Eclere cu crema de vanilie si frisca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata
Eclere cu crema de vanilie si frisca

Ingrediente

  • Pentru coji:
  • 150 ml.apa;
  • 75 ml.ulei;
  • 100 g. faina;
  • 3 oua;
  • Pentru crema de vanilie:
  • 500 ml.lapte;
  • 100 g.zahar;
  • 5 galbenusuri;
  • 50 g.amidon;
  • pastaie de vanilie;
  • Pentru frisca:
  • 500 g. smantana grasa de tara;
  • 100 g.zahar pudra;
  • Pentru glazura:
  • o tableta de ciocolata neagra 85%;
  • 100 ml.smantana;

Mod de preparare

Pentru inceput vom face cojile eclerelor.Pentru aceasta vom turna intr-un vas apa si uleiul si se vom pune pe aragaz la foc.Cand incep sa fiarba se da deoparte si se adauga toata faina odata amestecand bine pana se face un aluat.Lasam sa se racoreasca.Adaugam apoi ouale unul cate unul pana ce le incorporam pe toate.Rezulta o compozitie nici prea subtire,dar nici prea groasa.Tapetam o tava cu hartie de copt,iar cu ajutorul unui pos facem bastonase(gramajoare).Se introduce tava la cuptor pentru 25 minute,avand grija ca in primele 10 minute focul sa fie iute si sa nu deschidem usa cuptorului,iar apoi miscoram flacara si lasam sa se coaca.

In timp ce cojile cresc frumos in cuptor,pregatim crema de vanilie.

Vom pune laptele,zaharul si pastaia de vanilie la fiert.Frecam galbenusurile cu amidonul si apoi le turnam peste lapte,amestecand continuu si avand grija sa nu se faca cocoloase cand incepe sa se ingroase.Cand crema de vanilie este gata se da deoparte si se lasa la racit.Pentru frisca vom bate smantana cu zaharul pudra pana ce se intareste.

Cojile fiind gata...se taie in jumatate si se umplu cu un strat de crema,un strat de frisca,se pune capacul si se glazureaza cu ciocolata(ciocolata topita amestecata cu smantana).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise