autor:

Eugénia (Mihai ) DELAD

» » Prajituri

Eclere cu crema ganache si frisca

Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 aprilie 2011

Ingrediente
Pentru coji : 100 g unt 1 praf de sare 125 g faina 4 oua 250 ml apa., Pentru crema ganache : 300 ml frisca, 300 g ciocolata cu lapte, esenta de rom, 50 g unt + 100 g frisca (se mixeaza dupa ce crema ganache se raceste)., Pentru glazura : 200 gr ciocolata neagra,150 ml frisca lichida, 30 gr unt., Frisca : 500 g.

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

1 vot

Mod de preparare

Cojile, cochilia eclerelor : puneti intr-o oala apa, untul, si sarea si lasati pe foc pana incepe sa fiarba. Cand a inceput sa fiarba, dati oala deoparte de pe foc si adaugati faina toata odata.. Amestecati repede pana cand obtinetiun aluat omogen care se desprinde de pe peretii vasului. Lasati-o sa se racoreasca, amestecand din cand in cand (nu trebuie sa se raceasca de tot, trebuie sa fie doar calduta). Cand este calduta, incepeti sa adaugati ouale, pe rand. Nu se adauga urmatorul ou pana cand nu s-a integrat bine in compozitie oul adaugat deja. Continuati astfel pana terminati toate ouale si amestecati pana obtineti un aluat omogen, de consistenta unei creme groase. Cand ati obtinut consistenta potrivita (pasta trebuie sa-si pastreze forma) o puteti folosi pentru a prepara prajiturile. Se incalzeste cuptorul la 200° C.
Tava mare de la aragaz se tapeteaza cu hartie de copt si se pune cu spritul, aluatul de marimea si grosimea unui deget. Se coc la 200 °C pentru primele 7-10 minute dupa care se lasa focul mai mic. Nu se deschide usa la cuptor in timpul coacerii. Timpul de coacere difera de la un aragaz la altul, etc. In principiu, aproximativ 30 de minute. Cand sunt gata se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca bine, dupa care se taie capacelele cu un cutit de paine bine ascutit.
Crema ganache : ciocolata si frisca se pun intr-o cratita pe foc la bain-marie (atentie, cratita de deasupra sa nu atinga apa !) pana ce ingredientele se dizolva . Amestecati pentru omogenizare, fara sa se atinga punctul de fierbere .Se lasa la racit cateva ore (4-5 ore) dupa care cu ajutorul mixerului se bate bine impreuna cu untul la temperatura camerei , se adauga 100 g frisca si esenta de rom. Se mixeaza pentru omogenizare.
Se umplu eclerele cu crema, apoi cu un strat de frisca si se glazureaza.
Glazura de ciocolata : se amesteca ciocolata cu frisca si untul pe bain-marie pana se obtine o glazura fina ,fluida.
Se pot glazura, optional, si cu gazura de ciocolata alba. Ingredientele sunt : 100-200 g ciocolata alba, 100 g frisca lichida, esenta de vanilie, 15 g unt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema ganache si frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec sah

Chec sah

Se pregateste o crema fina din unt frecat cu zahar, la care se adauga ouale pe rand impreuna cu cate

3 voturi    1 comentariu
50 min
Prajituri
Prajitura Inghetata

Prajitura Inghetata

Blat Se feaca galbenusurile cu zaharul, se adauga cacao,faina, bicarbonatul stins cu otet si la

81 voturi    19 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Erika Adami , 20 noiembrie 2015

    AU IESIT BUNE ;DAR EU AM PUS 5 OUA NU 4

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 iulie 2011

    Foarte bun desertul!

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru coji : 100 g unt 1 praf de sare 125 g faina 4 oua 250 ml apa.
  • Pentru crema ganache : 300 ml frisca
  • 300 g ciocolata cu lapte
  • esenta de rom
  • 50 g unt + 100 g frisca (se mixeaza dupa ce crema ganache se raceste).
  • Pentru glazura : 200 gr ciocolata neagra,150 ml frisca lichida
  • 30 gr unt.
  • Frisca : 500 g.

Raporteaza reteta

Retete
de Eugénia (Mihai ) DELAD
Salata « vendredi »

Salata « vendredi »

Se spala salata si se rupe ( nu se taie cu cutitul), se taie ardeiul lamele. Se pune intr-un castron

3 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci
Melcisori aperitiv

Melcisori aperitiv

Se aseaza o jumatate din foi pe masa de lucru, se aseaza feliute de gouda (cascaval) taiate pe lung

7 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Supa asiatica de creveti la wok

Supa asiatica de creveti la wok

Se pun mai intai ciupercile la hidratat intr-un bol cu apa, in cazul in care folosim ciuperci deshidratate

5 voturi    3 comentarii
20 min
Supe de carne
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte bun desertul!

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Briose cu morcovi Briose cu morcovi

Pentru a ne fi mai usor, pregatim trei amestecuri in vase diferite. 1. Morcovii + alunele + stafidele hidratate 2. Faina + praful

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu branza si piersici Tarta cu branza si piersici

Faina, zaharul, zaharul vanilat, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura "Gabriela"