autor:

Fara foto

» » Prajituri

Eclere cu crema de vanilie

Autor: mikidush (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mikidush (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 martie 2009

Ingrediente
pentru coji:, 6 oua, 1 cana ulei,, 2 cani apa,, 1 cana faina, , un praf de sare,, pentru crema:, 4 oua,, 1 litru lapte, 1 cana zahar,, 1 cana faina sau amidon( amidonul face crema mai fina), 1 esenta de vanilie,, 1 plic zahar vanilat, glazura:, 3 linguri zahar,, 3 linguri apa, , 3 linguri cacao

Dificultate: Redusa Timp: 2h

19 voturi

Mod de preparare

Cojile:
Se pune la fiert apa si uleiul. Cand au dat in clocot se adauga faina in ploaie si se amesteca pe foc pana se omogenizeaza compozitia. Se da jos si se amesteca pana se raceste. Dupa racire se pun ouale unul cate unul si se amesteca (se adauga un ou, se amesteca pana se inglobeaza si dupa aceea se adauga urmatorul ou).

Se pun cu o lingura intr-o tava unsa cu ulei. Intre formele de compozitie puse in tava sa fie o mica distanta pentru a nu se lipi una de alta. Se adauga la cuptor la foc mare pana se umfla dupa care se lasa focul mai mic pana cand cojile s-au rumenit putin. Atentie!! Nu se deschide usa la cuptor pana nu sunt aproape gata. Riscati sa nu mai creasca.

Crema:

Se amesteca ouale cu zaharul; dupa omogenizare se adauga faina.

Se pune pe foc laptele si dupa ce se incalzeste se adauga compozitia cu oua zahar si faina si se amesteca incontinuu pentru a nu forma cocoloase. Daca observati ca incepe sa faca, luati putin de pe foc si amestecati in continuare. Dupa ce crema s-a ingrosat, luati-o de pe joc, adaugati zaharul vanilat si esenta de vanilie.

Se lasa sa se raceasca dupa care se taie pe lateral cojile si se umplu cu crema. Eu am pus la unele crema de vanilie, iar la altele am cumparat budinca de ciocolata cu rom.

Glazura: amestecati pe foc cele trei ingrediente zahar, cacao si apa si fierbeti pana se mai ingroasa putin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Eclere cu crema de budinca de vanilie si frisca

Eclere cu crema de budinca de vanilie si frisca

Se pune untul la topit intr-o cratita pe foc. Cand s-a topit, se adauga apa. Dupa un clocot, cel

24 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Eclere cu crema de vanilie

Eclere cu crema de vanilie

Intr-o oala mai mare punem apa impreuna cu uleiul la fiert. Cand incepe sa clocoteasca, luam de pe

34 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2010

    si eu prepar eclere si imi plac foarte mult! Adaug la toping si putin unt sau ulei

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2010

    Uachese

  • Fara foto

    lilicaG (Maestru bucatar) , 27 martie 2009

    O glazura foarte buna pentru eclere (dar nu numai) este glazura de ciocolata de la Doctor Oetker.

    • Fara foto

      mocanu74 (Chef de cuisine) , 20 martie 2009

      Daca vreti crema mai fina adaugati un paharel de alcool, nu conteaza ce tip.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

19 voturi

Ingrediente

  • pentru coji:
  • 6 oua
  • 1 cana ulei,
  • 2 cani apa,
  • 1 cana faina
  • un praf de sare,
  • pentru crema:
  • 4 oua,
  • 1 litru lapte
  • 1 cana zahar,
  • 1 cana faina sau amidon( amidonul face crema mai fina)
  • 1 esenta de vanilie,
  • 1 plic zahar vanilat
  • glazura:
  • 3 linguri zahar,
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri cacao

Raporteaza reteta

lumi (Chef de cuisine)

si eu prepar eclere si imi plac foarte mult! Adaug la toping si putin unt sau ulei

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Rulada cu gem de capsuni Rulada cu gem de capsuni

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, apoi se incorporeaza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema fina de branza si fructe Prajitura cu crema fina de branza si fructe

1.Se prepara primul blat mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul,esenta se incorporeaza si galbenusurile zdrobite si frecate

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Guguluf cu visine