autor:

Patty_Patty

» » Dulciuri diverse

Eclere cu crema de vanilie si frisca

Autor: Patty_Patty (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Patty_Patty (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 octombrie 2015

Ingrediente
Pentru coji:, , 150 ml.apa, 75 ml.ulei, 100 g. faina, 3 oua, Pentru crema de vanilie:, 500 ml.lapte, 100 g.zahar, 5 galbenusuri, 50 g.amidon, pastaie de vanilie, Pentru frisca:, 500 g. smantana grasa de tara, 100 g.zahar pudra, Pentru glazura:, o tableta de ciocolata neagra 85%, 100 ml.smantana

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Pentru inceput vom face cojile eclerelor.Pentru aceasta vom turna intr-un vas apa si uleiul si se vom pune pe aragaz la foc.Cand incep sa fiarba se da deoparte si se adauga toata faina odata amestecand bine pana se face un aluat.Lasam sa se racoreasca.Adaugam apoi ouale unul cate unul pana ce le incorporam pe toate.Rezulta o compozitie nici prea subtire,dar nici prea groasa.Tapetam o tava cu hartie de copt,iar cu ajutorul unui pos facem bastonase(gramajoare).Se introduce tava la cuptor pentru 25 minute,avand grija ca in primele 10 minute focul sa fie iute si sa nu deschidem usa cuptorului,iar apoi miscoram flacara si lasam sa se coaca.

In timp ce cojile cresc frumos in cuptor,pregatim crema de vanilie.
Vom pune laptele,zaharul si pastaia de vanilie la fiert.Frecam galbenusurile cu amidonul si apoi le turnam peste lapte,amestecand continuu si avand grija sa nu se faca cocoloase cand incepe sa se ingroase.Cand crema de vanilie este gata se da deoparte si se lasa la racit.Pentru frisca vom bate smantana cu zaharul pudra pana ce se intareste.

Cojile fiind gata...se taie in jumatate si se umplu cu un strat de crema,un strat de frisca,se pune capacul si se glazureaza cu ciocolata(ciocolata topita amestecata cu smantana).
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de vanilie si frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Eclere cu crema de vanilie si frisca

Eclere cu crema de vanilie si frisca

Mod de preparare Pentru coji Se fierbe apa cu uleiul si sarea se adauga faina in bloc si se amesteca,se

187 voturi    28 comentarii
1h
Prajituri
Eclere cu crema de budinca de vanilie si frisca

Eclere cu crema de budinca de vanilie si frisca

Se pune untul la topit intr-o cratita pe foc. Cand s-a topit, se adauga apa. Dupa un clocot, cel

24 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru coji:
  • 150 ml.apa
  • 75 ml.ulei
  • 100 g. faina
  • 3 oua
  • Pentru crema de vanilie:
  • 500 ml.lapte
  • 100 g.zahar
  • 5 galbenusuri
  • 50 g.amidon
  • pastaie de vanilie
  • Pentru frisca:
  • 500 g. smantana grasa de tara
  • 100 g.zahar pudra
  • Pentru glazura:
  • o tableta de ciocolata neagra 85%
  • 100 ml.smantana

Raporteaza reteta

Retete
de Patty_Patty
Piersicile copilariei

Piersicile copilariei

Intr-un vas se mixeaza ouale cu zaharul si esenta de lamaie. Cand zaharul s-a topit se adauga uleiul

66 voturi    11 comentarii
50 min
Mancaruri pentru copii
Nucile copilariei

Nucile copilariei

Se bat ouale cu zaharul si un praf de sare pana se fac o spuma fina, albicioasa. Se adauga treptat

16 voturi    1 comentariu
50 min
Mancaruri pentru copii
Biscuiti decorati

Biscuiti decorati

1.Se mixeaza untul cu zaharul pudra. 2.Cand se spumeaza se adauga oul care e la temperatura

3 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri pentru copii
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Catifea de ciocolata