Pentru inceput vom face cojile eclerelor.Pentru aceasta vom turna intr-un vas apa si uleiul si se vom pune pe aragaz la foc.Cand incep sa fiarba se da deoparte si se adauga toata faina odata amestecand bine pana se face un aluat.Lasam sa se racoreasca.Adaugam apoi ouale unul cate unul pana ce le incorporam pe toate.Rezulta o compozitie nici prea subtire,dar nici prea groasa.Tapetam o tava cu hartie de copt,iar cu ajutorul unui pos facem bastonase(gramajoare).Se introduce tava la cuptor pentru 25 minute,avand grija ca in primele 10 minute focul sa fie iute si sa nu deschidem usa cuptorului,iar apoi miscoram flacara si lasam sa se coaca.
In timp ce cojile cresc frumos in cuptor,pregatim crema de vanilie.
Vom pune laptele,zaharul si pastaia de vanilie la fiert.Frecam galbenusurile cu amidonul si apoi le turnam peste lapte,amestecand continuu si avand grija sa nu se faca cocoloase cand incepe sa se ingroase.Cand crema de vanilie este gata se da deoparte si se lasa la racit.Pentru frisca vom bate smantana cu zaharul pudra pana ce se intareste.
Cojile fiind gata...se taie in jumatate si se umplu cu un strat de crema,un strat de frisca,se pune capacul si se glazureaza cu ciocolata(ciocolata topita amestecata cu smantana).

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii