Eclere cu crema de vanilie si frisca

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Eclere cu crema de vanilie si frisca

Ingrediente

  • - 200 ml apa
  • - 150 ml ulei
  • - 5 linguri faina
  • - 1 lingura amidon
  • - un varf cutit sare
  • - 3 oua
  • Crema:
  • - 2 cani cu lapte
  • - 5 galbenusuri
  • - 2 linguri amidon
  • - 2 linguri faina
  • - 4 linguri zahar
  • - 3 plicuri zahar vanilat
  • Frisca: 300 ml
  • Glazura: 50 gr ciocolata neagra, 2 lingurite frisca lichida

Mod de preparare

Punem pe foc apa si uleiul pana incepe sa fiarba, moment in care adaugam in ploaie faina amestecata cu amidonul si sarea. Amestecam bine timp de cateva secunde pana se desprinde de peretii vasului.

Luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Apoi incorporam ouale pe rand amestecand zdravan.

Punem apoi compozitia intr-un pos si formam cojile pt eclere direct pe o foaie de copt asezata in tava.

Dam la cuptorul preincalzit la 180-190 grade timp de aprox 25 minute. (daca le faceti mai groase e nevoie de mai mult timp, eu le-am facut mai subtiri)

Pentru crema: frecam galbenusurile cu amidonul si faina. Laptele amestecat cu zaharul il punem pe foc pana se infierbanta. Turnam apoi treptat leptele peste galbenusuri amestecand rapid sa nu se formeze cocoloase.

Punem apoi pe foc si lasam sa fiarba pana se ingroasa ca o budinca. Spre final adaugam si zaharul vanilat.

Lasam la racit.

Frisca o mixam cu mixerul la viteza mare pana obtinem consistenta dorita.

Taiem eclerele in doua si umplem fiecare cu un strat de crema si un strat de frisca.

Ciocolata taiata marunt o amestecam cu frisca si o topim in cuptorul cu microunde sau pe baie de aburi.

Cu o punguta gaurita ornam eclerele cu aceasta glazura.

Nu sunt ele cele mai frumoase eclere, insa sunt ....DELICIOASE!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise