glazura
  • 50 gr unt
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 1 lingura apa
  • 1 lingura ulei
  • 2 linguri de cacao

Raporteaza reteta

Retete
de Melian
New York Cheesecake ( fara coacere )

New York Cheesecake ( fara coacere )

Eu am folosit o forma mica de 18 cm, daca folositi de 23 cm urmariti cantitatile dintre paranteze.

34 voturi    11 comentarii
20 min
Prajituri
Tocanita de vita / Stoofvlees

Tocanita de vita / Stoofvlees

Taiati carnea in bucati de cca 3-4 cm; Taiati si ceapa solzi. Intr-o tigaie separat caliti ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Stoemp de legume

Stoemp de legume

Eu l-am facut fara ceapa dar va postez reteta originala cu ceapa. In cazul in care o doriti fara,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de post

Anca_Lup (Chef de cuisine)

În loc de ulei eu pun unsoare,e mai gustos si cresc msi bine,le fac f.des.Încercati si vs veti convinge!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Negresa usoara si rapida