Eclere cu crema de vanilie si frisca

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Eclere cu crema de vanilie si frisca

Ingrediente

  • - 200 ml apa
  • - 150 ml ulei
  • - 5 linguri faina
  • - 1 lingura amidon
  • - un varf cutit sare
  • - 3 oua
  • Crema:
  • - 2 cani cu lapte
  • - 5 galbenusuri
  • - 2 linguri amidon
  • - 2 linguri faina
  • - 4 linguri zahar
  • - 3 plicuri zahar vanilat
  • Frisca: 300 ml
  • Glazura: 50 gr ciocolata neagra, 2 lingurite frisca lichida

Mod de preparare

Punem pe foc apa si uleiul pana incepe sa fiarba, moment in care adaugam in ploaie faina amestecata cu amidonul si sarea. Amestecam bine timp de cateva secunde pana se desprinde de peretii vasului.

Luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Apoi incorporam ouale pe rand amestecand zdravan.

Punem apoi compozitia intr-un pos si formam cojile pt eclere direct pe o foaie de copt asezata in tava.

Dam la cuptorul preincalzit la 180-190 grade timp de aprox 25 minute. (daca le faceti mai groase e nevoie de mai mult timp, eu le-am facut mai subtiri)

Pentru crema: frecam galbenusurile cu amidonul si faina. Laptele amestecat cu zaharul il punem pe foc pana se infierbanta. Turnam apoi treptat leptele peste galbenusuri amestecand rapid sa nu se formeze cocoloase.

Punem apoi pe foc si lasam sa fiarba pana se ingroasa ca o budinca. Spre final adaugam si zaharul vanilat.

Lasam la racit.

Frisca o mixam cu mixerul la viteza mare pana obtinem consistenta dorita.

Taiem eclerele in doua si umplem fiecare cu un strat de crema si un strat de frisca.

Ciocolata taiata marunt o amestecam cu frisca si o topim in cuptorul cu microunde sau pe baie de aburi.

Cu o punguta gaurita ornam eclerele cu aceasta glazura.

Nu sunt ele cele mai frumoase eclere, insa sunt ....DELICIOASE!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Varza a la Cluj

Varza a la Cluj

Varza a la Cluj. Puteti sa folositi si varza dulce. Daca folositi varza murata, gustati-o sa nu fie prea sarata, daca estem...

Varza a la Cluj
Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză

Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză

Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor