autor:

Carp Elena Loredana

» » Prajituri

Eclere cu crema de vanilie si frisca

Autor: Carp Elena Loredana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Carp Elena Loredana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 iunie 2008

Ingrediente
coji de ecler, 1 cana de ulei, 2 cani faina, 2 cani apa, 13 oua (mai mari), un praf de sare, crema de vanilie, lapte 1,300ml, zahar450gr, faina250gr, oua 5 buc, baton de vanilie 1/2, un pic de sare, decor ciocolata 400g, frisca 500ml

Dificultate: Redusa Timp: 1h

187 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare
Pentru coji
Se fierbe apa cu uleiul si sarea se adauga faina in bloc si se amesteca,se lasa sa se racoreasca si se adauga ouale unul cate unul pana se incorporeaza toate.Se torn cu ajutorul unui pos cu sprit.Se coc la foc iute la inceput apoi se da flacara la mic. Pentru crema:
Un litru de lapte se pune la fiert iar restul se amesteca cu celelalte ingrediente.Albusul de la 3 oua se bate cu 150 gr zahar si se lasa deoparte.Cand a fiert laptele se toarna peste celelalte ingrediente si se fierb impreuna pana devine ca o mamaliga.Se pun albusurile batute spuma si se incorporeaza.Se umplu cojile cu crema se adauga un strat de frisca cu posul cu sprit iar capacelele se trec prin ciocolata topita. Se pot face si fara stratul de frisca
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de vanilie si frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Eclere / gogosele cu crema de vanilie si frisca

Eclere / gogosele cu crema de vanilie si frisca

Inainte de venirea pe lume a fiicei mele stateam destul de mult prin bucatarie, pregatind diverse

9 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse
Eclere cu crema de budinca de vanilie si frisca

Eclere cu crema de budinca de vanilie si frisca

Se pune untul la topit intr-o cratita pe foc. Cand s-a topit, se adauga apa. Dupa un clocot, cel

24 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 28 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ioana Poterasu , 02 martie 2014

    sunt speciale......

  • Fara foto

    Zaharia Estera , 31 decembrie 2013

    sunt preferatele mele

  • Fara foto

    Vasile Galita , 28 septembrie 2013

    le ador

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

      imi voi face curaj si voi incerca si eu sa fac eclere... sper sa imi iasa ceva :)

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012

      Imi plac ,eu le umplu cu finetti sau nutela si frisca !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 iulie 2012

      Mmmmm, delicioase!

    • Fara foto

      nicoleta ghorghe (Maestru bucatar) , 05 mai 2012

      sunt foarte multe oua ,eu am reteta cu 4 oua si o cana de apa ,100 ml. ulei si 200 gr. fainasi imi ies cam 30-35 de eclere

    • Fara foto

      tina (Maestru bucatar) , 28 iulie 2010

      reteta este de nota 10 multumesc mult!!!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Din cand in cand pregatesc aceasta reteta super,dar intotdeauna se termina rapid.Asta spune multe despre calitatea ei.Felicitari !

    • Carp Elena Loredana

      Carp Elena Loredana (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Multumesc pentru apreciere fetelor!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Frumoase, imbietoare.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 28 martie 2010

      Super bune !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 28 martie 2010

      Super !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Super bine arata...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

      Draga mea, arata nemaipomenit eclerele tale! Si-mi plac la nebunie!

    • Fara foto

      loredana , 08 ianuarie 2010

      si eu fac eclere tot timpu si imi ies super :X dar la compozitia aluatului nu trebuie 13 oua...8 oua marisoare sunt ok!! eu stiu reteta de la un cofetar si va garantez ca ies si cu 8 oua :D

    • Fara foto

      adriana , 12 decembrie 2009

      nu ai mentionat ca exista un secret pt cojile de eclere si anume nu trebuie sa deschideti usa cuptorului uitati va doar prin geam macar pana cresc ele si prind coaja ca din aceasta cauza se lasa eu am patit asa si am intrebat o pe sora mea ca uitase si ea sa mi spuna secretul care este fff important succes

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2009

      am incercat de vre-o doua ori sa fac eclere cu diferite retete dar nu mi-au iesit ale tale arata super o sa le fac si eu parca-s cumparate sper sa am noroc sunt la favorite

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2009

      Delicioase...

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 25 iulie 2009

      Îmi plac tare mult Eclerele! Cred că sunt delicioase...yammi...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009

      Imi plac tare mult eclerele,dar din pacate nu mi s-au copt niciodata la mijloc,cum trebuie.Si am incercat multe retete.Poate e de vina cuptorul meu???!!!Am salvat si aceasta reteta.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      Prezentarea este pe masura gustului lor,felicitari.

    • Fara foto

      ioneladan (Bucatar sef) , 22 ianuarie 2009

      Sunt delicioase!

    • Fara foto

      ioneladan , 22 ianuarie 2009

      Daca nu aveti oua si/sau nu va ies cojile le puteti cumpara de la supermarket. Se gasesc si nu sunt chiar asa scumpe.

    • Carp Elena Loredana

      Carp Elena Loredana (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2009

      Nu sunt multe oua la cantitatile pe care le-am scris...mie imi ies cam 55 de eclere cu dimensiunea de 10cm fiecare ...deci nu sunt multe oua, GARANTEZ :)

    • Fara foto

      nicoleta ghorghe (Maestru bucatar) , 22 decembrie 2008

      Cam multe oua, eu fac cu oua mai putine, adica 8, si imi ies cam 50-55 de mini eclere.

    • silviana maftei

      silviana maftei (Chef de cuisine) , 30 iunie 2008

      pot fi glasate in ciocolata,sau cele cu frisca se pudreaza cu zahar vanilat cei care iubesc nesul,pot pune in crema de vanilie putin nes

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 27 iunie 2008

      In loc de ciocolata , la glazura se poate folosi Finetti sau Nutella

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

187 voturi

Ingrediente

  • coji de ecler
  • 1 cana de ulei
  • 2 cani faina
  • 2 cani apa
  • 13 oua (mai mari)
  • un praf de sare
  • crema de vanilie
  • lapte 1,300ml
  • zahar450gr
  • faina250gr
  • oua 5 buc
  • baton de vanilie 1/2
  • un pic de sare
  • decor ciocolata 400g
  • frisca 500ml

Raporteaza reteta

Retete
de Carp Elena Loredana
Tort diplomat

Tort diplomat

Mod de preparareBlatul MOD DE PREPARARE -Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat cu

93 voturi    27 comentarii
3h
Torturi
Prajitura Georgiana

Prajitura Georgiana

Mod de preparareingredientele de mai sus se amesteca iar compozitia rezultata se rastoarna intr-o

72 voturi    25 comentarii
1h
Prajituri
Rulada Andreea

Rulada Andreea

Foaia de rulada: se separa ouale, se bate albusul cu 2 linguri de zahar iar galbenusul cu 1 lingura

18 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Catalina (Chef de cuisine)

imi voi face curaj si voi incerca si eu sa fac eclere... sper sa imi iasa ceva :)

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate

Margarina moale se mixeaza cu zaharul pudra, cu oul, apoi se adauga si galbenusurile si la sfarsit, faina amestecata cu amidonul. Se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura Ciresica cu bezea Prajitura Ciresica cu bezea

Se mixeaza galbenusurile cu un praf de sare si zahar, se adauga uleiul, laptele si apoi faina, amoniacul stins cu suc de lamaie. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Spirala cu ciocolata